Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу попфолк песен
17 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
163
Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст
Снимка: YouTube

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Песента е заснета на територията на православен храм "Свети Петър и Павел" в местността "Петров Кръст" в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

Още по темата

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пише още в позицията на Църквата.

"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Пълния текст на позицията на Софийската митрополия може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези шантайки и на БОЖИЯТ ДОМ посегнаха! Да оскверниш храм Божий и да печелиш реклама от това , не вещае нищо добро!
126
1
 
19
 
! Отговори
гал преди 1 година
Какво налетяха всички к--ви по църквите? Това някаква нова мода ли е? Какво искат да покажат: че не само пред хората нямат срам, а и пред Бога и Кръста?! Толкова е абсурдно, че думите ми убягват!
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички участници в този мерзък клип са роми!!!!
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алекс, клипът НЯМА 1М гледания. Пуска се като реклама (като клиповете на Навални), хората бързичко го спират, но му се пише гледане. Това, че едно гледане е продължило максимум 20-ина секунди е доста по-показателно от платените брой показвания.
123
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквано. В Библията черно на бяло е записано, че жена в църква може да влиза само с покрита глава, но църката не само не държи на това (както държеше и то се спазваше дори по байтошово време), а даже реши да оскверни черковнославянския и да чете молитви на съвременен език... което нарушава ритъма на молитвата. Самата черква разрешава, че дори и унищожава традициите си, а после реве срещу възползвалите се от това ***... извинете, чалгарки.
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази пошлост трябва да мине за изкуство.
121
5
 
6
 
! Отговори
Талибан ерджолан преди 1 година
Алах харесва това ! Кога ще почват да ги обръщат на джамии? Оджите от мен, бонус .!.
120
2
 
6
 
! Отговори
така преди 1 година
се става известен. Със скандал.
119
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съд, солена глоба за урок и на други, та да не се и пробват.
118
6
 
4
 
! Отговори
22 преди 1 година
нищо не разбират от изкуство
117
9
 
17
 
! Отговори
Гласът на народа преди 1 година
Американците искат българина да остави християнството. Страх ги е от обединяването на православните народи. Подигравките с християнството не са случайни
116
5
 
40
 
! Отговори
Античалгарски фронт преди 1 година
Тия гнусни чалгари кво взеха напоследък да си развяват карантиите по подобни места?Тя Руц Толева май подкара тая кощунствена повърня,абе кво очакваш от същества,изповядващи еврогейско-чалгаджийско-джендерастки убеждения,и лошото е че всичко се насажда и расте с бесни темпове....капец полньй
115
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да поиска св синод да свалят от ютуб песента
114
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да вземат да ги глбят, че и да поседят няколко месеца за хулиганство и ще знаят , на тези двамата и имената за пръв път ги чувам
113
13
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 1 година
То какъв клип може да снима със тия ръждясали тенекии на камбанарията.Едно време най-бедните църкви са обшивани с медни листове,а по-така са позлатявани.Днес и пари за камбани не се харчат,пускат ги на запис на CD, като в дискотека.
112
13
 
13
 
! Отговори
Не на чалгата преди 1 година
Но не и на нашата църква ... свърталище на агенти на бившата ДС,загрижени единствено за парите си.
111
7
 
16
 
! Отговори
Тон преди 1 година
До вчерашния радетел за запада умря, вече не съм почитател на запада, защо, защото ограничаването на свободите на хората е грубо, двоен стандарт, хаос, несигурност, лъжи, манипулаций, извратеност, и обявяване на беззаконието в върховенство на закона, Европа роди *** наречен ЕС!
110
4
 
25
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Поп фок - комплекс, простотия, кич, гума!
109
3
 
39
 
! Отговори
България преди 1 година
Е оцеляла заради християнството.Дори забраната за посещение на църква от комунистите не отказа хората. в наше време слободията и простотията, липсата на каквто е да е вкус и мярка е шокираща. Няма респект към нищо свято, упадъка е пълен
108
3
 
25
 
! Отговори
До българин преди 1 година
Ми то само силикон бе, дедо, какво да му харесаш? Нещо като пластмасовите домати, които не стават за ядене.