При следващи избори ще има пренареждане в политическата картина

Коментар на Георги Киряков и доц. Алексей Пампоров
21 окт 2022 22:15, Анисия Иванова
36

Хроника на предизвестения политически хаос - какво ще е продължението?

"Не съм убеден, че повечето партии ще проявят разум, те имат нужда от хартиена бюлетина, интерес и изгода имат и ГЕРБ, и БСП, и ДПС. Имаше начин да се избере председател на парламента и без тази коалиция. БСП си постигнаха отлично целта. Ще видим другата седмица, вероятно това е била цената, която е трябвало да се плати. Законопроектът, връщаш хартиената бюлетина, ще се гласува", коментира политологът Георги Киряков в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

Той изчисли, че със 103-ма депутати от ГЕРБ и ДПС и още дори под 20 от БСП, може да бъдат върнати хартиените бюлетини.

"Това ще подтикне БСП да търси продължаване на участието си във властта, както беше с "Продължаваме промяната" в предишния парламент. Ако получат третия мандат - ще имат сметка от участие във властта, само властта ги захранва с възможности да разширят електоралната си база", заяви Киряков.

И добави, че лидерът на БСП Корнелия Нинова не се притеснява от изборните резултати. Той прогнозира, че съдбата на левицата може да е като на СДС - "една обезличена партия, която участва в съглашение с ГЕРБ".

Доц. Алексей Пампоров от Института по философия и социология на БАН посочи пред Bulgaria ON AIR, че срещу Нинова има силен опонент в лицето на Крум Зарков.

"Доказва се като силна фигура, работеща, с доказана репутация. Последните дни виждаме лъскане на имиджа на Вигенин, който по времето на Станишев беше заклеймяван. Виждаме вътрешна игра в БСП, някой ги е излъгал, че хартиените бюлетини ще има дадат 100 000 гласа. Но виждаме, че с Нинова начело, БСП продължава да пада", каза доц. Пампоров.

Социологът прогнозира, че при следващи предсрочни избори ще има пренареждане в политическата картина.

"БСП не бих я отписал, ако се смени Нинова. Миков като се оттегли, след тази мъжка постъпка, БСП имаше възход. Нинова 2-3 пъти отказва да се оттегли, но върви по модела "Костов", който унищожи СДС, по същия път БСП върви към свиване и демографско изчезване", посочи социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
ууу преди 1 година
До опа Той е интелигентен каменоделец -- знае от какво правят ракията.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента виждаме само едно нещо - партиите се състезават помежду си, без да мислят за бъдещето на държавата и народа. Такова дъно никога не е било. Ще видим докъде ще стигнат. Видяхме и едните и другите какво представляват, вече нямаме никакъв избор и алтернатива.
29
5
 
5
 
! Отговори
опа преди 1 година
Избраха каменоделец да дяла закони, въоръжете се с пуканки, ще има шоу и забава.
28
6
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Преди години,когато бях в избирателна комисия една нахъсана жена от нашата партия ми се похвали,че докато сме броили хартиените бюлетини е успяла да надраска 30 бюлетини на друга партия и така те стават невалидни.Беше много горда от постъпката си
27
8
 
18
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Хартиената бюлетина е мечтата на неграмотните и индианците. Щом не можеш да гласуваш с машина значи не бива да гласуваш.Защото си опасен и вреден за обществото.
26
2
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
До Х- Добре протседираш със правописът.
25
1
 
5
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
До Анонимен Трябва да се прекрати пращането на пари от чужбина. Това е безумие.
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Олигархията, която дърпа конците на куклите в Парламента, няма да се съгласи на хартиена бюлетина. По - лесно и евтино е да маниполират машините за гласуване от колкото да купуват гласове.Пълна мистерия е как партията на Янев влезе в НС. Цял ден беше на около 2% и изведнъж около22часа казаха, че минава 4%.!!!
23
12
 
8
 
! Отговори
Х преди 1 година
Хартията е по-добре няма измама там,сао митове и легенди. Кой е бил прецедател в изборна комисия го знае най- добре.
22
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако върнат хартиената бюлетина, ПП няма да влязат в парламента. И вота от чужбина трябва да се прекрати, това е безумие!
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин. Слави, проигра си шанса. Разбра ли, че от чалгаджия политик не става? Стой си в 7/8 и с виолата карай цигу-мигу. Плевенчани са продажни хора и не знаеш в кой момент ще ти погодят мръсен номер, та дори и ще те окепазят публично.
20
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ивелин Михайлов. Копейкин преигра и на следващите избори хората ще намалят подкрепата си за историка, който се държа като некреативна личност, грубо казано - като пуяк. ПеПе и ДеБе с поведението си продължават да отблъскат хората. Особено Гнома и Ристо Бойкикев. Като искат да се бият да ходят в Украйна. Заложили са на куц кон и народът ще ги накаже. Дотук бяха и балонът им се спихна. Херо Мустафа няма да заложи на тях. Дано ГЕРБ си направи извода,че с войнствена политика избори не се печелят.
19
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека си го кажем в прав текст... Путин е виновен.
18
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този анализ не е верен. Госпожа Нинова не пречи на БСП, народът не е дорасъл да избере отново БСП.
17
25
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане ще вземе още места и дпс също
16
10
 
32
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 1 година
С хариените гроб и дпс без проблеми ще имат 121 човека напролет...
15
26
 
16
 
! Отговори
Ужасена преди 1 година
Ще се радвам през следващите избори да влезнат само ГЕРБ, ПП, БВ и ДПС.
14
16
 
20
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Червените баби ще изпукат от студ и глад тая зима и немат вече пари за лекарства и така бсп ще падне под чертата напролет.. ;)
13
1
 
16
 
! Отговори
Майната ви преди 1 година
Сериозно
12
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато гласуват по малко хора тежестта на купеният и контролиран вот е по значителна а тези които си мислят че като не гласуват правят нещо лошо на партиите се лъжат това даже е в техен интерес и няколко хиляди само да гласуват изборите се зачитат а партиите които купуват днес се събраха пак уж в интерес на хората но първо ще върнат хартията.

Спонсорирани публикации