Цветанов: Трагедията в Бургас показва, че някой не си е свършил работата

Мерките, които не са взети, са комплексни, смята той
26 авг 2022 09:43, Александър Попов
107

Миграционният натиск по българо-турската граница представлява 98% от общия за страната. След трагедията, която се разигра в Бургас, при която автобус с бежанци помете двама полицаи, управляващите се зарекоха каналджиите да усетят цялата държавна мощ.  

"Фокусът не трябва да бъде насочен върху ръководството на "Гранична полиция", а върху главния секретар на МВР. Трябва да бъде анализирано какви действия са предприели Държавната агенция за бежанците и Държавната агенция "Национална сигурност". Проблемът не трябва да се търси само в една структура на МВР, а в цялостната система за сигурност", заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

"Мерките, които не са били предприети като превантивно действие, са комплексни. Всичко, което се случва с този автобус, означава, че някой не си е свършил работата", смята той.

Цветанов подчерта, че техниката, закупена, за да осигури наблюдение на външната граница на Европейския съюз, не е в изправност.

Според него командироването на жива сила на границата може да провокира увеличаването на криминогенния фактор и конвенционалната престъпност.

Още по темата
Бившият вътрешен министър даде и рецептата, която е ползвал по времето на своето управление, как системата би могла да бъде изчистена от корумпираните служители, Цветанов даде пример с кадровите решения, които е е взел по време на своето управление.

"Запазих дирекция "Вътрешна сигурност", която има основна функция, за да неутрализираме подобни корупционни практики в системата на МВР. Когато нямаш интерес към обществени поръчки и не искаш да прикриваш някого, остави назначените от предшественика ти на възловите позиции", посочи той.

Цветанов смята, че един от основните проблеми днес е войната между институциите.

"Личните виждания на най-висшите професионални фигури, които са в системите, създават напрежението. Вътрешният министър и главният прокурор трябва да преодолеят това лично неодобрение един към друг", заяви той.

Той допълни, че трябва интензивен диалог с Турция, за да се справим с емигрантския натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
1
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
ЗАКОНА ЗАБРАНЯВА ИЗРИЧНО ЛЕПЕНЕТО НА ПРЕДНИ СТЪКЛА НА оТВЛИЧАЩИ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА ЛЕПЕНКИ ВКЛ НАГЛО ПРЕСТЪПНИ ДИВЕРСИОННО ТЕРОРИСТИЧНИ ДИГИТАЛНО ХОЛОГРАМНИ ОРЪЖИЯ>>>.МВР СЕ ПОЛЗВАТ ЗА НЕзАКОННО ПРИНУЖДАВАНЕ НА ВОДАЧИТЕ ДА ЛЕПЯТ НА ПРЕДНИ СТЪКЛА АНТИ КЛИМАТИЧНИ И АНТИ ЧОВЕШКИ ОРЪЖИЯ>.ДА СЕ ПРОВери КОИ Седят ЗАД СБА - разпространяват оръжия за масова ликвидация.
84
1
 
0
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
При проверка седмици преди катастрофата са засечени зомбирани озверявани с наглопрестъпна техника инсталирана в купе на МВР автомобил униформени.Следяха ги обемно прецакващо през "ЕКО СТИКЕРИ" с вероятно нано микрофони и антени вградени.. Боляха ги главите бяха неадекватни .. Видимо вуредени с зачервени от облъчване лица.. Проверката наложена от експерт на МВР поразен веднага след принудително залепване на "еко стикер "на лична кола..Остро главоболие и неадекватни реакции..
83
1
 
0
 
! Отговори
ДА СЕ ПРОВЕРИ преди 1 година
Експерти да проверят четирите показани автомобила по видео репротажи и по всички налични към момента на катастрофата допълнително инсталирани,монтирани сложени техники. Вижда се ползването на обемно обсебващо зомбиращо озверяващо оръжие във всички автомобили вкл на гранична полиция , автобуса и МВР.. ДА с епрослушат внимателно всички разговори вкл до началото на товарене на емигрантите и започване на преследването. ИМА сниман показен самоубииствен акт от униформени..ПО Заповед ли е или зомби.
82
0
 
1
 
! Отговори
хахахахахаахах преди 1 година
комплексни? не е вярно, че някой не си е свършил работата. няккои са назначени да НЕ вършат работата. недей да лъжеш.
81
1
 
7
 
! Отговори
Македонски космонавт преди 1 година
Я,и тоя мищок с шесте апартамента изпълзя
80
0
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Един всеобщ любимец на народа,беше заснет да спи с пищов на нощното шкафче....
79
1
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Много тъпо,даже смехотворно звучи казаното от цц,че някой не си е свършил работата,когато става въпрос за извършени престъпления с незаконните мигранти спрямо и към България, и към ЕС. Съучастниците на каналджиите трябва да бъдат съдени за участие в непредумишлени убийства.
78
1
 
9
 
! Отговори
До редакцията преди 1 година
Как е възможно този сайт да публикува нещо казано или написано от най-големият *** и тепигьоз у нас -ЦвЦв??? Срамно, но факт...
77
0
 
11
 
! Отговори
Ей Безсрамнико! преди 1 година
Цецо, личи ти отвсякъде, че си учил в помощно училище. Поне не знаеш ли, че като си *** не бива да цвърчиш. А ти си толкова гнил за да се явяваш някъде публично. От ментора ти ББ и оттеб започна ликвидирането на МВР. А и допусна атентата в Сарафова въпреки предупрежденията. Да не говорим какъв крадец си. Марш при покровителите ти!
76
1
 
1
 
! Отговори
CRU преди 1 година
Bes komentar
75
1
 
10
 
! Отговори
22 преди 1 година
И Цвъки се изцвъка с кокошия си анализ!
74
0
 
10
 
! Отговори
Уточнение преди 1 година
Трагедията в Бургас се дължи на системно невършена работа от времето на бившияя главен секретар на МВР свети Бойко Методиев Борисов и на бившия министър на вътрешните работи свети Цветан Генчев Цветанов.
73
1
 
11
 
! Отговори
5 преди 1 година
Цветанчо,таз работа не се върши от години!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евтина демагогия на кило
71
1
 
15
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Истински цинизъм е точно Цветанов ,да се изказва по въпроси свързани с МВР. Точно той е един от тези ,които са пряко виновни за "проказата" и пълното разложение на структурата на МВР. Основите на най- висша форма на корупция ,усещана за безнаказаност и недосегаемост на служителите на МВР - от най- високото ,до най- ниското ниво и пълната симбиоза между престъпност и много хора от МВР се създаде от ГЕРБ.
70
1
 
5
 
! Отговори
леле преди 1 година
Евала Цвък!! Колко мъдро!!!
69
1
 
13
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 1 година
И ти не си свърши работата освен да вземещ подаръчетата - 6 апартамента....
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се чудите?Питам и отговор не искам.кой назначи кифла за директор на гранична полиция?
67
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трагедията в Бургас показва, че някой не си е свършил работата ------------ от 2 години начело на МВР е пияндурник, назначен от пенсиониранияфатмак.
66
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПИСНА МИ!!! ......... чемодан, вакзал, масква