Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди

139 депутати застанаха зад него
Обновена: 21 окт 2022 14:04 | 21 окт 2022 13:52, Камелия Цветанова
270
Спорове и препирни два дни, на третия - НС оглави Вежди
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със 139 гласа „за“ Вежди Рашидов от ГЕРБ беше избран за председател на НС. Това стана на третия ден от началото на този парламент.

„Снощи получих над 100 съобщения, 60% от тях ме обвиниха, че съм се отказал да стана председател, защото тези 60% искат да има държавност. Два пъти съм бил министър и на тези години ми се искаше да се отдам на внуците ми. Днес стана нещо интересно. Нинова е национално отговорен човек и аз й казах, че ще приема само ако има мнозинство, за да работи този парламент, защото зима идва и хората ще бъде гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях. Бъдете близо до тях и слушайте болките им, защото ще изкрещят“, каза той.

„Парламентът не е Сатиричен театър. Ние сме тук единствено да работим, да спорим, да търсим верния път и да търсим правия път, да престанем да ръкопляскаме, да се хванем за работа. Аз не съм безотговорен човек. В името на това НС да работи, ще жертвам част от моите останали години в името на българския народ и за никой друг. Аз ще умра на тази земя, тя е свещената за мен, защото думата родина идва от народ, а костите на моите родители лежат по Кърджали на моята земя. Никой няма правото да ми отнеме тези два квадрата“, добави Рашидов.

Той обеща на всички депутати, че ще работи с тях, защото е консенсусен.

„Намалете ерченето, не ви помага, пречи ви, вие сте големи мъже, намалете липсата на разум. Снощи ми звъня Христо Стоичков, плачеше след това изказване и последната му дума на този велик българин беше – „Върни се бе, хората те обичат“. Накарайте с поведението си хората да ви обичат и не се дръжте като хора между отделните партии все едно едните са прокажени. Всички тук сте легитимни български граждани. Не сатанизирайте нито една група, не обиждайте и ДПС, те са българска партия и не обиждайте българите от турски произход. Не се делете, ние всички имаме недостатъци“, призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: Вежди Рашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
2
 
! Отговори
Македонски космонавт преди 1 година
Народе,събоди с е,Лойко скожи феса,А ТИ????
208
0
 
3
 
! Отговори
Капитан Блъд преди 1 година
Пълен провал - поредният пример, че хората в НС не знаят защо са там, теглени от различни интереси. Никакъв фокус върху общото благо, никаква отговорност.МНОГО СЛАБО ПРЕДСТАВЯНЕ!!!
207
0
 
2
 
! Отговори
... преди 1 година
От 1989 година до днес , България се управлява от крадци и псевдо патриоти , и разбира се да не забравяме и политическа партия дпсъ. Няма такава държава и толкова търпелив и про.ст народ.
206
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като мутра управляваше държавата цели 12 години, България падна още по-ниско - мутра-мултак успя да оглави и парламента!Но не стига че е мултак, имаме и най-некадърния председател в историята на парламента!Срам!
205
1
 
7
 
! Отговори
Лойчан преди 1 година
Българският народ сам си избра съдбата, отово гласува за бойко,и главния мултак на републиката вежди.СРАМ И ПОЗОР !!!!
204
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги се намира свестен човек, който да извади самозабравилите се депутати и още по-истерясалите псевдополитици от сокака, в който сами се вкараха! Като не можа това да стори българин, накрая се прежали турчин, който се оказа по-милеещ за България от Киро, А.Василев и двамата хитреци Ристо и Гнома! Да бяхте видяли какви оклюмени физиономии имаха двамата! Сега им оства да ходят да се бият в Украйна, ама няма да отидат, тарикатите му с тарикати! Много по-добре се чувстват 4 мандата в НС и да ръчк
203
4
 
4
 
! Отговори
До 220 преди 1 година
КАТО няма достойни българи... .
202
6
 
9
 
! Отговори
fasdfad преди 1 година
Турчин заема най-високия пост в държаватаГерб сложиха ограбилият културата на България Вежди Рашидов, за председател на Народното събрание. Умишлено зависимият от алкохола турчин Вежди Рашидов, беше сложен в листите на Герб-СДС. Той е известен и с побоя си върху млад български полицай е човека за връзка между ГЕРБ и ДПС на Доган. Почитател на мутрите в България и известен като част от скандалната групировка Мултигруп.
201
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Успех,г-н Рашидов!
200
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те щото ПП и ДБ не бяха биз Бизе с комунистите до днес сутринта!
199
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига сме се делили бе,хора!Да мислим и да се разделяме когато ги избираме!След изборите трябва да сме заедно и те-всички заедно да работят за всички нас!Народът е казал-една птичка пролет не прави!И отгоре с големи букви-СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!Забравихте ли историята със съчките и снопа?Историята го доказва-народът е силен,когато е обединен!
198
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дя избираме Ердоган за президент и да се свършва.
197
2
 
9
 
! Отговори
Ще ви кажа майтап преди 1 година
Знам го от моя роднина, била е студентка още през соца. Задължително имало комсомолска организация, в един випуск били няколко такива организации, обединяващи по две групи студенти. Всяка година си избирали комсомолски секретар. Веднъж някой предложил едно турче и всички били съгласни, защото момчето било свястно. Преди гласуването то поискало да каже нещо. И в гимназията го избрали за комс.секретар и след гласуването някой подметнал "Пак турчин ще ни управлява!" Да не кажете пак така, рекло.
196
2
 
3
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Бог е Българин, Цар е Българин, Отечеството е Българско, Разумът е Български, Вярата е Българска, Надеждата е в Българите, Любовта е Българска! Бог, Цар, Отечество, Разум, Вяра, Надежда и Любов!
195
11
 
5
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Рашид си повдигна Веждите, като Гепард бягайки по Българските земи, в полезрението му се мерна галопираща Антилопа носеща Българско знаме. Разсъблече я с ириса на зеницата си... погали вълната на чочарката и..... Взе Българското знаме от Антилопата и продължи да галопира към Тюркистан, където имаше много Пуйки! Пуйка преведено на английски е Тюрки!
194
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак начело ни е турчин.
193
2
 
10
 
! Отговори
Лайф преди 1 година
Вече ке пием и ке караме, а законът ке ни пази. Наглост без граници.
192
13
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
ГЕРБ, Възраждане, Янев, ДПС, БСП все комунисти за затвора само да се докопат до власт и народа ще се вдигне да ги измете
191
14
 
14
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Края на ГЕРБ е близо, на другите избори много повече ще гласуват за ПП, и тогава те ще предложат кандидат, а е въпрос на време партията на безпартийните да се създаде, и тогава шайката ще влезе в затвора, и ще се отнемат крадените имоти, и средства
190
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На онези, които сеят умраза, да знаят, че всеки живеещ в България, независимо каква религия изповядва и е български гражданин, има равни права с останалите! Докато се делите на наши и чужди и враждувате, вместо една държава, един народ със стремеж към по добър живот, добро не се очаква!