Протест във Варна, частник затвори улица към нов строеж

Заради загражденията няма как да бъде изградена ВиК инсталацията
27 сеп 2022 16:00, Анисия Иванова
19

Протест във Варна заради незаконно преградена улица към една от новостроящите се жилищни кооперации в район "Младост".

Хората в квартала много пъти са сигнализирали институциите, стигнало се е и до съдебни решения, след като частна фирма е сложила прегради и на практика е блокирала достъпа на повече от 1000 души до техните имоти. Заради тези заграждения няма как да бъде изградена и ВиК инсталацията в района.

"Искаме да отворят улица "Орех". Тя е незаконно преградена. Това пречи на изпълнението на законен проект за изграждане на ВиК инфраструктура. Това е мирен протест", коментира един от протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината нищо не плаща. Ако имотът ти е улица иска да им дариш тези квадрати, за да ти одобрят ПУП-а. Освен това при строежа иска сам да си платиш и прекарването на мръсен канал и да го подариш на ВиК. Трябвало общината да плати. хахах Чакайте вие да ви плати. :-)
13
2
 
3
 
! Отговори
Слънцето преди 1 година
Много е важен организаторът. По него ще познаете истинският интерес на мероприятието. А не офиялният повод който се казва и заради който всички са там. Стандартна практика е.
12
8
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 1 година
Тук един многознайко по-долу е написал, че национализирали фабрики и избили интелигенцията. Прочете факти колко развита е била царска България и тогава пишете. Благодарение на социализма имате ток и вода, и не само, че ако сега трябваше да се прекарват щяхме да сме с газови лампи, като по царско! Няма смисъл да обяснявам, племето трябва да тегли!
11
1
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
За съжаление във Варна вече повече от три години няма компетентен служител, който да разгледа исканията на протестиращите - работната виза на свещеник Нъждех Кешишян не беше удължена заради конфликта между Епархийски съвет и духовенството. Да потърсят съдействие от временния архиерей на епархията архиепископ Датев Акобян.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално е улица да мине през частен имот, но би следвало общината да ПЛАТИ на собственика за отчуждаваната за обществени нужди земя. Ако не са ПЛАТИЛИ, човекът е в правото си да си загражда и ползва имота.
9
1
 
4
 
! Отговори
Таня преди 1 година
И как улица може да минава през частен имот???
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бау- как е протекцията, колко бустара си инжектира?
7
0
 
8
 
! Отговори
Варна...морето... преди 1 година
сините...вълни. Улицата честен частник присвои...
6
0
 
6
 
! Отговори
чети внимателно преди 1 година
"Мен ме свалиха неколко евреи. И именно тези евреи искат да водят хорото..." - Т.Живков
5
10
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 година
При демокрацията часната сопственост е неприкосновена, драги ми коментар 4 под псевдоним ,,Делата"! Това да не е 1947 г. да те изгнят от фабриката ти, да я национализират, а имота ти да изземат в текезесето!? Като сте били против, да не сте сваляли Тодор Живков!
4
3
 
10
 
! Отговори
хахах преди 1 година
както на всякъде където гербавите управляват има проблеми :) :) гласувайте пак за тях :) :)
3
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ПРОМЯНАТА НА ЖAЛКИЯ ФИГУРАНТ И ШAЙКAТА МУ ГPИ НДЪPИ
2
4
 
16
 
! Отговори
Делата преди 1 година
Моралът на обществото се промени тотално последните 30 години. Диктатурата на пролетариата се замени с диктатура на малцинството върху мнозинството. Няма какво да говорим. Държавата е тази която трябва да наложи силови методи ако трябва върху този който не зачита общото и да го вкара в пътя. Ако не желае да го принуди. Не е нормално 200 човека да страдат заради кефа на един. Стига толерастия и сбъркан хуманизъм.
1
8
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 1 година
Е какво искат? Нали човекът трябва да си построи каквото е намислил. Той е бизнесмен, заслужава повече уважение. А на тези, които протестират, трябва да им се удължи работното време. Така няма да има кога да скитат по тази улица и съответно няма да има за какво да протестират. Чисто решение!