Донесените от водата дърва в Карловско са за хората, без да плащат

Явор Гечев: На хартия няма нарушения при дърводобива
7 сеп 2022 10:00, Елка Василева
37
Донесените от водата дърва в Карловско са за хората, без да плащат
Снимка: архив, БГНЕС

Всички дърва, които са донесени от наводнението в Карловско, остават за хората – те няма да плащат за тях. Това обяви служебният министър на земеделието Явор Гечев пред bTV.

Още по темата
„Има много спекулации, но никой няма да плаща никакви дърва. Материалът се извозва в складове, определени от кметовете на населените места и след това се разпределя на хората“, каза Гечев. По думите му се очаква да се добият около 10 хиляди кубика.

Той коментира, че в документите за дърводобив не са установени нарушения, но това е на хартия. „Дали това съответства на място, тепърва ще разберем. Всичко трябва да става пред очите на медиите. Щом местните хора имат съмнения за дърводобива в района, ние сме длъжни да се съобразим с тях“, коментира Гечев.

Относно данните, че в района е имало компрометирани диги покрай реката, Гечев коментира, че ще бъдат проверени всички предписания към напоителни системи.

„Нямаме проблем със средствата за обезщетения, но хората трябва да заявят унищожените територии в документи. Има и бумащина, която трябва да се свърши“, каза още Гечев.

Относно предстоящите през уикенда валежи земеделският министър каза, че се надява природата да ни пощади. „Нека имаме още малко хубаво време, да укрепим дигите, да се отпушат коритата“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
31
 
! Отговори
Ооо преди 1 година
Хахаха, поредната изцепка - кой в Карлово плаща за дърва бе змей ? Паднаха им къщите на хората ще газят в кал няколко години.. сигурно нямат ток и вода , той им подарявал дървата дето им съборили къщите! Все едно са негови . Та тия дърва са повече на тия хора там отколкото твои, пък Квото искаш ми говори!
5
0
 
28
 
! Отговори
За наводнението преди 1 година
и огромните щети са виновни ченовниците - местни и от Министерството на земеделието. Не казвазвам "дървената мафия", защото споменатите чички са част от нея. Сефте ли вали проливен дъжд, а? Я си помислете. Нарязаният и оставен да чака по-добри времена/цени дървен материал е направил за кратко микроязовир на дерето. После "стената" му се е скъсала и резултатът е налице!
4
2
 
29
 
! Отговори
Изроди преди 1 година
Абе ей, вие акъл имате ли? Хората нямат къщи, в който да горят дървата да се топлят. Шокиран съм!
3
0
 
24
 
! Отговори
ауу преди 1 година
колко велокидушно
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Препоръчвам да не вдигате дървеният материал, поне е направил корито
1
1
 
59
 
! Отговори
Христо преди 1 година
То голяма милостиня ,няма що- изсякоха им горите наводненията станаха заради това и сега мокри дърва без пари ...егати му и индианската държава

Спонсорирани публикации