КЕВР: Цената на природния газ ще падне още през ноември

Газовото хранилище в Чирен е на 77% пълно, в Европа – 90%
6 окт 2022 13:55, Елка Василева
25
КЕВР: Цената на природния газ ще падне още през ноември
Снимка: архив, БГНЕС

Природният газ ще поевтинее още през ноември. Това прогнозира председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов. Той беше гост на кръгла маса, посветена на зеления енергиен преход, предаде БНТ.

По думите на Иван Иванов единствено газовото хранилище в Чирен е на 77% пълно у нас, като средно този показател в Европа е 90 на сто.

Още по темата
Според председателя на регулатора обаче и България би трябвало да успее да запълни хранилището си преди зимата.

По думите на Иванов регулаторът ще може да запази цените до началото на следващата година на ниво под 250 лева за мегаватчас, така че да не се налагат допълнителни помощи за бизнеса и рязко поскъпване на парното.

"Относно природния газ в момента имаме светлина в тунела, що се касае до България. Вие знаете, че цената на природния газ за октомври е намалена с 34%. Мога да ви уверя, че ако не се случи нещо наистина извънредно в международен мащаб с войната в Украйна, а ситуацията се запази такава, каквато е в момента, считам, че и за месец ноември, и за месец декември цените на природния газ няма да растат. Дори мога малко смело да кажа, че за месец ноември се очаква ново понижаване на цената", заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като една муха сте нахални където не трябва там прелитате --лъжци за вас газ нема.и нема жа има че много лъжете газпром ви изгони делегацията като бездомни к.....та
18
0
 
1
 
! Отговори
1912 преди 1 година
До АнонименЕдин запознат какво става в момента с газта
17
3
 
0
 
! Отговори
Божеееее преди 1 година
Смях.В цял свят има недостиг и цената отива нагоре,но ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,в БГ.цената пада.Нема такава измислена държава.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо свалихте правителството, бе гербо-депесари и копейкари? На ви евтин газ. Евтин ток. Сега чакаме от вас да намалите бензина с левче. Изпълнявайте предизборните обещанията.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Войната на Азербайджан срещу Армения и Русия ни даде евтин газ. Боко и Трайчо спираха евтиния газ от Азербайджан и отиваха в Катар за газ, защото знаеха, че не могат да докарат газ оттам.
14
1
 
2
 
! Отговори
Еее преди 1 година
Трябваше да остане на власт Киро Истината, та да видите вие едно поевтиняване. Цената щеше да удари 500 лв и окото му не мигаше. Той умният ми работеше по канадските стандарти.
13
0
 
2
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 1 година
Какво значи ще падне? Нека всяко качване или падане да бъдат така добри да го сравняват с цената на газа към датата към която ПП и ДБ се намесиха за първи път външнополитически в услуга на Англия за наша сметка. Та спрямо тази цена - пада или се качва? Не може някакви несъществени колебания да ги пробутвате като спад. Качило се 500% ама сега ще слезе 10% имаме спад - ура! Но от друга страна - България явно е населена с безропотни мазохисти - на тях така си им харесва да ги тъпчат, така, че...
12
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
И какво ни грее това - цените на всичко ще останат сьщите а по голямата печалба за фирмаджиите
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газът се срина на световните пазари. В момента цената е на ниво много преди войната. Скоро ще се сгромоляса и у нас. Газпром и кремълското джудже пикaят газ.
10
1
 
5
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Несменяемата калинка се обади.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Негативните коментари не са от гербераси, а от путинофили. Доскоро русоподлогите убеждаваха, че по евтина газ от тръбната няма, ама не бяха много досетливи, че много скоро ще има и друга тръбна газ в БГ, освен тази на Газпром. Този месец нещо не им върви на късмет, горките...........
8
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И какво стана, накрая? Всички дето плямпаха, че нямало газ в Чирен, се оказаха лъжци и газ има. А коментарите от троловете на ГРОБ преди мен, вие прочетохте ли статията бе драксачи жалки? :)
7
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените падат защото от 1 октомври влиза и азерски газ който е 35% по-евтин.Баце и той казваше, е Киро и Асен крадат чрез посредници, но ще трябва да го доказва в съда, и по всяка вероятност ще се бръкне с 500х.
6
4
 
11
 
! Отговори
СВАЛИХА КИРО И АСЕН. преди 1 година
И ЦЕНИТЕ ВЕДНАГА ПАДНАХА..... МНОГО СА КРАЛИ ТИЯ МЕЖДУНАРОДНО-ИЗДИРВАНИ МОШЕННИЦИ...
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еван Иванов президент-премиер, да свали сички цени у България.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато ноември наближи, Иванов ще каже, че от декември и те така.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземните се оака.ха не само в тази сфера, а навсякъде, където навряха гнусните си гаги. Законите за тях са нищо, важна е дребната дала.верка
2
1
 
16
 
! Отговори
джо преди 1 година
Шмекери долни , да горите в АДА ... първо го оскъпихте газа в пъти, сего го "намаляваме" в проценти.. Направо да се пукнем от щастие, от евтиния. Да вземем да ви направим заплатките 1500 лева, пък тогава да ви видим как ще завиете на умряло. Долни гейзери и съединители....
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей каква хубава новина, да видим....