Отново хванаха десетки дрогирани и пияни зад волана

За последното денонощие са заловени 36 пияни и 11 дрогирани шофьори
Обновена: 28 авг 2022 18:19 | 28 авг 2022 17:24, Йоана Цонева
16
Отново хванаха десетки дрогирани и пияни зад волана
Снимка: БГНЕС

За последното денонощие са проверени 11 057 водачи и пътници в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи МВР.

До момента са съставени 2036 фиша и 626 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 36 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а други 18 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да им бъде направен  тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а осем водачи, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Още по темата
От обобщените данни по метода "линеен контрол" са проверени общо 1940 МПС и 2575 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 519 фиша и 162 АУАН. Двама водачи са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, а други шестима – с над 1,2 промила.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
УБИват с камери преди 1 година
Експерти да огледат четирите автомобили показани по телевизии преди самоубииството на полицаите.. Вижда се обемно черно тежко терористично вътрешно обсебване на всички в автомобилите особенно водачите.. Обсебени черно са само тези автомобили от това което показва камерата//
8
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с камери преди 1 година
НАд 160 000 водачи са поразени тежко вчера от нагло престъпни видео терористични камери ЗАБРАНЕНИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА по пътищата на страната вкл всички искарани на ПИАР акции полицаи.. Уврежданията са тежки нямкой нелечими.. Вижте сириеца съден за убииство на полицаи.. Има тежки увреждания на главен и малък мозък,сърце,очи след ударно видео пресканиране от тол камери и последвало обсебване и зомбиране..
7
2
 
3
 
! Отговори
волк преди 1 година
Байдан се смее постигна си целта наркотики и ракия България е част от сАЩ ура ура
6
1
 
5
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
Лошото е, че доказването, че не си употреби наркотични вещества отнема много нерви, средства, време!
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
незабавна промяна на НПК и ЗДП, над 2 промила и/или с наркотици задължително ефектива присъда поне 1 година и 3 години без книжка, шофиране без книжка поне 1 година затвор, при рецидив на горните втора присъда 3 години, събиране на актовете с държавен съдия изпълнител, недопускане на никакви административни услуги без да бъдат погасени задълженията, и нещата ще се оправят
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен не ме хванаха. Бях неча литър водка, ама бутнах 50-ка и ме пуснаха. "Специална опирация" да ме фанат за дедовия. Мбуахахахах
3
5
 
15
 
! Отговори
Айде пак преди 1 година
Отново с фалшивите статистики. Крепостните селяни четат и се радват, но изобщо не осъзнават колко от тези "дрогирани" шофьори са напълно невинни и не под въздействието на наркотици или директно с фалшиво положителни тестове. Тестовете на КАТ дават 15% фалшиво положителни резултати, доказано е с множество проучвания
2
7
 
11
 
! Отговори
българин преди 1 година
Като ги хващат всеки ден , КАВИ МЕРКИ ПРЕДПРИЕМАТ !!????? Ще се променят ли законите , ще утежнят ли наказанията...????? КОНФИСКАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИТЕ И ЗАТВОР ще има ли или управниците само си драпат топките и ревът за газа ?!!!!
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
вкарвайте ги в панделата направо, ефективни присъди за пияни и дрогирани иначе резултатът е ясен..