23-ма пияни и 29 дрогирани са седнали зад волана днес

За последните 24 часа са проверени 8833 моторни превозни средства
26 юли 2022 18:55, Нели Христова
29
23-ма пияни и 29 дрогирани са седнали зад волана днес
Снимка: БГНЕС

23-ма пияни и 29 души, седнали зад волана, след като са употребили наркотици, залови МВР за ден, съобщиха от ведомството.  

17 души са карали с концентрация на алкохол от 0,5 до 1,2 промила. Те са глобени, книжките им са взети. Още трима са полуичили санкции, защото са отказали да бъдат тествани. Останалите шестима, които карали с над 1,2 промила, ще бъдат съдени.

На съд ще отидат и 29-те души, хванати, че са седнали зад волана, след като са употребили дрога. Глоби са получили 10 души, отказали тестове.

За последните 24 часа 8833 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 795 водачи и пътници. До момента са съставени 2542 фиша и 666 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Дон Бидон преди 1 година
Толкова са спрели и хванали куките, не че толкова са били общо пияните и дрогираните. Полицаите само симулират дейност по време на предварително обявени акции. Иначе дейността им е да се правят на бабаити,да се крият в храстите и изненадващо да излизат да спрат някой джип ,за да ги "почерпи" по едно кафе,нарушават супер често правилника за движение по пътищата като спират на опасни места, минават на червено без включена звукова и светлинна сигнализация. Трябва някой да контролира тях!
28
1
 
2
 
! Отговори
РАДЕВ БЪЛГAPOУБИEЦ преди 1 година
Аз съм най-големият наркодилър в България, а МВР са моите разпространители! ПП ПОБЕЖДАВА!
27
1
 
0
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Дрогата си е дрога. Обаче крайно нелепо да те глобят или вкарат при Ол дърти Ставри за тва че си пушиш трева предния ден. За баш Дрогата съм съгласен
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ушевите кой ги тества за алкохол и наркотици,някои екземпляри определено не са с акъла си ,поне на три линии я карат,че то голям стрес,не се издържа вече.
25
2
 
5
 
! Отговори
Само споко преди 1 година
Навсякъде по света се пие и се друса, но има наказания за това, тук нула! Така че не се чудете въобще, плюс това всяко чудо за три дни са казали хората. Аз примерно карам колело и пия бира и съм ок.
24
3
 
8
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
Аз съм най-големият наркодилър в България, а МВР са моите разпространители! ГЕРБ ПОБЕЖДАВА!
23
8
 
1
 
! Отговори
Полицаите с какви преди 1 година
ла-й-на се занимават. Побъркана женица 72 годишна соц пенсия се е изгубила съзнателно и умишлено в планината, горките полицаи са търсили тая вещица с дни. Соц пенсията се лекува безплатно в Окръжна болница и я дават за "героиня" по НОВА тв. Явно за тая соц па-=ча-вра и пенсия и за другите наркоманчета, полицаите не са нормални хора и нямат семейства..
22
6
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Голямата "война" срещу наркотиците. Хората винаги са се друсали и винаги ще се друсат. Никой не може да е господар на твоето съзнание и всеки има право да прави каквото иска с него. Наркотиците трябва да се легализират за да може да има по-добър контрол над тях, иначе само спонсорират мафията.
21
0
 
8
 
! Отговори
Дядо ви преди 1 година
Бате, зад моя блок всяка сутрин гледам толкова... Леко запотени по челото, не казват "добро утро" и с очила в 6 и 30.
20
5
 
10
 
! Отговори
хмм преди 1 година
Дрогата е по разпространена от алкохола.
19
2
 
1
 
! Отговори
BMW преди 1 година
Ако ти пука колко бензин или нафта гориш, не си за BMW. Едни хора пият, други се друсат, трети натискат *** и горят бензин.
18
5
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 1 година
Споко! Скоро всичко ще си дойде на мястото и ще е както преди. Само гласувайте за Бойко Борисов!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По времето на Баце Борисов нямаше такива проверки ***!! А и нафтата беше евтина!! Сега да да те е страх да настъпиш бавараца..50 лв отиват.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои знае ли дилъра на просто Киро, онзи ден го гледах по ТВ-та доста беше предозирал с пробиотик нещо халюцинираше яко за някакви хора хвърлени под някакъв автобус. Нали на входа на парламента щяха да ги проверяват нещо май пак им се размина.
15
2
 
6
 
! Отговори
Сводките преди 1 година
все показват повече дрогирани от пияни!?
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лека полека, твърдия електорат на ГЕРБ ДПС отива на кино. Нахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха.
13
0
 
9
 
! Отговори
18 годишно ГOBHO преди 1 година
е познато на полицията, вместо да го приберат за дълго в затвора, са пуснали на свобода това ла-й-но. Наркомани се стрелят на пътя София - Перник, 15-сет годишна се друса с райски газ... Българийо!!!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ковид са утре са 5000
11
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пияните и дрогираните са 50! В статията обаче пише че от 10.000 проверки има 2500 фиша и близо 1000 акта. Това не ми прилича на проверки за алкохол и наркотици, а на северно корейска садистка милиционерщина. За какво спират хората и защо прецакват всеки трети шофьор?
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кат хванат общо 100 за ден да въведат задължителни противокази за шофьорите.