70 българи са блокирани в Рим до понеделник

Полет на Wizz Air е бил отменен
22 окт 2022 19:54, Нели Христова
20
70 българи са блокирани в Рим до понеделник
Снимка: БГНЕС

Полетът на Wizz Air в петък (21 октомври 2022 г.) от Рим до София е отменен заради стачка на служителите на италианските летища и авиолинии. Това установи репортер на TravelNews, който трябваше да пътува със същия полет. Всички 70 българи, които е трябвало да се върнат в София, цял ден са останали на летището да чакат полет за връщане и информация.

По-късно следобяд Wizz Air решава да прехвърли пътниците за следващия полет от Рим до София, който е чак в понеделник. Авиокомпанията осигурява безплатно настаняване на хората в Silva hotel splendid в село Фиуги, до Рим. Извозва ги до там, като им осигурява само закуска и вечеря. Не им осигурява обяд въпреки, че вината не е тяхна.
В групата от 70 човека има малки деца и възрастни хора.

"Не е нормално да няма обяд след като има хора без достатъчно пари. Някои нямат и кредитни карти", коментираха пътници. Те са очаквали Wizz Air да организира връщането им през други летища или да изпрати допълнителен самолет да ги прибере. А не да останат чак до понеделник. Някои са на работа и имат проблем вече с работодателите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички пътища водят до Рим.
15
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Бездарен опит да се плюе върху Wizz Air.Авиокомпанията няма вина за създалата се ситуация.И какви са тези,дето са тръгнали на път без да могат да си купят един сандвич за обяд.Като нямаш пари ,си стоиш в къщи.
14
2
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Да се обърнат към архиепископ Хаджаг Барсамян. При низкобюджетните авиокомпании винаги има реален риск да се наложи да се търси съдействие от бюро жалби.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
с Wizz никога вече вземане-даване, купис си билет до Лисабон отиване и връщане за 370лв 1 месец преди пътуването, след 10 дена реших да не пътувам, и кво ми върнаха като пари? само 60 лева, е това ако не е обирджийство здраве му кажи, да ти вземат неква неустойка - да, ама това тогава направо ме хвърли в тъч, така че никога вече Wizz
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като са без пари, стари с бебета, къде са тръгнали.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
11 да , защото сме с ниски заплати . Аз доскоро имах спестени 4/5 Хил. Но и те се изпратиха , всичко е много скъпо . Храната едва ли е такава трагедия , ще хапнат обилно на закуска и ще изчакат вечерята . За диабетиците е малко по-сложно . Лоша работа .
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да ме блокират в Италия.. За 10-15 години примерно..
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само га.н.чо пътува из европа без пукната стотинка
8
0
 
19
 
! Отговори
Момо преди 1 година
Ако е заради стачка, то авиокомпанията не им дължи нищо, защото се води форсмажор. Така, че да се радват на това, което имат.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох завалийките без обяд как ли ще оцелеят. Следобедна закуска и алкохол на корем също трябва да им осигурите и по някой сгодна женица или атлетичен младеж за който има и други нижди.
6
4
 
17
 
! Отговори
Селяк преди 1 година
Ей големи скръндзи баце тия българи, не стига че ги настаняват в хотел ами и за обяд реват, толкова ли не заработихте пари за едно ядене. Какво повече искате от билет за 20 евро, ами той обяда струва повече от билета ви, бърже да си купите по един хляб и едно масло от супермаркета и един кромид лук от зарзаватчията и да плющuте в хотелската стая.
5
11
 
4
 
! Отговори
Плъх преди 1 година
Чакайте Бойко Методиев Борисов да се обади от игрището докато играе мачле с приятели ! Избирате Бойко - получавате Бойко ! Тия дни чакаме да паднат горивата с лев. Както обеща. То пък не сте разбрали . Щял да се вдигне . Щото парите за отстъпка свършили...
4
2
 
11
 
! Отговори
Тунджата преди 1 година
Една стоинка няма никой, срамота...
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Времената са такива. Оставили сме животите ни да ги управляват шепа хора, а уж сме хора с развити мозъци..
2
3
 
16
 
! Отговори
Ямуксикли преди 1 година
Че за какво се връщат файда има ли....
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато има блокиранинот други компании ненпишеме, нали?