Кошмарни задръствания в Княжево, паркират въпреки забраната

В HelpBook получихме сигнали и за нарушения в хранителни обекти
2 сеп 2022 17:15, Анисия Иванова
21
Кошмарни задръствания в Княжево, паркират въпреки забраната
Снимка: Helpbook

Проблемът с паркирането в столицата набира все повече сили. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за положението с трафика в квартал Княжево:

"Всеки ден в участъка между ул. "Омая" и ул. "Проф. Стойно Бачийски" има колона от неправилно паркирали автомобили, в сутрешните часове и следобедните, когато хората отиват и се връщат от работа, се образува неповторима тапа и задръстване с хиляди въпросителни къде да се завреш, за да се разминеш! Улицата е двупосочна, има знак паркирането е забранено, но той никога не се спазва! Минаването е пълен кошмар, а разминаването на моменти невъзможно, защото се образува колона от коли, която изчаква идващите в посока поделението да преминат. Прилагам снимки от тази сутрин в доказателство на моето твърдение, като апелирам за вземане на спешни радикални мерки относно този постоянен проблем! Като гражданин на София, който заплаща редовно своите данъци, винетни такси, всички зелени, сини зони и т.н., мисля, че имам право на отговор. Също така считам за нужно да отбележа, че като живуща в квартала бях принудена да закупя два гаража и не си позволявам да нарушавам правилата и Закона за движение по пътищата! Благодаря предварително за отделеното време, като се надявам скоро жалбата ми да бъде разгледана и да получа отговор на своя сигнал.

Получихме и няколко сигнала към БАБХ относно нарушения в търговски обекти. Наш потребител сигнализира за частен магазин, намиращ се на столичен пазар, в който се продават шоколадови изделия и бира с изтекъл срок и това не е от скоро. Отделно хигиената в павилиона е под всякаква критика. Молбата е за извършване на проверка във всички обекти на фирмата.

Молба за проверка се изисква и към известна търговска верига. Авторът на сигнала е закупил храни от топлата витрина, за които по-късно установява, че са напълно сурови и с потресаващо качество. Апелира за по-строг контрол, тъй като по този начин се застрашава здравето на семейството му и на всички останали потребители.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
Тези там всичките до един са жители на София и точно те правят проблема, а не някоя случайно преминаваща кола от друга област.Просто жителите на блока от снимката и другите два под него трябва да проумеят, че като нямат гаражи и паркоместа не трябва да паркират колите си там.Но то в Княжево не се спазват каквито и да е правила за движение. Там масово се кара в обратната посока на еднопосочни улици, правят се забранени завои, не се спазва правилото за дясностоящия..Там са най-селските софиянци
16
0
 
0
 
! Отговори
Гочев преди 1 година
Много транзитно преминаващи страха през Княжево
15
0
 
0
 
! Отговори
Перо преди 1 година
Селяните ни съсипаха живота! Ето сега са си по селата за празника и София е чиста и красива
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова се забранява паркирането по улици на всички дето не са жители на София и плащащи данък в София. Да си търсят буфери паркинги или платени такива. Тогава и задръствания няма да има. 1/3 от колите в София са от Перник, София област, Монтана, Враца итн. Тия хора не плащат общински данък в София, разбиват пътищата и избервят хората, да не говоря че 75 000 годишните дизелови каруци замърсяват колкото 2 топлофикации всяка.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - Язе сам ефропейски бизнесмен и затова сам във софия , а ти що праиш само калабалък ?!
12
0
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
До Анонимен 11 - И ний сме софиянци !
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Так е , когато си най-беден в Европа - А какво ли е при най-богатите ?!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е ! А трафика по главната улица ? Владая - Овча купел
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е много Софиянци като тебе се навъдиха , а повечето с 2-3 коли , що не си седите по родните места а сега ревете
8
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ами като виждат, че се строЙ с повече апартаменти, отколкото паркоместа, що се бутат там. Или да си намърдам здника у кафеза, па после че му мислим. И що се подиграваш, че си е купила 2 гаража? Поне няма да се разправя с/ще ме изтрият/. Проблемът е да стигне до гаражите.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 - 50 места на 300 души? Пробрай с 12 места :)
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5 - По скъпа кола от Мерцедес Ц класа 2014-а, не съм вицдал да вдигат. Един път подадох молба срещу едно Богати ли, какво е там и докатогоорих, момчето на телефона ми аза дирекнто, че такива не барат, щото все се познават с хора ...
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така им се падат на баш-големите ceляни!
4
1
 
11
 
! Отговори
Грую преди 1 година
Да не би пернишкият трафик да минава от там?
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А има и платформа на СО за сигнали. Действа ефикасно и не обслужва партийни интереси.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, ми тя си купила 2 гаража. Ми не всеки може. Аман! Да ги продаде и да си купи къща извън града. Трябва да се промени закона, да не може да се строй емнайсе етажен блок за 300 човека с 50 паркоместа. Ама всеки иска парите и не се съобразява може ли, не може ли да се паркира наоколо.
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така става когато на всяка дупка се построи "луксозна жилищна сграда в полите на Витоша" като тази от снимката и всичката сеяния отиде да живее там, като имат минимум 2 коли на семейство и без гаражи, а там където трябва да са гаражите има магазини (пак въпросната снимка). София отдавна е презастроена и не се живее, но единственото решение е зелени и сини зони навсякъде, за да паркират само живущите в квартала, останалите с градски транспорт