Полицаите да бъдат тествани е практика в много държави

Нужна е лаборатории за бързи резултати от тестовете на шофьорите
19 окт 2022 15:58, Анисия Иванова
11

Първи положителни проби за наркотици при полицаите. МВР започна проверка във ведомството след зачестилите случаи, при които видяхме служители на реда да шофират след употреба на алкохол или наркотици.

Синдикатът на служителите в МВР се противопостави на масовото тестване на полицаите. Причината е в това, че тестовете за алкохол и наркотици често давали отклонения.

Още по темата

"Тези тестове са признати за използване в доста държави, те са изключително чувствителни и прецизни. Има лекарства, които реагират на тези drug тестове и меродавна е кръвната проба. Големият проблем е, че в България кръвните проби се бавят изключително много. Държавата разполага с ограничен брой лаборатории - във ВМА и в системата на МВР. През това време човекът е със свалени регистрационни правила и отнета книжка", коментира в "България сутрин" Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

По думите му в спешен порядък трябва да се инвестира в изграждането на нови лаборатории, за да излиза резултатът от кръвната проба до седмица или най-много 10 дни.

"Полицаите трябва да бъдат тествани, това е практика в много държави. Било избирателно, било внезапно, но да има идея, че те може да бъдат тествани. Най-масови са drug тестовете плюс кръвните проби", каза още Тодоров за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Чукча писател преди 1 година
Повече убеден съм, че вече има такава лаборатория и само чака момента да бъде лицензирана и пусната, като поредната хранилка на ... познайте коя партия ?!
9
0
 
6
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Да питат синдиката защо не им утърва да се тестват куките.Да не е че 50% ще изгърмят а това е много пари от членски внос да паднат в канала
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На моята приятелка съпруга е американски военен и ги тестват през определен период от време задължително. За наличие изхвърчаш. Щом се възползваш от облагите, които ти дава службата ще си изряден и за пример иначе друго работно място ще си търсиш. Но в БГ всичко е пълен леш.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работя в за военните от нато, тестове за дрога се правят при постъпване два отделни пъти. Правят се и случайни, който светне си отива на другия ден. Попълваш анкета за медикаменти, които приемаш и рецептата. Ако стане инцидент задължително и за алкохол и дрога.
6
1
 
2
 
! Отговори
Митьо Очите да ги преди 1 година
тества/проверява. Той е вещ по вещества всЕкакви. Днешния Менделеев!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Причината е в това, че тестовете за алкохол и наркотици често давали отклонения." Ама дават отклонения само като тестват полицаи или и като тестват шофьори ? Щом са толкова неверни ,да не тестват и шофьори тогава с тия тестове .Или за едни може ,за други не може .
4
6
 
2
 
! Отговори
Стратегическа грешка преди 1 година
е властта да настройва редовите полицаи срещу себе си.Най-лесно се губи същата без подкрепа от страна на преторианците
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тествайте съдии, прокурори полицейски шефове също, без значение колко високо в йерархията. Ама тогава ще вземат да ги забранят тия тестове със закон.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виждаме разпасани ,разгърдени без шапки,не бръснати рошаво татуирани ,цирк
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за незаконно придобити къщи, джипове и т.н. за корупция ще ги проверяват ли или така са си добре и да си останат така?

Спонсорирани публикации