Ген. Събев: "Битката на ястребите" около Путин е силна

Те натискали войната да ескалира
Обновена: 13 окт 2022 21:27 | 13 окт 2022 21:11, Екип на Bulgaria On Air
24
Ген. Събев: "Битката на ястребите" около Путин е силна

Според Американското разузнаване в Кремъл се оглеждат за наследник на Путин. Възможен ли е пуч?

"Това е най-лекият вариант, за да тръгне войната към деескалация и сядане на масата на преговорите. Ще бъде много трудно, силна е партията на "войната на ястребите" - Кадиров, Медведев и др., които считат, че трябва войната да ескалира още повече, даже с приложение на тактическо ядрено оръжие", коментира бившият представител на България в НАТО - ген. Съби Събев, в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че в момента има заповед от руските сили за преустановяване на нападенията срещу Донецк, заради големите загуби, бойният дух на руските войски вече е много нисък, има и дезертьори.

"Путин не може да загуби в тази война, може да настъпят промени, ако руската армия започне да се срива в Украйна, с по-големи загуби, повече територии. Когато тръгнат към Русия ковчезите с всички мобилизирани, ще има промяна в общественото мнение в Русия", убеден е ген. Събев.

Експертът не вярва, че Путин ще прибегне до тактическо ядрено оръжие, защото и последствията за него ще бъдат големи.

"Русия ще бъде изключена от ООН, да използваш ядрено оръжие срещу неядрена държава тотално уронва всякакъв престиж, който е останал на Русия. Ще има оттегляне на подкрепата, дори от Китай и Индия", прогнозира ген. Събев пред Bulgaria ON AIR.

Също така не вярва, че ще има огледален отговор от НАТО и САЩ.

"Няма основание Русия да премине към ядрена опция, ако спазва националните си документи. Вероятността е нулева", категоричен е бившият представител на България в НАТО.

Гостът изрази мнение, че Украйна се нуждае от допълнителна помощ за противовъздушна отбрана. А България е можела да осигури военна подкрепа.

"За съжаление България се позиционира в изключително губеща и позорна позиция като страна членка на НАТО и ЕС. Можеше да се даде един дивизион самоходни артилерийски установки, 18, със съответните боеприпаси, един дивизион от системата С-300", каза ген. Събев.

Коментира и замесването на България по темата за взрива на Кримския мост.

"България беше замесена, защото Русия ни счита за слабо звено на НАТО, важно беше една натовска страна да бъде прикрепена към терористичен акт, саботажен акт, ако Украйна го е взривила. България трябваше още следващия ден да извика посланика и да поиска информация защо е замесена, а не да заема защитна позиция", добави ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: НАТОСъбев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който вкара България във война срещу ядрена велика сила минава по Наказателния кодекс...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко знае, от всичко разбира, той явно води и двете армии на бойното поле... пълен смех...
17
1
 
3
 
! Отговори
Кори преди 1 година
С поведението си Москва и колебаещите се в България ще обърне срещу себе си. Действията им са крещящо неграмотни - ако искаш да привлечеш някого за съюзник, го "сваляш", не се опитваш да го затрудняваш. / Газ и всякаквите приказваници по наш адрес /.
16
7
 
1
 
! Отговори
Няма Война за Путин преди 1 година
2022 си присъедини към Русия три нови региона а още от 1949 по приемственост тя си пази териториалната цялост с Ядрено Оръжие.......не бърза за никъде.....за два САЩ мандата 8 години и 2029 година може да си присъедини цялата Украйна
15
2
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Бря не мислете за войнъ уа ! Мислете от кадя лесну да изкарате паръ и кък да излъжете некоя да и го турнете между краката !
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще капитулира идващата година. А на Медведев ще му се веят само м........
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите форумни ястребчета с пяна на уста крещят за даване на оръжия. Ама защо само оръжия, защо не отидете и вие заедно с оръжията? Или е по-добре само държавни оръжия и ако може другите да се гърмят с тях, а вие на топличко и безопасно да викате ура. Ей, недо-расляци, не канете войната, ще си оплаквате жалките дни!
12
2
 
14
 
! Отговори
до Striker преди 1 година
Нищо не те спира да дадеш глас на гнева си записвайки се в чуждестранния легион на Зеленски. Вече ми е писнало от клавиатурни мишоци като тебе, чиято цел е да въвлекат държавата във война, в която не смятат да участват.
11
3
 
13
 
! Отговори
SS преди 1 година
Мнението на паркетни генерали никога не участвали и в една престрелка не ме интересува!
10
10
 
13
 
! Отговори
Striker преди 1 година
България позорно мълчи като п р ъ д н я в ***. Ама с такъв президент - такава държава. Седем месеца не можем да изпратим оръжия и боеприпаси - срам тотален! Добре, че в новия парламент има раздвижване и изгониха Профанова, слушам вече искат да изпратят оръжия на братята украинци - има надежда.
9
4
 
7
 
! Отговори
fsfsd преди 1 година
Ей, къде ги намирате тия "информации".... рано или късно няма да го има путин.. само че русия ще + , Украйна без излаз на черно море.. проблемът не Путин, а Русия
8
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПОРЕДНИЯ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ПЕНСИОНЕР КОЙТО СЕ ОПИТВА ДА ИЗКЯРИ ОТ СИТУАЦИЯТА
7
3
 
0
 
! Отговори
Страх преди 1 година
До УжасТи не си ? ***
6
4
 
7
 
! Отговори
ByVan преди 1 година
г-н генерала е многословен и многосбъркан с изказванията си, но като за медийно изказване в България ще вземе няколко точки от страната на колективния запад де.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да продадем или подарим 18 САУ е най-голямото предателство към родината. Артилерията е по-важна дори от танковете и бтр.
4
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Играят на доброто и лошото ченге. Путин трябва да е по-добър и по-малко ястреб пред света.
3
4
 
9
 
! Отговори
Цъцъцъцъцъ преди 1 година
Ayee, Лъжлив Cъби! Ayeee, нe ro ли взe тoa rpaнт вeчe, yeee?
2
2
 
5
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Кремъл-това кои са ..имена ,чинове ,звания...тези наши "експерти" само четат западна преса ..и се изявяват от студио в друго студио за "нколко долара повече".. Ню йорк пост публикува разрушението на Кримският мост -фото ...и пише ,че 11 са убити и над 20 човека ранени от !!! обтрела на ВС на Русия в Украйна !! Всите са маскари-всите лъжат.. .(Дядо Ваньо)
1
6
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 година
На този изванието ефрейтор му е много! Истинският воин не мисли с политически клишета и мантри !