Проф. Чуков: Границата ни заприличва на такава от Близкия изток

Убийството на граничаря е терористичен акт според експерта
9 ное 2022 10:47, Елка Василева
56
Проф. Чуков: Границата ни заприличва на такава от Близкия изток
Снимка: архив, БГНЕС

Убийството на български полицай край Елхово е терористичен акт, а границата ни с Турция започва да прилича на такава от Близкия изток, а не от Европа. Това коментира пред БНТ арабистът проф. Владимир Чуков.

Още по темата
Според него са нужни законодателни промени, които да квалифицират подобен вид престъпления като тероризъм. Той призова и за активиране на българската дипломация.

"Българската дипломация има важна задача - да убеди Турция, че България е нейната врата към Европа и пазейки българо-турската граница, те си гарантират сигурността на стокооборота и пътникопотока към Европа. Трябва да говорим и с европейските ни партньори. Случилото се напомня границата между Афганистан и Иран. Там много често има престрелки, когато иранските граничари ловят афганистански наркотрафиканти. Българо-турската граница се превръща в граница от Близкия изток, а не в Европа. Тук трябва много ясно да се вкара този терористичен акт в светлината на неприемането на България в Шенген. Всички онези фактори в Европа и ЕК трябва ясно да разберат необходимостта от съпричастност, че този натиск, който води и до жертви, се дължи на нашето отстояване и държането ни 11 години извън Шенген", каза Чуков.

По думите му каналджиите имат най-голям респект от граничните полиции на Гърция и Унгария. Това е причината все повече от тях да избират да прекарват хора през България, вместо през южната ни съседка.

"Има засилен мигрантски натиск от самата Турция. Турските работодатели започват да се оплакват от липсата на евтина мигрантска работна ръка. Къде отиват тези мигранти - към Европа през България, вече не толкова през Гърция", допълни Чуков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Запознат - Кво? Кви банани, ве мамуняк?!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антропологичния антлиц на българина с малки изключения показва близостта му с Близкия изток, та защо границата му да няма такива качества? Феодални владетели от десетилетия на трона и всеобхватен страх да не би да се промени нещо, но неистово очакване да стане нещо ново! Това състояние има вече медицинско описание!
22
3
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
очаквам от БХК да излязат с новина, че момчето си го заслужило, защото е нарушило права на придвижване нощем през граница.... това съгласно правилника на америка срещу България!
21
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четирихилядник, манипулатор и дезинформатор. Жалкото е, че има млади хора, които му се връзват и дори му четат книгите.
20
1
 
7
 
! Отговори
българина преди 1 година
разбирачо анализатор, защо не го каза преди месец два три...Като убиха момчето всички станахте Пророци! Ето едно предсказание от истински пророк, youtu.be/zNRes9f9sL4
19
2
 
13
 
! Отговори
Бая народ потърква преди 1 година
ръчички и се готви да яде баница покрай този случай. Човек ще рече, че бюджета е неизчерпаем и нямаме заеми за 100 години напред. Прави ли ви впечатление, как рязко се милитаризирахме? А бяхме готови да си нарежем армията на скрап преди години...
18
0
 
7
 
! Отговори
сина преди 1 година
костов беше двупосочен, а пък преди него фил димитров - също си лягаше с мъже, а от днешните - всички са с тесни панталони и малки фишки, а жените ни едни обратни и те - ужас, пегерастия в парламента - кокорчо е двупосочен, спецов бил го наевал няколко пъти за това очите му такива. Доган опъваше станишев едно време ... и ние не сме цвете..
17
2
 
16
 
! Отговори
Абе... преди 1 година
...вие тук негодуващите срещу убийството на Български граничар, защо въобще дръзвате да си и помислите дори, че политиците в народняшкото събрание и пет пари дават за убитото полицайче?! Ми за тях животът му няма абсолютно никакво стойност! Ама от нищо не се трогват!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турците си имат едно наум за нас, знаят на какво сме способни, но също виждат, че сме разграден двор в момента и търсят провокации :))) Ми да вземем да светнем един техен граничар тогава, мейби ще им мине мерака да се правят на големата работа :)))
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Граничарите трябва да се движат с бронирани коли, каски, жилетки и калашници.
14
4
 
14
 
! Отговори
Зaпознат преди 1 година
Важното е, че има банани и тоалетна хартия
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно за това искаха да ни пуснат в шенген , защото знаят че идва голяма вълна, ако сме в шенген ще ни ги връщат обратно като стигнат в германия и ще станем гето депо
12
0
 
3
 
! Отговори
Минко от Сливен преди 1 година
Ем с мойте хора вардиме ... Ама ни натискаха, нали?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми то нейли цяла Балгариа така ве! Ходя мутри по улицити, хората са колят по кръчмите, всели двн престрелки, банди, баркокартели ааа ауууу туй уний ....
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъжен факт.
9
3
 
1
 
! Отговори
Мила преди 1 година
До Без упойкаЯпония не,но в Китай също има ислямисти и атентати .Но китайците са свикнали да си траят за много неща и да не си заголват....
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ни пуснат в Шенген, ама някой друг път
7
4
 
13
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Има граници ,където се случват много по- страшни събития ежедневно,ежечасно дори.Но хората там,граничари,войници не се плащат и си вършат работата. Стига сте хленчили,некадърници! Заврял си главата в дупката и го застреляли/?!/
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То "държавата" е по-зле от Сомалия, тоя за границата се пеняви .
5
7
 
9
 
! Отговори
Чучков преди 1 година
на тоя шнорхел всички коментари и прогнози са страшна боза, не знам по какво се води специалист