Николай Нинов и новата му книга за България

Срещите с хората са важните, допълни писателят
Обновена: 8 авг 2022 16:25 | 8 авг 2022 10:02, Анисия Иванова
0

Какви "Видения от древността" се крият из непознатите кътчета на българската природа? Авторът на "Повторени сънища", "Времето гледа с десет очи" и "Намерени от чудесата" Николай Нинов представи новата си книга, насочена към любителите на древни тайнства в България.

"Става дума за амбициозен проект, който включва 4 книги, чиято главна цел бе широката публика да бъде запозната с малко познати и непознати скални светилища, светилищни комплекси, скални църкви и манастири. Целта беше постигната - повече хора да стигнат до тези места и да разкажат на други хора", сподели Нинов в студиото на "България сутрин".

Изминал е изключително много километри в страната, докато опише всичко в своите книги, но не километрите имат значение, смята той. "Имат значение срещите с хората в тези далечни места" допълни Нинов.

Гостът на Bulgaria ON AIR отбеляза, че поверията са придатък към всички скални образования, а всички те се помни от поколенията.

"За нас това е добре дошло. То е като цвят на всичко, което се опитваме да рекламираме. В крайна сметка става дума само за хипотези, все още няма нищо доказано - какво и как някога предците ни са правили по тези скали", каза още Нинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари