Все повече родителите отказват да ваксинират децата си

Най-сериозен бил проблемът при имунизацията срещу морбили
69
Все повече родителите отказват да ваксинират децата си
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"От три дни случаите растат. Може би ще навлезем в поредната вълна, този път причинена от Кентавър. Дано се намери някой герой, който да се пребори с този вирус", коментира пред БНР д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар и педиатър.

По думите му се увеличават и повече случаи на варицела сред децата.

Спасов е категоричен, че лекарите вече имат достатъчно опит и разпознават кога се касае за коронавирус и кога - за някоя от обичайните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е особено висока.

"Нашата имунна система е в постоянна бойна готовност. Носенето на маски не я отслабва", така общопрактикуващият лекар отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът подчерта, че е нараснал делът на родителите, които не желаят да поставят на децата си задължителните ваксини.

"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid ваксините си остава. На 4 октомври съм обявил дата за имунизация с адаптираната ваксина срещу Омикрон, имам записани 15 човека. Като цяло желание няма, хората попретръпнаха", сподели от практиката си д-р Спасов.

Той уточни, че "най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в социалните мрежи наливат масло в огъня, повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още по темата: морбиливаксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до ваксаноте срещу ковид с джуса на бил гейтс с графен.Знаете ли какво е чистокръвен?Такива които нито са си набивали клечката в носа с хидрогела дапра и моргелони нито е набоден с графен и трипанозома крузи parzt. Такива като мен а вие е вие сте devices рутери де с вдна дума излъчващи мак адреси!
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добрев м ааа му стар а!Защо в гробищата като отиде човек пусто джан джун човек няма с изключение на рел.празници кат си пусне блутута на апликация на телефона основно от скоро погребани почват ти се появяват някакви мак адреси?
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама как! Нали ще им вземат днк то! Пък и ще ги чипират! Ужаааст
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя простотията по хората ходи.
55
4
 
6
 
! Отговори
Психиатър преди 1 година
Аутизмът е наследствено, вродено състояние . Не се появява след години, или след ваксинация, или след болест. Раждаш с аутизъм. Представлява невропсихиатрично нарушение на развитието.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бгмамите май ще търкат пода на сливенския.
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво!
52
2
 
4
 
! Отговори
*/* преди 1 година
БГ мамите получават номинация за Нобелова награда за медицина за откриването на причината за аутизма
51
4
 
10
 
! Отговори
Ахахах преди 1 година
Ами лекарите да бяхте мислили преди да подкрепяте световния ковид цирк. Сега след всичките извращения, които причинихте на хората, доверието към съсловието ще спадне.
50
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано любовта ви към ваксините остане завинаги и никога да не се отметнете от правата вяра!
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 34: и как точно са "ранени" от ваксината. Да не са я поставяли с о.гнестрелно оръжие. Много простотия, много.
48
5
 
7
 
! Отговори
бяласила преди 1 година
Браво е това е отговорни към природата родители - по-малко деца, по-малко въглеродни емисии.Хвала на таквиз ***.
47
5
 
11
 
! Отговори
Варналиев преди 1 година
Един вид, глупави сме били едновремешните родители, че сме ваксинирали сегашните родители, спасявайки ги от едра шарка, коклюш, дифтерит, червен вятър и пр. . Не виждам сегашните да имат пера или люспи, само май по-малко акъл, че се връзват на разни "учени" с образование от "БГ мама". То и преди имаше такива умници, като един приятел, Бог да го прости. Той отказа ваксини на малкото си дете от инат, а то после се зарази от детски паралич и отровено от билкарски илач, почина...
46
3
 
11
 
! Отговори
Black Sea преди 1 година
До 42. Тъй тъй. Само дето забрави да кажеш че са живели по 20-30 години тия от пещерите дето ядели всичко и нямали лекари. И от 10 деца 3-4 са оцелявали. Бе ти да не си от Възраждане?
45
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ваксиники намииираМ - ваксинки събираааааМ - мммм-бръмммммм
44
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички тук сте ваксинирани. Всички. Дори тия дет реват против детските ваксини са ваксинирани. Родната простотия няма граници...
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАНТАРА Е ВИНОВЕН! И КУНЧЕВ! ДА СЕ ОСЪДЯТ!
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименХората от 120 000 години- средна продължителност на живота 30 години. Повече няма какво да се каже. Който иска да се връща в пещерите, ама да не иска хеликоптер да го вземе, като се разболее. Да си живее там здрав като скала, докато не умре до 35 г.
41
4
 
6
 
! Отговори
Фармар преди 1 година
точно така - после ще има повече кинти за мен като дойдете при нас за лекарства и добавки - милионерче тиририри тиририри
40
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората за 120 000 години са оцелели без ваксини, и без лекари в много по тежки условия на глад, студ и мръсотия. Живели са в колиби и пещери, пили са вода от реките, яли са каквото намерят. Доказано е че точно тези хора са били по силни и по здрави от съвременния човек. Даже и мозъците им са били големи. Болестите идват с цивилизацията преди 20 000 години. Когато хората започват да правят селища и градове тогава почват проблемите.