Веднъж се живее: 11 500 лв. за новогодишен пакет във Велинград

В курорта доволни, 70% от местата са заети
18 окт 2022 21:50, Красимир Ангелов
256

Малко повече от 2 месеца остават до Коледните и Новогодишни празници. В накъсяването на времето все повече хора резервират заведения и хотели, където да посрещнат празниците. Други пък по традиция ще си останат вкъщи.

Част от офертите за Нова година обаче са повече от шокиращи. 11 500 лв. достигна цената за новогодишен пакет в България. Това е цената за президентският апартамент на хотела за общо 4 дни. В него могат да отседнат до 6 човека. Предложението е на хотел във Велинград и стана повод за множество коментари в социалните мрежи.

Те обаче се приемат изключително положително от страна на туристическия бранш във Велинград.

"Това са нощувките, закуските и вечерите, разбира се, празничната вечеря на Нова година, богата програма, уникална музикална заря, целодневна детска анимация, спа център и богатството на Велинград - минералната вода", обясни мениджърът на хотел Анна Божкова.

"Това е нова година. Ако някой иска само да се нахрани и да гледа телевизия, и да му излезе почти без пари, той ще си остане вкъщи или ще отиде у комшията", смята председателят на СХР "Велинград и Западни Родопи" Златко Златанов.

Потребители и експерти сравняват предложението с оферти за екзотични дестинации, които се оказват по-евтини. "Комплимент е, разбира се, да ни сравняват със световно известни дестинации като Дубай и Малдивите", коментира Божкова.

"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.

А туристи в града не приемат еднозначно скъпите оферти. Наша проверка показа, че по-скъпите оферти за новогодишната нощ във Велинград вече са изчерпани. Близо 70% от курорта вече е зает, а има и изцяло разпродадени хотели за изпращането на 2022 година.

Вижте повече в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
7
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Хахахахахааха 11к за умрелия Велинград!!! Евтиное е бееее - като се замисля, трябва още да вдигните цените. Трябва да се доближавате до островите Кук и Бора-бора! Седете си във вмирисаните хотели и си се радвайте на музикалната заря! Аз ще си се кефя на кайта в Доминикана по нова година, ще си поркам биричката и няма да гледам вкиснат персонал и надути управители, които се мислят за богоизбрани!!!
224
1
 
6
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Хахахахахахахахахахахаха
223
1
 
8
 
! Отговори
Пакет във Фалши преди 1 година
Град : нема хора яко лъжем ...
222
1
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Продавам ЗаЗ. 100 000 лв. За колекционери (има ли такива) , бавно развиващи се, и ...като цяло фалшиво. После ще кажа че е купен...
221
1
 
16
 
! Отговори
Albi преди 1 година
На тези "случайни" бизнесмени хотелиери държавата нарива пари от нашите данъци. Тв си правят печалбите.Това е пародия на държава. В чужбина по време на панденията раздаваха пари на хората че не може да работят, тук предлагаха кредит. За хотелите се погрижиха. Пълен смях. Осраните тогава се навряха вкъщи, всеки доволен. Заслужавате си сътбата.
220
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да им стъпим.
219
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После тези хотелиери няма да отчетат нищо и следващата година ще искат помощи, когато не им излязат сметките извън сезона. Не, че е нещо ново де.....
218
0
 
19
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
Добре , но защо не казват че хотела няма да се отоплява ?
217
16
 
4
 
! Отговори
Дядо от село преди 1 година
Пакета е месечен , и за цялото семейство! Това е за уточнение!
216
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
"Не може Велинград да го сравняваме с Румъния, Албания и да не обиждам други държави. Велинград трябва да се сравнява с най-високо поставените в туризма", каза Златанов.хахахах,ай стига бе...верно не може...
215
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Написаният материал изглежда като платена реклама, пък дано някой шаран се хване и забърза към селцето с мафиотските хотели Велинград. Няма начин 70% да са заети при такива цени, който го е писал не вижда какво става в страната. Да не говорим, че хората с пари няма да идат точно там
214
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Pepe - Да, така е. В чужбина се предлагат далеч по-качствени почивки за значително по-малко пари
213
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно неоправдана е тази цена за където и да било във Велинград! Те не предлагат нищо, което може да струва дори близо до това. А самото градче е полуразрушено и запуснато. Дори и за 1/10 от тази сума бих се замислил дали си струва прекарването там
212
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В най-бедната европейска държава с покъртителната си инфраструктура и умряла местна икономика, с фалшивите си продукти и услуги да претендираш и да се сравняваш със световния туристически елит меко казано звучи неадекватно и пошло. Типично по-"нашенски",-да се изложим!!!
211
1
 
43
 
! Отговори
Pepe преди 1 година
Имам късмета да мога да си позволя да пътувам относително често в чужбина. Като си гледам резервациите, в България съм плащал същото или повече отколкото в чужбина. На какво основание? Местните по-големи заплати ли дават? Услугата по-добра ли е? Ако Велинград си мислят, че са еталон за хубава почивка, жестоко са се объркали. Другото, че при нас има много пари, които грубо казано не са изкарани или са взети за сметка на заплати и развитие. Мерси, няма да се бутам с някакви първенюта. Сори!
210
2
 
12
 
! Отговори
Според Българската преди 1 година
Реалност за 11500 лева трябва да си попаднал в рая.Според реалността на някой арабски шейх това си е мизерна оферта за джобни пари.Въпрос на вкус,казал *** и си облизала г..а!
209
0
 
35
 
! Отговори
Експлоататори преди 1 година
Който има пари нека ги даде. Само че знаете ли за колко пари работят хората във Велинград? Едва ли в този хотел дават повече от 700-800 лв. чисти на персонала им.
208
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако си оправите и града ще е добре. Пример - еблематичното място парк "Клептуза" прилича на ***. Всичко е обрулено и някакви пишмат бизнесмени перат пари там, и нищо красиво и хубаво не се случва. Всичко е порутено и занемарено до неузнаваемост. Предишния ресторант е почти срутен от години, а всяка година покрай него никнат за лятото някакви бараки и след това се махат. Пълна трагедия. В същото състояние е и целия град, никаква визия за нещо красиво и подредено. Вижте Сандански и се учете.
207
2
 
14
 
! Отговори
Прост Тракторист преди 1 година
Ето това е капитализма и реалната пазарна икономика другари,всеки има право да определя сам стоката и услугата която предлага на цена каквато поиска ако има търсене,как на Запад слагат космически цени на картини,имаше един художник дето си правеше клизми с боя и рисуваше така,и на него му платиха доста за това така че всеки с номера си,на шарана трябва да се предлага разнообразна стръв
206
1
 
15
 
! Отговори
Стайков преди 1 година
Да се спрат допълнителните субсиди, намаляване на данъците а всички хители. Вижда се , че достатъчно печелят и надпечелват.