Мнозина в помощ на останалата без дом жена

Засега тя отказва да напусне нивата в Родопите
15 ное 2022 08:42, Петя Славова
23
Мнозина в помощ на останалата без дом жена
Снимка: Bulgaria ON AIR

Историята на 61-годишната Руска Белчева, останала без дом, предизвика вълна от съчувствие, а много хора предложиха помощ и подслон.

Жената от няколко месеца живееше под открито небе в Родопите.

Въпреки студеното време Руска Белчева продължава да е на нивата в кърджалийското село Гняздово. Там остава и цялата ѝ покъщнина.

"Аз се моля за жителство, не се моля за пари", категорична бе тя.

Още по темата

След излъчването на репортажа за нея с Bulgaria ON AIR се свързаха много хора, готови да помогнат. Един от тях е отец Николай от църквата "Свети Николай Мирликийски Чудотворец" в столичния квартал "Враждебна".

"Kато християнин, като свещеник, като човек с жалостиво сърце, реших да взема участие в намиране на изход от нейната ситуация. Взех съгласието на църковното настоятелство тази жена да я приемем тук в квартал "Враждебна" в една от двете църковни къщи. От каквото има нужда, ще ѝ се помогне", коментира той.  

Въпреки протегнатата ръка за помощ Руска засега отказва да напусне Гняздово. Тя настоява да остане да живее на полето и казва, че се нуждае само от фургон, в който да се подслони през зимата. А отец Николай ще продължи да се моли за спасението на жената и на всички изпаднали в трудна ситуация като нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Никой не е длъжен да осигурява жилище на здрава жена в работоспособна възраст.Щом и харесва да живее на полето, да го прави.
14
1
 
0
 
! Отговори
Илинден преди 1 година
Съгласен съм с Константинов.
13
0
 
5
 
! Отговори
Дали някой изясни: преди 1 година
Жената дали знае, че жителство както през социализма, вече няма?
12
0
 
2
 
! Отговори
Тя бърка понятията преди 1 година
В България вече жителство няма. Жената иска адресна регистрация. Защо толкова много настоява за това, тя си знае. Вероятно разчита, че под медиен натиск някоя институция ще се почувства неудобно и ще я регистрира на някакъв адрес. Няма ли кой да й обясни защо хората се въздържат да регистрират дори роднини и познати на своя адрес? Какво пречи да се регистрира на адреса на изгорялата си къща, като разпъне там тези найлони, ако наистина зорът е само за каквато и да е адресна регистрация?
11
2
 
7
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
ЗА УКРАИНСКИТЕ ФАШИСТИ ПЕТ ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ ,ЗА ИЗПАДНАЛИТЕ БЪЛГАРИ ПОД НЕБЕТО.ТОВА МОГАТ ПАРТИИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ БЪЛГАРИЯ ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА С.А.Щ. ПОСЛЕДНИТЕ 32Г.
10
1
 
6
 
! Отговори
това е преди 1 година
работа за психиатрите .
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както обикновено, накрая ще се окаже някоя луда за 4ти км.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая луда бабушкера не разбира, че да и купят и обзаведат фургон струва много по-скъпо на хората, отколкото да я приютят за през зимата. А и с фургон също няма да и дадат адрес, защото там няма улица.
7
0
 
12
 
! Отговори
Дуле Савич преди 1 година
Странен развой на събитията, уж иска да й се помогне, пък отказва помощ. Малко Параграф 22 ми идва. Поклон пред отец Николай, че се е отзовал и е намерил дом за жената.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя казва, че иска жителство. Но жителство къде, в кой град или в България по принцип? Тук има нещо много странно...
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо нередно няма, това да останеш без работа и да те изгонят на улицата е висша американска ценност, във ФАЩ всеки десети е така, кво искате па тука у колонията?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да се запише украински бежанец!!!!! И от нивата направо на хотел 5 звезди безплатно!!
3
3
 
19
 
! Отговори
maca преди 1 година
Е това е то, няма как да помогнеш на някого, който не иска да му се помогне или ако твоята помощ не отговаря на исканата такава - искала фургон, ми то и аз искам вила на брега на морето *** не ми дават.
2
8
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
ЖАЛКИЯ ФИГУРАНТ на българи не помага!!!
1
5
 
18
 
! Отговори
Киро ще преди 1 година
дари ли поне една негова заплата?