Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати

Това стана ясно, след като започна тестването и на полицатите
18 окт 2022 11:13, Александър Попов
183
Скандално признание: Тестовете за шофьори давали неверни резултати
Снимка: БГНЕС

Започна тестването на полицаи за наркотици и алкохол, като вече има положителни проби. В Бургаско още в понеделник имаше проверки в различни полицейски управления.

Започна обаче и критиката, като тя дойде от Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР). Той увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави.

"Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни", смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. Синдикалистът обяви, че вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат.

"Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете", категоричен е Тенев.

Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...спират го и айде положителен тест. Почва се изнудване заплахи, кой му е дилъра, арест и т.н. Момчето се срива психически, семейството изпада в стрес, срам съседите го сочат с пръст като наркоман. С чисто досие му лепват условна. Никой не е казал да си направи веднага и кръвна проба в рамките на 24 часа в последствие с адвокат се взима и е отрицателна не се признава от съда. Както се досещате младежа вече не е в скъпата ни държава а замина в белите страни да учи и живее.
161
0
 
1
 
! Отговори
Velos преди 1 година
Отново двойният аршин. Като опря ножа до кокала мвр- мафията запя друга песен. Да тестовете не са 10 на 100 грешни, а дори 15. Това ми го сподели лице от МВР болница. Преди три четири години така съсипаха племенника на един съсед. Момчето беше обещаващ спортист. Не пие не пуши не взима наркотици, което се доказва от кръвния тест. Така на 19 години с прясна книжка прибират се от купон където келешчета пафкали в стаята и от дима му полепва и на него по идната кухина....
160
0
 
6
 
! Отговори
Това не е новина преди 1 година
Производителите на тестовете са посочили че има 10% вероятност за фалшив позитивен тест. Това значи средно 1 на всеки 10 човека. Не е нужно да сте приемали субстанции. Просто тестовете са неточни. Нали затова полицията ги ползва. Да симулират дейност и да изглежда отстрани че много нарушители хващат.
159
0
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 1 година
От дълги години редица граждански организации сигнализират, че тестовете дават много грешни резултати, в резултат на което невинни хора са третирани като престъпници, ни полицията нехаеше. Нехаеше, защото в 50% от случаите, вместо да заведат реултатите от направените тестове прибираха по едни 400 лева за да си затворят очите. Да не говорим, че закупените хиперскъпи тестове за марихуана, реагират на канабоид, който няма халюциногенен ефект, и се използва в редица лекарства, а не на THC.
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де,след като тестовете са неверни,кой ги закупи и кога ще върне парите?
157
0
 
22
 
! Отговори
младен преди 1 година
Значи на някой човечец може да му се е...майката от невярен тест а когато става въпрос за полицаи има проблем с тестовете, а?
156
0
 
16
 
! Отговори
Мдаа, преди 1 година
Ми те теа тестове, също като Ковид-тестовете!
155
0
 
10
 
! Отговори
Тоя го гледах и преди 1 година
слушах,и само това разбрах, за жалките напъни,като костилка на *** на тоя самозван "синдикалист",пак и отново да се поставят полицаите над законите!?!Абе аланкьоулу,нали уж сте старателно подбирани и избирани,какви успокоителни или утешителни?!?Млади мъже-яки,прави,здрави,защото морни вода не пият,ще вземат лекарства за сърце или кръвно???Това да не са ония техни колеги на 60+,дето все още ги държат в МВР на пенсия и заплата,на държавна хранилка и поилка,на муфти,аванти и рушвети!?!
154
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато отчитаха дейност нямаше проблем, че тестовете са *** но когато ги засегна се разревана. Сега трябва да паднат всички санкции наложени на базата на тези тестове.
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те всичките фуражки са на лекарства от по няколко стотин грама почти всяка вечер. После с служебните карти се лигитимират и кой от къде е. Това е всеобща практика от години. Или за пръв път чувате това?
152
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кристиян Николов казваше същото като полицаите. Синдикатът доказа защитната тези на Кристиян Николов. Всичко е измама.
151
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този се подигра с целия български народ. Арестувайте ги, направете обиск на жилищата и тогава приказвайте.
150
0
 
27
 
! Отговори
Ъъъ преди 1 година
Не реални или НЕ УДОБНИ?Като знаеш, че дават грешни резултати при шофьорите, защо си траел до сега? Полицейска П.ТКО?Всички се друсат на поразия, ама резултатите са грешни!
149
0
 
39
 
! Отговори
Keyser Soze преди 1 година
Значи при шофьорите - положителен, следва 24 часа в районното и дълго ходене по мъките след това, чакане на кръвната проба, която в някои случаи се бави до една година. През тази година живота ти е съсипан, с криминална регистрация и без книжка. Но за Ушев същите тестове, дават неверни резултати. Пак наши и ваши... Докога ще търпим тези ниско чели *** да се подиграват с живота ни???ДОКОГА???
148
0
 
25
 
! Отговори
д-р Хаос преди 1 година
Да им правят и тест за бременност. После ще се изяснява кой от какъв пол е ...
147
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за статистиката на дрогираните водачи отчитат точно а за куките грешно.отказвайте тестове ако се налага кръвна проба
146
1
 
14
 
! Отговори
до 151( репресивен ) преди 1 година
Естествено е че са рересивен апарат особено във държава където реформа не е имало ! Дори отново се появи жандармерия и СПС и когато има протести те са там ! АЗ не знам във Б Г да има партизанско движение или някаква корава въстаническа терористична организация налагащи имане на жандармери и др разхождащи се със маски ,защо си крият лицата --- отговора е много *** .
145
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
отдавна подозирам че полицията е репресивния апарат на елита. а за обикновените де били се държат като някви спазващи закона на всяка цена и сочат с пръст тези с дребните изцепки а прикриват другите които действат на едро.
144
1
 
20
 
! Отговори
като биеш хора преди 1 година
Под арките се стига до лекарства за успокоение ! И като имаш проблеми със съвеста и страх че ще те хванат ! Ама зависи кой как тълкува нещата ---- за хората може тестовете да са идеални нали ?
143
3
 
4
 
! Отговори
Пловдив преди 1 година
Много прosтиъез чингита,като ъяхния вожд Боко(Винету),значи всички шофьори,ще кажат аз пих аспирин,и,готово,всичко пада в съда,когато си ***,никой не може да ти помогне,ти си наказан,че,не знаеш,че си ***