Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството

Събитието се разпространи чрез социалните мрежи
744
Стотици на протест #ГАZwithme пред Президентството
Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


744
Още по темата: протестгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
441
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 214 "Пич не е срамно да се диверсифицира газа, даже е желателно, но първо нека да ЗАРАБОТЯТ други канали за достака на газ" АХАХАХАХАХАХ. Викаш, ПЪРВО да подпишем с Газпром и после "ще видим". И не ми говори на "пич", с такива като теб не сме на дружески начала. Жали руски слуги, които И В МОМЕНТА продавате националния интерес, и то НАПЪЛНО ОЧЕВИДНО.
440
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 506 Ако нямаш техническата възможност откъде и как да вкараш газ от "алетрнативни доставки, от "множество възможности" с "избор на цени" философа папагал е тоя, който говори за тях, че ги има, защото това е само "мечтание", а не изпълнима реалност. Атакуващите протестиращите срещу забавянето на пускането на интерконектора имате само една цел - да няма възможност за такива алтернативи, т.е. работите ДИРЕКТНО за Газпром. Очевидно е.
439
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименТи не разбираш ли, или си повтаряш едно и също наум? . Няма никаква услуга, транспорт, логистика, движение без горива, призводство, доставка. И една баница няма как да купиш, а и като я купиш, ще е десет лева. Какво доказваш и защитаваш, не разбирам.Какво като има сто магазина, като няма горива първо, икато цената те убива, второ!
438
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тези, да се помете площада със сребърна вода! Задължително!
437
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЗащото правят кариера на чужд гръб. Защото са презадоволени и философстват от името на всички. Защото работят професионалн дрънкачи. И защото "диверсификация" означава друго. Да затапиш готовата тръба и да се взираш в кораба-мечтание е глупост. Къде е множеството на възможности, различните оферти, избор на доставки, избор на фирми, избор на цени? Това е диверсификация, а не папагалско повтаряне на една дума. То и папагала е по-разумен
436
1
 
4
 
! Отговори
214 преди 1 година
До АнонименПич не е срамно да се диверсифицира газа, даже е желателно, но първо нека да ЗАРАБОТЯТ други канали за достака на газ, пък после да решим, кое е по-изгодно. Не мислиш ли?
435
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До мога Защо отказваш да отговориш на въпроса защо си против диверсификацията на доставките на газа за България?
434
0
 
6
 
! Отговори
мога преди 1 година
До Анонимен първо ти ми обясни, защо сметките на газта са двойни / 32% от юли и 60% от август/ от преди да киро да откаже да разплаща газта към газпром и защо Германия / висша форма на демокрация/ не отказва газта от Газпром дори и СЕГА, а?
433
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи сте един двама, а? Ясноо.
432
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 500 Русофилите БЯСНО АТАКУВАТ хората, които протестират срещу УМИШЛЕНОТО забавяне на пускането на интерконектора за газ с Гърция
431
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненормални. Перфедни. Неморални. Мислят се за интелектуални корифеи? Не, просто са кокшки в кокошарник.
430
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 497 "Срамувам се от тези хора на снимката. Какво проповядват?" "Проповядват" диверсифицирането на възможностите да получаваме газови доставки от различни източници. Я кажи, защо на теб това ти е "срамно"?
429
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
цената бри де.бил.и краваршингтонски - напишете на плаката цената - друго не го интереисува българина
428
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срамувам се от тези хора на снимката. Какво проповядват? Едно голямо нищо. Събрали се дежурни подлизури, други на разходчица, трети по интереси и контакти, голям процент глупави.
427
0
 
1
 
! Отговори
Маската падна! преди 1 година
До 214 "Що не излезе тогава да разкаже за конектора, а се скриха като мишки, а?" Кое не е"разказал за конектора"? Конкретно.
426
0
 
3
 
! Отговори
лена преди 1 година
и да знаете : не съм държала киро за ръка ,,,,, публично !
425
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 214 "ДБ бъде сигурни, че повече няма да гласувам за вас, продажници, такива!" Я обсясни защо подкрепата на пускането на интерконектора да е "продажничество" да видим можеш ли.
424
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
чудя се на народа че търпи тия дрогирани близ.ачи на краварски *** - дето за тях е важно да изпълнят всяка поръчка на сащ - та ако ще страната ни да загине- и понеже са окупирали всички телевизии - никой не казва защо германия австрия италия унгария и други страни от европа си имат договари и плащат в рубли- да сте ги видели или чули да кажат някаква цифра за цетата- да народа ще плаща слугинажа им и това да си джиткат с мерцедесчета а децата на българия гладни и на стдено- тотални из.ро.ди
423
0
 
11
 
! Отговори
214 преди 1 година
До Маската падна!Затова ли правителството на киро засекрети заседанието за газта, щото всичко е ясно и прозрачно. Що не излезе тогава да разкаже за конектора, а се скриха като мишки, а?
422
3
 
1
 
! Отговори
Лъсна преди 1 година
До Анонимен 486 "Лъсна лицемерието на американските подлизури. Те не мислят за никой, искат монопол на американски фирми." Опитваш се, но не ти се получава. С интерконектора втеченен газ може да се кара от целия свят. Интеконектора създава обратното на монопол. Интерконектора създава диверсификация. Всеки, който е против пускането му в експлоатация, работи за оставането на досегашния монополист на пазара - Газпром.