От Helpbook: Помолихме да доизпекат месото, а отнесохме псувни

Получихме сигнал за ресторант в Тутракан с молба за проверка от БАБХ
13 сеп 2022 22:00, Анисия Иванова
20
От Helpbook: Помолихме да доизпекат месото, а отнесохме псувни
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, адресиран към БАБХ с молба за проверка, по повод посещението на нашия потребител и семейството му в ресторант в град Тутракан. Ето какво пише в сигнала:

"Ресторантът представлява лятна градина с пейки и маси за посрещане на клиенти, разположени около външна кухня. Аз, съпругата ми и наши семейни приятели посетихме това заведение с добри намерения и да похапнем вкусна храна на 09.09.2022 в 18:10 часа. Бяхме първите клиенти и други маси освен нас нямаше. Поръчахме доста неща, както се вижда и на касовата бележка. Сервираха ни две порции „ПИЛЕ СЪС СМЕТАНА“, които предполагаме са сготвени в един тиган, понеже и двете порции бяха сурови (месото беше твърдо, не се отделяше и като се изреже, се виждаше че е червено). Искам да вмъкна, че съпруга ми е бременна и приемането на подобна храна би довело до сериозни последици, а те очевидно това го сервираха на бременна жена.

Казахме си, че просто не са забелязали и не са го пробвали преди да сервират и най-учтиво помолихме сервитьора да ги доизпекат (сервитьора също потвърди, че са сурови като му ги подавахме) и каза, че ще помоли в кухнята да ги доизпекат. Кухнята е външна и се намира на не повече от десет метра от нашата маса. Чуваха се всякакви обиди и псувни, насочени към нас, изречени от „готвачката“, а ние по никакъв начин не сме създали проблем, а просто помолихме да се доизпекат. Въпросната готвачка се появи пред кухнята и извика управителката, която си играеше на телефона до бара с израз: "Росе, ела да ти покажа нещо и да прецениш кой прав, кой крив". А ние в случая дори не търсехме кой е прав и кой не, а просто искахме да се доизпекат, за да може да се консумира. Очевидно готвачката не беше в добро настроение и си вършеше работата по задължение и по никакъв начин не си направи труда да ни влезе в положение. Крясъците и обидите бяха сценирани и пред управителката, като в същото време ние чувахме всичко и категорично ни отказаха да ги доизпекат, защото месото според управителката е било просто жилаво, а не сурово.

Всички от персонала ни гледаха лошо, все едно бяхме убили някой. Ние дори не сме се заяждали, а и не сме такива капризни хора, които се оплакват за най-малкото. Молбата ни за доизпичане беше поднесена с добри чувства, с усмивка и наистина с очакване, че те просто ще ги доизпекат и ще ни ги сервират, не предполагахме че ще ни псуват и обиждат. Когато сервитьорът излезе от кухнята и се насочи към нас, за да ни съобщи, че няма да доизпекат храната ни, му казах, че чухме всичко и разбрахме, че няма да се уважи молбата ни. Помолих да не ни ги сервират обратно, защото нямаше как да бъдат консумирани. Поръчахме салата „Цезар“ за жена ми, защото наистина беше гладна и искаше да похапне нещо. При сервирането на салатата още преди да е била сложена на масата в ръцете на сервитьора се виждаше косъма върху нея и имахме чувството, че е направено нарочно и се съмнявах, че може да са сложили и други „добавки“ в салатата, понеже готвачката знаеше, че е за нас.

Отказах салатата, не можех да позволя на жена ми да консумира нещо подобно. Бяхме потресени от отношението, което получихме абсолютно безпричинно, а по никакъв начин не сме предизвикали никого и не сме провокирали тяхното поведение с наше държание. Поискахме сметката, където сервитьорът каза, че управителката е настоявала да платим двете ястия „ПИЛЕ СЪС СМЕТАНА“ с обща стойност 16.00 лв и салатата „Цезар“, на стойност 8.50 лв. Всички тези неща бяха върнати и не сме ги консумирали.

Смятам, че 24.50 лв трябваше да бъдат приспаднати от сметката. Като попитах сервитьора дали наистина управителката е казала това, въпросната управителка директно се обърна към нас и започна да ни крещи дали ние сме знаели какво е сурово месо, какво представлявало суровото месо и тн. Дори на сервитьора му стана неудобно от обръщението на управителката и се обърна към нея с фразата „Спокойно, хората не се оплакват, а просто питат“. Платихме си абсолютно всичко и станахме.

Моля, да се извърши проверка в това заведение, където очевадно храната се поднася негодна за консумация, сготвена в нехигиенични условия. Готвачката в кухнята работи без шапка и ръкавици. Помещението е с отворена врата, където влизат и външни лица. Ние не сме посетили това заведение с цел да им търсим кусурите, а с най-добри намерения. В замяна получихме некачествена храна, мизерия и обиди. Моля за отношение по ситуацията и жалбата ми да бъде удовлетворена", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
В София преди 1 година
Преди време бяхме с приятеля ми в сладкарница, която се намира на пресечката на ул. "Фритьоф Нансен" и бул. "В. Левски". В едното парче торта "Гараш" имаше метална гайка. Сервитьорът вдигна рамене "Ми кво да права?" И когато донесе сметката, това парче торта също беше включено да си го платим. Бяхме все още хлапета, опитът ни да се разправяме беше предварително обречен.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де...поръчвате нещо и то не е сготвено. Оплаквате се и става проблем. Ако аз бях щях да си тръгна ,а не да поръчвам салата Цезар и да продължавам да им правя оборот, въпреки, че не могат да готвят и ме обиждат. Това не го разбирам.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
просто в тоя град са селедурри
14
0
 
13
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Нормално като за България. Това че жената е бременна още повече ги е озлобило. Тук не знам защо се мразят така бременни и бебета. Директно на страницата им пишете по всички групи, като загубят клиенти ще ги заболи. Навсякъде са тези тарикатлъци, вече толкова са огладнели тия, че от всичко пестят, явно от ток пестят, затова не изпичат добре. И на мен ми направи впечатление, като поръчаш нещо, каквото и да сервират си длъжен да го платиш, дори да не става за ядене/пиене.
13
0
 
9
 
! Отговори
Иванчо от приказките преди 1 година
Аз ако бях нямаше да платя дори нищо ако искат да викат полиция
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този разказ ми звучи като от рубриката "Спомени от соца". Тогава беше в реда на нещата продавачки и сервитьори да се държат дивашки с клиентите. Такива бяха и служителите в хотелите и почивните станции. Имаше изключения, но не бяха много.
11
2
 
15
 
! Отговори
Шопендар преди 1 година
А в Гърция сервитьора Костас те гледа като икона и е по бръз от невестулка,пък някои хора бълват лозунги,,предпочетете българското,,требва да си будала
10
0
 
9
 
! Отговори
ИББК преди 1 година
В село Камено има такова заведение, което предлага сурово пилешко месо, но не помня името му. Минавайки от там към Созопол спряхме да хапнем и поръчахме дюнер. Месото беше сурово. Върнаха ни парите, но определено повече няма да си взема от там.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз затова като ходя на непознати места карам на сухоежбина. В барчета и кръчми само бира и пържени картофи
8
1
 
24
 
! Отговори
Асен преди 1 година
Е това е ако е истина, си е чиста гротеска!Аз лично бих снимал храната, сметката (която се иска веднага след приемането на въпросната поръчка). След което бих вдигнал луд скандал (с елементи на пердах ако има желаещи), и както беше споменато в предишни коментари - тръгваш си "церемониално" без да платиш (тука пак има елементи за евентуално възникване на пердах :+D )
7
6
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Анонимен 1 На ДПС всъщност. Тутракан е все пак.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези от ресторанта дежурно ще кажат че това е постановка на конкуренцията или на завистливи хора...също както и като хванат политици в крачка, те викат - политическа поръчка за очерняне...интересното в случая е че може и така да е...така е по тези ширини...
5
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В такива ситуации директно ставам без да плащам. Проблемът вече става техен. Много се пулят и се чудят на кого да звъннат. Сега нямаше да ти се налага да пускаш сигнали и тн.
4
0
 
66
 
! Отговори
Hamid преди 1 година
Не ходете в места с външна кухня, където никой не стъпва. С какъв къл поръчахте салатата след случката с пилето и разиграният цирк? Можеше и на десертите да се наметате със същият успех.
3
43
 
12
 
! Отговори
Избиратели преди 1 година
Тия от ресторанта ми приличат на русофили. Като дойде руския мир така ще е навсякъде. Както си беше при соца. Това са избиратели на Копейкин.
2
2
 
43
 
! Отговори
Хм Тутракан… преди 1 година
Па добре, че са се измъкнали живи
1
26
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ГЕРБ избирателите в действие.