Проблемът на българите - високи цени, газ, корупция и ниски заплати

32% одобряват кабинета на Гълъб Донев
200
Проблемът на българите - високи цени, газ, корупция и ниски заплати
Снимка: БГНЕС

Най-големите проблеми, пред които е изправена страната ни в момента, са повишаващите се цени, сочи ново проучване на "Тренд", по поръчка и финансирано от "24 часа".

Ценовият шок е най-големият проблем за 40% от българите, за 19% това е енергийната криза.

Данните са от отворен въпрос, на който всеки един от интервюираните лица е имал право да даде до три отговора.

Следващите два проблема в подредбата също са със социална насоченост – бедността (11 процентни пункта) и ниското заплащане на труда (9 процентни пункта).

С идентичен дял се нарежда и корупцията (9 процентни пункта).

На три приблизително равни дяла е разпределено отношението към новия служебен кабинет.

32% от всички анкетирани одобряват правителството на Гълъб Донев. Най-позитивно към кабинета се отнасят симпатизантите на БСП, “Български възход” и “Има такъв народ”.

34% от всички интервюирани изразяват отрицателно отношение към правителството, като привържениците на ГЕРБ в най-голяма степен декларират негативното си отношение. Високият процент, посочващи опцията “не знам / не мога да преценя”, до голяма степен се дължи на краткото време, в което служебният кабинет функционира.

Изследването е реализирано от агенция "Тренд" по поръчка и финансирано от "24 часа".

Обем на извадката: 1007 ефективни интервюта с пълнолетни респонденти.
Метод: Пряко полустандартизирано интервю "лице в лице"
Период на провеждане: 15-22 август 2022 г.
Максимално допустима статистическа грешка: плюс/минус 3,1%

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: газТрендвисоки цени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
1
 
! Отговори
и про преди 1 година
стотия не на последно место
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и държава няма, вие от залятите села се оплаквате, че няма пожарникари и няма военни! А вашите синове и дъщери къде са? И защи избрахте тези кметове и общински съветници? Няма ли сега да ги вземете и да ги окачете на клоните на някои от останалите дървета?
154
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите да си купят въже и да си търсят подходящ клон
153
1
 
7
 
! Отговори
Олчо преди 1 година
Проблемът е в манталитета на българите, че все чакат някой да ги "спаси" от нещо и че все някой друг им е виновен за нещо. Много робско мислене, особено това се доказа сега с войната в Украйна. Левски се върти в гроба.
152
0
 
9
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПРОБЛЕМА СА ПОЛИТИЦИТЕ - ТЪНКАТА ПРОСЛОЙКА - ТЕ СА ИНВАЛИДИ (ХОРА БЕЗ ОРГАН - МОЗЪК), АЛЧНИ, ЛИЦЕМЕРНИ - ТЕ СА ВИНАГИ ФУНКЦИЯ НА НЯКОГО И НЕЩО, ВПИЛИ СЕ КАТО ГНУСНИ ПИЯВИЦИ ВЪВ ВЛАСТТА. ЖАЛКА НЕЩАСТНА КАРТИНА НА ЧОВЕШКИ ПОДОБИЯ ЗАГУБИЛИ СМИСЪЛА НА НЕЩАСТНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ.
151
3
 
5
 
! Отговори
Голям смях преди 1 година
Заплатите били ниски, най-вече минималната. Кой е на минимална заплата - този, който не е учил и го мързи. Ми квалифицирай се, учи и ще си на по-добра позиция и с по-добра заплата. Социализмът свърши!Ето, един учител почва с 1500 лв., да не говорим за инженер, за компютърен специалист. Един водопроводчик по адреси ходейки не пада под 2000 лева. Един такъв дойде да ми смени Делиманото на мивката, което си бях купил и ми взе 120 лева за 150минути работа, не даде касова бележка дори.
150
6
 
9
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
Ако бяхме избесили когато можеше и когато трябваше СДС-Шайката и бяхме прокудили с камъни, и със сопи господарите им от Козяк,тази статия сега щеше да бъде излишна.Сега каквото и да се направи ще да е прекалено късно. България е превърната в добре преджобена англо-краварска колония и спасение няма.Да му мислят децата ни,които преди 30 години живи закопахме,позволявайки на СДС-Чумата да върлува и да безчинства!
149
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 160,161Много злоба си събрал пич. Аз съм живяла на доста места по света и мога да ти кажа, че в "белия свят" храната за работническата класа е достъпна. Също те могат да си платят тока, без да взимат заеми.Това е проблема. Масовата заплата на труда ( да не говорим за минималната такава) са под необходимия минимум необходим за съществуване.Това е проблема, които ти не осъзнаваш.
148
10
 
9
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 година
Проблемът на българите е в главите им: докато продължават да вилнеят чалгаджийската простащина и комунистическото малоумие, все така трудно ще догонваме ,,хамериканците"... И ще се множат шизофренните почитатели на дивашката азиатска диктатура, самонарекли се без капка срам ,,русофили" и ,,патриоти" (???).
147
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 167, нормално е :) Навсякъде има и бедни и богати! Най-добре да има средна класа. За да стигант хората там е нужно усилие. Това ти написах и точно това не разбра! Ако някой го мързи....отпада. Лично решение! Времената когато искахте всички да са еднакви и да получават еднакво заплащане независимо от образование, опит, умения и принос... свършиха!
146
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 152 от 148Кой не вниква в написаното бе пич?!Не коментирахме моето финансово състояние, а това, че при масата от хора заплащането на труда не отговаря на цените и покупателната способност е много ниска. Не е нормално основното перо от доходите да е храната.Ти от 10 кладенеца вода донесе, за да изкараш че се заяждам или че едва ли не мразя някого.
145
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крадците от герб и дпс , станаха ПОВЕЧЕ от парите .
144
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Иван... Да ве , тия дето протестираха по улиците в Бг !!!Затова ли се вдигнаха ЦЕНИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ , заради наще протестиращи ЛИ ?Иване Иване , да те такова , кой де те фане!
143
1
 
5
 
! Отговори
преди 1 година
До Иван .... ем ко да прайм, кво значи тва жълтите павета, ти никога ли не си протестирал или протестираш само против чипове, кемтрейлсове и рептили?
142
8
 
14
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Добре е че са тия дето протестираха 1 година.Искаха промяна - да има я.Поскъпна всичко-бензин,дърва,храна,ток,газ,парно -всичко.Сега ходете да целувате ръка на Радев и Киро-за да поскъпне всичко още толкова.Поне едно велоалея да бяха направили-100 м,ей така да се каже поне,че са направили нещо.А те две години -нищо.Само едни подскачания на жълтите павета
141
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Основният проблем на българите са крадливите некадърници, които със зъби и нокти са във властта! Те нямат намерение да управляват, а да крадат.На тях "моралът" им не ги подсеща, че има други, освен тях.
140
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема е Румен Радев дето ни докара Канадеца на Петко синчето а сега иска и президентска република та царството му да няма край .. нямат край предателите и родиноотстъпниците
139
0
 
11
 
! Отговори
В интерес преди 1 година
на истината не виждам спор кой колко печели и кой какво работи. Виждам само хора, които споделят как напредват. И други, които предполагат кой какво работи и евентуално печели добре. Основната линия на диалога е, че всеки е длъжен да си намери начин да се развива и да учи. Мрънкането и завистта към другите не носи позитиви. Време е хората в България да осъзнаят, че когато генерират негативно отношение към околните....Simple as that!
138
1
 
7
 
! Отговори
Лелеее преди 1 година
Малее, как сте се хванали всички тука за гушите. Ужас!
137
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са ми смешни споровете кой колко получава и кой какво що. Нужда от всякакви хора не само IT или високо образование. Кой ще мете, кой ще продава, кой ще обслужва, строи, кой ще бере и .... Стига с тази надувка, както без едните не може, така и без другите, както е в природата. Страшно е, че господата по върховете крадат от всички, те вече толкова са се унесли, че ще започнат и от себе си да крадат.