Обилен депутатски обяд - 5 лв., студентите могат да завиждат

Храната в НС е на цени, които нямат общо с пазарните
Обновена: 11 ное 2022 22:02 | 11 ное 2022 21:30, Александър Попов
314

Любослав Костов от КНСБ публикува снимка на менюто с цените на храната в Народното събрание, където супа струва 1,50 лв., а пържола 3,50 лв. Петъчното меню включва дроб, паеля, солена торта и шницел с цени между 2 и 4 лева.

Естествено, цените предизвикаха много коментари, защото обяд в софийски ресторант може да достигне до 30 лв. на човек.

За сравнение салатата в ресторант често започва от 7-8 лв. нагоре, а в парламента е едва около 2 лв.

"Всички цени трябва да са пазарни, включително и тук", заяви Мартин Димитров и добави, че е съгласен, че в стола на парламента цените не са пазарни.

Оказва се, че дори храната в студентските столове може да бъде по-скъпа от 5 лв.

"Дори със субсидията една нормална порция ми излиза 8 лева, което ми се струва скъпо непропорционално за количеството храна, което получаваме", каза Теодор.

Студентите споделят още, че всеки ден може да се възползват до 2 пъти от студентската субсидия, която намалява храната им до 3,50 лв. Оказа се обаче, че преподавателите във висшите учебни заведения могат да използват тяхната отстъпка от 20% многократно.

Вижте колко платиха депутати за обяда си във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: депутатска храна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
2
 
! Отговори
гадни лешояди преди 1 година
Защо не минете по лавките из училищата да видите на какви раздути цени си продават *** на децата, които щат не щат ги взимат като огладнеят. 3,50 за сандвич- основно хляб с малко плънка,често развалена! Баниците-мазно тесто д малко имитиращ продукт отдавна минаха психолог.граница от 2 лева....
226
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите движат страната, а студентите мятат салфетки по дискотеките...
225
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да видят пенсионерите това. И следващия път пак да идат да гласуват. Аха. Айде дробете леб с кисело млеко за вечеря.
224
0
 
7
 
! Отговори
Anonymus преди 1 година
Депотат да си в тази държава. Купуваш апартаменти в пъти по-ниски цени от нормален гражданин, обяда ти струва колкото една хапка за обикновените хора въпреки инфлацията. На всеки 3 месеца ти се преизчислява заплатата и пак си изкарваш 10к месечно без да се зориш.
223
3
 
16
 
! Отговори
ДРАГАН преди 1 година
ТОВА АКО Е НЯКОЯ БЯЛА ДЪРЖАВА, ТИЯ ТАМ ДА СА ИЗКАРАНИ ОТ СГРАДАТА, И ПРЕБИТИ, НАРОДЕН СЪД! САМО ЧЕ ТОВА НЕ Е БЯЛА ДЪРЖАВА, А БАНАНОВА!
222
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4-тата си година в университета бях станал 39кг от немотия, а тия маскари с огромните си заплати (при сравнение с на останалите хора в държавата) ще се ползват с подобна отстъпка... пенсионерите се чудят храна или лекарства... трябва да си много нагъл
221
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
депутатите си актуализират заплатите няколко пъти в годината и накрая цената на обяда им да е по-ниска от на студентите... тия плачат за сопа
220
1
 
10
 
! Отговори
Мария - Антоанета преди 1 година
Какво искте вие бе? Ами като няма хлаб ,яжте пасти тогава !
219
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновен ли е този който яде баницата ? Защо им я даваме ?
218
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно , депутатите пак ще трябва да си поповдигнат заплатките , с още 700 левЪ !Инфлацията важи само за тях , заплатите си вдигат спрямо инфлационният процент !
217
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не в студентски стол!!!В началното училище на сина ми таратор е 1.50лв.!***!!!
216
1
 
25
 
! Отговори
Диетолог преди 1 година
С тия цени нищо чудно че Пеевски е с наднормено тегло.
215
1
 
17
 
! Отговори
Депутат преди 1 година
Не сте прави, че е евтино, реално стола е мястото, в което харча най-много пари. Отивам на ресторант- собственика винаги казва "за сметка на заведението", купувам си кола, жилище/не че нямам и служебни, но друго си е да си е лично твое/- продавача вика "за нас ще е чест да ви го подарим", влизам в стола, хапвам обилно и изведнъж бам- 3.50 лв, с цялото си същество чувствам, че не е справедливо някак.
214
0
 
26
 
! Отговори
Joko преди 1 година
На такива аз им викам ХРАНТУТНИЦИ !
213
1
 
21
 
! Отговори
Кадровик преди 1 година
Проблемът не е нито в цените за ,,избраните,нито във бройката им. Та народа ако не може 500 гърла да нахрани на обяд,то за какво ги плащаме тия данъци.Ама като знае човек че тия и за 5лв. работа не могат да свършат,как да се не ядоса човек.Корупцията е само един от проблемите.Вече година и половина България няма Правителство.Както казва на рода за пияния човек,.,Кораб без капитан".Та истината е че,и за едно ядене не могат да заработят избраниците на народа, но всъщнос тия всичките са парашутисти
212
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми те лузърите, с развалени имидж на запад и скърцащ бизнес, затова се нахвърлиха върху държавната софра. Никъде няма такава кльопачка и лесен достъп до милиони чрез корупционните им сделки. Да му мислят обикновените хора, които ги избират.
211
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слави обеща да намали броя на депутатите, от 240 на 120, но бързо забрави обещанието си, както това за мажоритарния вот. Суверенът отново, излъгани.
210
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не им пука, ако им пукаше за хората щяха да висят 24/7 пред брюксел да се жалват колко сме обеднели и как има хора които са работили и пак с 200 евро, да дадат на прицесата Фон Дер Лайен и оня плешо немския дребосък 200 евро колко дни могат да изкарат. Единствено което ги интересува е само тяхното благополучие както и на техните роднини и кой олигарх и грабител/поробител ще им е спонсора.
209
0
 
33
 
! Отговори
Четящ преди 1 година
Спомних си "Приказка за стълбата" на Смирненски. Дето накрая главният герой започваше да си живее в реалността на принцовете и изобщо не можеше да види гладните тълпи долу. Всеки път като откриват Народното събрание тази приказка я връчват на всеки депутат. И въпреки това депутатите винаги повтарят сюжета.
208
0
 
35
 
! Отговори
Кути преди 1 година
Хич не ми се ще да го казвам, но ще бъда откровен. Подобни цени показват пълна несъпричастност с народа, който изнемогва. Не може храната на децата ни да струват по-скъпо 300гр. пържола в депутатската лафка и то при техните заплати. За подобно положение наказанието следва да е смърт.