Климатолог: "Оскар" ни носи захлаждане, възможни са и градушки

Скоро обаче пак идва жега до 37°
11 авг 2022 22:07, Красимир Ангелов
1

До края на отпускарския август температурите ще се задържа до 37-38 градуса. Значително по-динамично обаче ще бъде времето през следващите няколко дни, очаква се на доста места да има валежи с условия за градушки и понижение на температурите с около 10 градуса на места.

Виновникът за захлаждането ще бъде огромният антициклон "Оскар". Очакват се летни валежи, на места с повишен риск от градушки.

"Имаме период, който ще бъде с по-хладно време, с условия за преваляване и прегърмявания. Той ще приключи в началото на следващата седмица. Градушки е възможно да има в събота и неделя, но те няма да са масови и ще бъдат в някои райони", уточни климатологът Симеон Матев.

А поредна гореща вълна ще дойде в средата на следващата седмица. Отново ще има повишен риска от пожари. Температурите ще стигнат 37-38 градуса.

Август и септември са месеците с най-голям брой пожари у нас. А тази година не се различава съществено от предходните, споделя Симеон Матев.

Синоптиците успокояват - в краят на август и началото на септември времето ще бъде благоприятно за почивка.

Вижте повече в репортажа на Александрина Янкова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както обикновено другарят синоптик успя пак с много думи да не каже нищо или "Какво ще бъде времето утре - ще ви кажем вдругиден " Как пък един не се излъга да се ангажира с нещо конкретно , а не "възможни са .."! Сигурен съм , че заплатите , които получават не са "възможни" , а напълно реални ...