Разпад на МВР - дрогирани и пияни полицаи ни проверяват по пътищата

Политическите партии нямат концепция за сектор "Сигурност"
13 окт 2022 10:33, Анисия Иванова
32

Започна дълбока проверка в силовото министерство. Служителите на МВР ще бъдат проверявани за алкохол и наркотици.

"Що се отнася до алкохола и наркотиците, това трябва да бъде заложено в самите изследвания при кандидатстване в МВР. След това уволнението на такива служители е много по-трудно. Трябва да има повече превантивна дейност при самия подбор", коментира бившият вътрешен министър и лидер на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в "България сутрин".

Той алармира, че в момента авторитетът на МВР е под санитарния минимум след публично обявените случаи от последните седмици. По думите му трябва да се предприемат адекватни мерки и обществото да бъде спокойно, че служителите на МВР проверяват нарушителите.

Още по темата

"Защото се оказа, че понякога проверяващите са под въздействие на алкохол и наркотици, а проверяваните не са. Държавата трябва да отдели средства да бъдат тествани тези служители и да бъде опровергано това твърдение. Политиците са тези, които трябва да имат визия за системата на МВР. В последните години няма никаква концепция за сектор "Сигурност", подчерта Цветанов.

Той е на мнение, че проблемът няма да бъде решен, докато не спре институционалната вражда между МВР и прокуратурата. Според него момента гледаме личен сблъсък и надолу цялата пирамида не работи синхронизирано.

"И в самото МВР вече назначенията на ниво ръководство стават политически, което е абсурдно. В момента имаме постоянен миграционен натиск, много полицейски служители се командироват от вътрешността на страната. Полицейската работа вече е затлачена", каза още бившият МВР шеф.

Според председателя на Синдикалната федерация на служителите в МВР - Валентин Попов, проблемът е комплексен - подбор и обучение на кадри, оборудване, деполитизация на системата.

"Проблемът с управление на МПС след употреба на алкохол от служители на МВР до голяма степен е преекспониран. Реакцията на ръководството е леко пресилена. В последната седмица-две виждаме 3 или 4 случая. Обществото очаква от нас малко повече от някои други членове на това общество. Кой ще прави тези масови тестове - 1500 служители на КАТ срещу близо 30 хил. с полицейски правомощия и правомощия за пожарогасене? Това не е масово явление, това са изключения", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Попов е на мнение, че главната причина за проблемите е състоянието на МВР. А отговорността за това е на политиците, категоричен е гостът, който се обяви за всеобхватна реформа в МВР.

"На гърба на служителите и в ущърб на обществото "реформа" стана мръсна дума. Обществото не знае какво става в МВР. МВР продължава да е черна кутия. Политиците трябва да попитат хората какво МВР искат и какво искат от МВР. След това идва разработването на концепция. В програмите на политическите партии в парламента няма визия за развитие на МВР и целия сектор "Сигурност", настоя Попов.

"За възможни полицейски чадъри говорим вече 9-10 години. Кризата с мигрантския натиск е от 10 години и започнаха командировки на служители от вътрешността на страната. Защо не увеличават щата на "Гранична полиция", коментира още председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Вземете пистолетите на пенсионираните военни и полицаи Не им трябват
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Читавите избягаха, това е национална катастрофа, провал на всички правителства в годините на прехода.
24
0
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Ама наистина пирамида-цялата ни държава криминална пирамида!
23
1
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
В МВР голям проблем са амбициозни тройкаджии назначени за кадровици през годините, сега в ЧР, без да правят разлика между подбор и назначаване. Те гледат и успяват да си уредят дъжерите, синовете , зетовете и снахите в МВР. те знаят информацията и уреждат своите. Обществена тайна е, че ако нямаш кой дати каже за конкурс - нява и да разбереш. Но това е най-малкия проблем. Некадърник до некадърник несменяеми и успешно провалиха МВР. Обществена тайна е в провинцията службите са васални управления
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми да носим със себе си дръг тестове и дрегери и ще тестваме полицаите при те нас
21
1
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Anton Bashev"За тези полицаи, военни, прокурори, съдии, данъчни служители и прочие държавни служители трябва специален ред в закона, защото, според мен, когато са дадени едни права и привилегии на длъжностните лица като гарантирано възнаграждение, осигуровки изцяло за сметка на държавата, ранно пенсиониране, удължен платен годишен отпуск, почивки за сметка на бюджета и субективно право да взема решение всеки един от тях с цялата сила на държавния апарат и нормативна уредба е редно и наказателната отговорност да е поне три пъти по-висока. Не е нормално просто да се уволнява полицай
20
9
 
1
 
! Отговори
до анонимен 10 преди 1 година
При тия твойте изискваня що не се пробваш ти да станеш полицай
19
1
 
9
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 1 година
Разпад на МВР? Кефффффффф;))) Скоро някои натегачи там, ще останат и без пенсия;)))
18
0
 
12
 
! Отговори
Надрусани преди 1 година
и пияни полицаи правят проверки за алкохол и наркотици.Смях!...и...трагедия за България.
17
2
 
19
 
! Отговори
Де да знам преди 1 година
Имам едно усещане, че ако с магическа пръчка от утре изчезне МВР, хаоса ще е само за няколко дни и хората ще се самоорганизират. И престъпноста ще клони към нула. Просто на престъпника няма да му се дава възможност за рецидив защото ще гледа тревата от към корените.
16
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мафията в тази държава е 80% от мвр.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички които работеха в полза на държавата и хората бяха принудени да напуснат МВР, за да не пречат на мафията и партийните некадърници.
14
1
 
21
 
! Отговори
Чистене бързо преди 1 година
МВР е заплаха за народа и нац.сигурност на България.
13
2
 
21
 
! Отговори
Служител преди 1 година
Синдикатите в МВР дълги години пречат на промените,чистките,реформите те защитават бандитите в униформа а сега приказват глупости и лъжи.
12
0
 
18
 
! Отговори
Закривай преди 1 година
Това ОПГ
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 12 години управление на мутрите, МВР се напълни с пияници и наркомани.
10
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже за следи от наркотици също се носи вина като за пълно дрогиране, ако полицай отиде в ресторант и му подхвърлят дрога в храната, щото половината ресторанти са на мафията ето ви пак злоупотреба с право. Ама продажните медии разбират от всичко... А ЗАЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ДЕСЕТКИТЕ ПОЛИЦАИ, ЗАГИНАЛИ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ИЛИ ЧИИТО КОЛИ СА ЗАПАЛЕНИ ОТ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ЗАЩО СЕЕТЕ НИХИЛИЗЪМ СПРЯМО ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ ОРГАНИ, ОГРОМНАТА ЧАСТ ЧЕСТНИ ТРУДОВИ ХОРА...
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са като гнойна киста. Малко да натиснеш и направо ти измива лицето. От години това министерство е за тотална чистка. След това да се назначат напълно нови хора, по-малко на брой, с доста по-сериозни заплати, но и да ги спукват от изисквания и проверки - основно за наркотици, физическа форма и познаване на законите. При хващане в нарушение, да им се разкатава фамилията до девето коляно. Това е стратегията на моркова и пръчката.
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На детектор на лъжата и на проверка за алкохол и наркоза да минават периодично и безсъвестните журналисти, защото новините които творят са перманентно абсурдни, сеят омраза и разделение в обществото и народен и национален нихилизъм. Подиграват се с българските трудови хора, история и култура и са поканили ьЦъци да се прави на морален ментор...
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашков каза че е оставил МВР в много добро състояние и отиде на оглед на едно имотче.