Търсят се желаещи: Ще получат 15 000 евро при заселване на остров Сардиния

Условието е с тези пари да се купи и ремонтира къща на село
Обновена: 16 авг 2022 07:05 | 16 авг 2022 07:03, Елка Василева
73
Търсят се желаещи: Ще получат 15 000 евро при заселване на остров Сардиния
Снимка: архив, БГНЕС

Офертата си заслужава: всеки, който иска да живее на село на италианския средиземноморски остров Сардиния, ще получи безвъзмездна помощ до 15 хиляди евро. На какви условия трябва да отговарят кандидатите?

Търсят се жители за Сардиния! Включително с финансови стимули властите се опитват да привлекат желаещи да се заселят на слънчевия остров, пише Дойче веле.

15 хиляди евро в джоба

Всеки, който приеме офертата, ще бъде възнаграден с 15 хиляди евро под формата на безвъзмездна финансова помощ от местното правителство. И още една екстра:  тази сума не трябва да бъде връщана при никакви обстоятелства.

Още по темата
С новата мярка властите обявяват война на обезлюдяването на острова и същевременно се надяват да дадат мощен икономически импулс за развитие на селските райони там.

Сардиния е вторият най-голям средиземноморски остров с километрични девствени плажове, огромен брой слънчеви дни през годината и живописни градове с богат културен афиш. Накратко: едва ли човек може да си представи по-добро място за живеене.

Ето как го описва например Инга Грьомингер от „Берлинер цайтунг", която е почивала на острова: „Защо му е на човек да лети до Малдивите или Карибите, след като само на два часа път със самолет се стига до същото тюркоазено чисто море, с температура на морската вода от 29 градуса по Целзий, и което е още по-хубаво: без огромни морски животни. Не ми трябват никакви акули, скатове или гигантски морски костенурки – малките сладки рибки са ми напълно достатъчни."

Финансирането е осигурено

Парите, които ще бъдат отпускани на заселниците, трябва да се използват по предназначение: за покупка и ремонт на къща, а второто условие е тя да се намира в община с по-малко от три хиляди жители. Освен това тези 15 хиляди евро, които ще се отпускат, са максималната сума на помощта – по правило тя не може да надвишава 50 процента от цената на имота или на ремонта.

За проекта са заделени 45 милиона евро, които ще стигнат за поне 3 хиляди домакинства, които могат да се възползват от щедрото предложение. Както съобщава сайтът TheMayor.eu, заселниците трябва най-късно до 18 месеца след пристигането си на острова да се регистрират адресно там, за да могат да кандидатстват за безвъзмездната помощ.

Освен тази програма за заселване съществуват и други проекти за саниране на запуснати имоти. Един от тях е проектът „Къщи за едно евро", който набира скорост също и на остров Сардиния.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите управници- МОШЕНИЦИ, НЕ пазят България... В момента орди от Мюсюлмански Фашисти и диваци нападат България... Тия дори НЕ ползват танкове.. А Борисов и другите, вместо да убиват Нашествениците, тия им дават БЕЗПЛАТНО Пари и Храна и къща.... Да мре Борисов и всички които НЕ убиват арабите нашественици !!!
27
3
 
13
 
! Отговори
Чичо Дрънди преди 1 година
Не може ли само да ми дадат 15 хилядите евро, аз да им върна 5 и да не се заселвам - както се прави по стар ГЕРБ-аджийски обичай.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уникален случай да се изнесе софиискатаСороскаГендария от София. По този начин ще спасят София от ядрен удар и от природни бедствия
25
2
 
27
 
! Отговори
и 50к да дават все т преди 1 година
Малка подробност, в последните години острова беше запълнен с мигранти сирийци либийци араби авганци и прочие сигание. Италианците се изнасят защото освен грабежи изнасилвания и наркотици там няма друго. стига с сълзливите приказки от преди 40 години, там бял човек няма какво да прави изобщо
24
2
 
19
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Ако имаше далавера, нямаше да се търси. Тихо всеки депутат щеше да стане гражданин. Нямаше да търсят балъци.
23
3
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
А ако ПП вкара и един дупетат - и аз съм там. Въобще цялата им продажна коалиция трябва да е извън властта, иначе ще бягам оттук
22
5
 
15
 
! Отговори
Пу за мене! преди 1 година
Ако ГЕРБ спечели изборите - очаквайте ме!
21
3
 
12
 
! Отговори
инж.Ганев преди 1 година
Абе , това с тия 15,000 Э. е много добре .....ама па много работа ,бееееееее.....НЕМА ЛИ ТАМ ПОНЕ ЕДНО ТКЗС , ТА ДА ИМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ КРАДНЕ МАЛКО ЖИТЦЕ, ДА СЕ КОСНЕ МАЛКО ЛЮЦЕРНКА , ДА СИ ГЕПИШ НЕКОЕ АГЪНЦЕ ...ИЙ ТАКА --ЗА БЕЗ ПАРИ....А????!!!!
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Видял........ Много държави имат такива програми. Но има малко желаещи, което не се връзва с обяснението ти за мързела. Излиза, че не са останали мързеливи хора по света. Объркани са ти представите за това, какво е работа.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива оферти ще почнат да вкарват все повече държави особено западни . Без хора няма икономика . Без ,,бизнеса,, членствата и другите глупости има икономика но без потребители няма. А в България се загрижили за ,,бизнеса,, Един фалира друг идва на негово място . Празно място не остава . Държавната ни политика е обратна като ге.й
18
5
 
11
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Благодаря, в Аляска дават всяка година 10 000$ безвъзмездна помощ и е пълно с дивеч - отстрелваш каквото желаеш, дърва до безкрай, даже доставки по домовете има на продукти. Но това е за гига мързеливи, които не им се работи. Интересното е че все по малко Българи работейки получават 10000$ годишно!!!
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лодките от африка там спират първи. Бели вече няма там. Сардиния, ама друг път. И
16
5
 
20
 
! Отговори
Петров преди 1 година
офертата важи само за граждани на западна европа, бившите балкански провинции на османската империя не са включени в предложението
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се подават документи?
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен"Значи има нещо гнило на този остров." ...... На теб ако ти предложат толкова пари, ще се преместиш ли някъде в Родопите, примерно? И не да ги изхарчиш парите и да се върнеш, а да се издържаш от тютюн или картофи?
13
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След 10 години същото и в краварската колония България
12
2
 
15
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Като чета... имам чуството, че повечето и не са прочели цялата статия, но по стар бг обичай... чул-не дочул... ще оссере темата или човека. Дават до 15 000 евро и това е 50% от сумата която ще инвестираш в дома който ще купиш там... . А както винаги неудачника е все недоволен... от всичко и всекиго.. А бай ти Гання все мисли, че има някоя пре.е.бавка... .
11
5
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Ако беше в италианските Алпи,да...отида,ама в този...напечен остров не се решавам.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сардиния е прекрасно място .... за 1 или 2 седмици .... като турист.
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И после да имаш пратеници на дон Вито да се отчиташ...