Росен Христов с идея да имаме еднакви сметки на ток, газ и парно

Предлага се праг на евтини тарифи за зимата и лято
Обновена: 21 окт 2022 17:58 | 21 окт 2022 17:30, Александър Попов
100
Росен Христов с идея да имаме еднакви сметки на ток, газ и парно
Снимка: БГНЕС

Предлагаме потребителите на ток, газ и парно да имат еднакви сметки. Нашето желание е за всяко жилище цената да бъде равна. Опитваме се да го направим най-честно за потребителите, заяви Росен Христов, служебен министър на енергетиката, на брифинг в министерството, предаде БГНЕС.

Христов посочи, че това предложение би влязло в сила на 1 януари. "Правим различни симулации, за да видим как битът и бизнесът могат да се справят с високите цени”, каза още той.

Евтината тарифа на тока да бъде до 800 квтч зимата и до 30 квтч през лятото. Над нея да бъдат пазарни цени. Според министъра 90% от хората се побират в тази тарифа.

Тези промени вероятно ще се направят през закон или от Комисията за енергийно и водно регулиране.

Целим потребители с големи имоти, отопление на ток на басейни, сауни, да не бъдат компенсирани, да има повече средства за останалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Naska преди 1 година
Най-честно за потребителите е всички да имат еднакви сметки и да няма двойни тарифи. Да се правят симулации, според мен е излишно, потребителите имат нужда от сигурност. Необходими са мерки за газови компенсации, за да могат и домакинствата и предприятията да функционират нормално през зимните месеци. Необходимо е бюджета да се преразгледа и да се предвиди подкрепа за потребителите на газ.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ура другари! Соца се завръща с пълна пара!
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жените кога ще ги направите общи и по равно за всички този филм ни го прожектираха 45год.
73
0
 
7
 
! Отговори
Тая работа преди 1 година
няма да свърши добре. Мирише ми на бой. Как е възможно да търпим подобни малоyмници да ни 0правляват, не знам!
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
800 квтч през зимата е 25,8 квтч на ден за декември и януари. Който се топли на ток, ще стои на студено или ще плаща много. Най-голямото потребление на ток е по Коледа и Нова година. Примерна сметка за декември - 12000 лева за ток.
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егати майтапа. Целели хората с басейни но сложили консумация за една духалка на месец да топли по 15 часа. Не е ли смешно и подигравателно. Така били сметнали. Ами бойлер, печка, пералня и хладилник и още една духалка ако включим на 1 лв киловата с ДДС и акциз. Да живеем в една стая , на студено със свещ а. Нали сме на регулиран пазар, как така го изменяте??????
70
0
 
9
 
! Отговори
Nik преди 1 година
Трябва да се обложат с много висок данък свръх печалбите на енергопроизводителите и парите да отидат за компенсации.-800кв Си е малко ако се топлиш натокВероятно около1200кв.зима и 600 лято ще е по възможно .Аенергодружествата за да не си вдигат разходите изкуствено да се направи одит на всеки и се вземе база примерно2020г с инфлацията и обложи с данък примерно80%като парите отиват закомпенсации
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Припомняме, че при последното заседание на Кризисния щаб по енергетика, се говореше за много ниска граница за евтините цени едва 300 киловатчаса, при това без разграничение кой сезон от годината е. Тогава експерти изчислиха, че това покрива работата ориентировъчно само на компютър, телевизор, хладилник, бойлер и крушки в едно жилище. Семействата, които се отопляват на ток пък харчат по около 1000 киловатчаса месечно." А къде забравяме климатиците лятото??? Или викате - това е за богаташи.
68
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте да се разберем,днес в Брюксел Радев заяви"Служебното правителство замразява либерализацията на енергийният пазар"в същият момент някакъв енергиен министър на когото остават броени дни във власта щял да въвежда прагове на потребление след което ще се заплаща по пазарни цени!Кой лъже и кой не?
67
4
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Тоз Росен пълен с идеи катлайно с витамини!Значи аз за зимата да дам 5000 лева за дърва и въглища и на туй отгоре да плащам и парното на софетата, гражданята и ромалята!Майкави мръссна!
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво се случва когато потребители когато цял ден ги няма и като се приберат вечер ударно да включат по 8-10 киловата ?
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе какви потребители с големи имоти, отопление на ток на басейни, сауни им се привиждат. Ми има хора, които прекарват почти цял ден вкъщи, (както има и такива, които излизат рано сутрин и се прибират късно вечер), има пенсионери, болни хора, има с малки деца, има какви ли не случаи и много от тях няма как да се вместят в тези граници без това да означава свръхпотребление. Измерете колко би било потреблението на ток на тези големи имоти, басейни и сауни и тях сложете за прагове.
64
0
 
15
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Какви простотии мислят ,незнам откъде ги намират такива калинки некадърни, какви са тези 30 кв, най необходимото е, бойлер, пералня, печка готварска, ами телевизор, за компютър да забравим,климатик също осветление, ами ютия, кафемашина, всичко е на ток, и как ще изравнят, има семейства с малки деца, и бебета ,всекидневно се пере и глади, къпят се, оставка за такива продажници
63
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия хаайвани ще ни принудят зорлем да минем на"зелена"енергия,гуми,пластмаса,стари дървении и всичко което може да гори и топли,не може едно семейство да отделя половината си доход за електричество!Съвсем скоро ще бъдем изправени пред дилемата- Храна или Отопление!
62
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богаташите отопляват сауните и басейните си на термо помпа на Гео термална енергия с фотоволтаична и акумулираща система . Никъв ток не хабят почти. Тези мерки замаскирани УЖ за добра воля са ЛЪЖА И ИЗМАМА която ще удари отново нас гражданите ОСОБЕННО по провинцията. Съжалявам че махнах печките. До година минавам на гуми пластмаса и въглища като шведите. Няма все аз да съм най големия БА-ЛЪК
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се премахне регулираният пазар за електроенергия за битови нужди,ще се наложи едно българско семейство да има разход за електричество от порядъка на 50% от своите доходи,при среден разход на европееца за същата екстра 13-15 процента!
60
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако няма ограничения, ще се стигне до свръх консумация на ток
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези мерки не обхващат 90% а обхващат макс 30% и то софиянци на ТЕЦ . Останалите бедни пак ще го ДУ-хаме
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глупости, 1400квч за 2 стаи зимата, а ако имаш голям апартамент, поне 2000 и то при положение че имаш хубави климатици и южно изложение
57
2
 
13
 
! Отговори
Комунделник преди 1 година
Всички ще сте еднакво бедни! Това е целта на ЕССР!