Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу попфолк песен
17 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
163
Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст
Снимка: YouTube

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Песента е заснета на територията на православен храм "Свети Петър и Павел" в местността "Петров Кръст" в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

Още по темата

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пише още в позицията на Църквата.

"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Пълния текст на позицията на Софийската митрополия може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ми те откъде да знаят ,че не бива?!безверници и ***!!!
26
0
 
17
 
! Отговори
Писна ми преди 1 година
Поредният ръждив ***...л и разчекната разпо....етина,решили да ощастливят мизерните душици на друсалките по чалготеките и разбира се защо да не се изгаврят с православният храм!
25
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До ШибиРибидобре е да се не разпяваш, да не разтегнеш, каскет
24
5
 
1
 
! Отговори
Лилит преди 1 година
Попе, първом са казва: Пу машаллах, вря!;))) След туй са прекръстуваш неколко пъти,,, а, така. След туй "Господи, помилуй нас, грешните и ни отърви от съблазънта в мислите и желанията,з ащото съблазънта носи грях, а греха - смърт". Покрий мислите ни с булото си и горнилото на желанията ни смири, да не поглеждами със сластни очи, изкушенията на Лукавия! А, който устои съблазните на Лукавия, спасен е за възкресение и живота во Христе вечен!;)))
23
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
човешко е назначените за звезди *** да са анти чалга. все пак на инжинера какичките ходят на по пет участия седмично, а те събират по читалища и обществени мероприятия пет човека един път на два месеца. лошото е че енергото не пита колко масивен културтрегер си и дали джъгаш як прогресив. а
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Б-г забавя, но не забравя!
21
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"търгува с безакцизни стоки и не си плаща данъците." На безбожници не плащам.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега да се изповяда блудницата на дядо си поп и да тества грехомера. Амин.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали има СЕМ или там какво беше, дето се занимават с какво може и какво не може да е в публичното пространство? Получават ли си заплатите?
18
0
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Тази певица е ясно че не мисли за собствената си...безопасност. Ако случайно се...подхлъзне,или духне силен вятър и...падне,ще отидат на вятъра клипа и...хубавата песен. (платено...съобщение на фолк-клуб Бате Милко-мустака)
17
0
 
13
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
За такива трябва специална православна религиозна полиция с правомощия да задържа до 40 дни на хляб и вода с ежедневни проповеди.
16
8
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
бyлгаристанеца е анти чалга, голем християнин и праведен. нищо, че поства знамето нашарено с езически символи, краде от съседа си, търгува с безакцизни стоки и не си плаща данъците. не му прави впечатление че назначените ни естрадни звезди измъкнаха милиони по всевъзможни програми а де факто репертоара им е от 80те. не му прави и впечатление че църкви са обърнати на обори и складове. прави му впечатление клип на две пайнерски еднодневки. щот не гледа порно.
15
0
 
15
 
! Отговори
Отец Андрей преди 1 година
Ако Господа наш Исус Христос реши да гони търговците от храма , един няма да остане. През комунизма имаше повече свян от Бога.
14
0
 
24
 
! Отговори
Телевизия Лайнер преди 1 година
От д е г е н е р а т и т е в телевизия Лайнер аз друго не съм очаквал.
13
5
 
5
 
! Отговори
Палома преди 1 година
Баба Гуси харесва това!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Вие...естествено, че ще е водеща, иначе как ще се защити вярата и църквата, по-добре да се извади на показ дъното, до което стигнахме, дано на някой съвестта заговори
11
0
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До ШибиРибипопа бие камбаната... в кое село живееш, каскет? или си виждал црква само на картинка :)))
10
4
 
2
 
! Отговори
Буългария на 3 ракии преди 1 година
Боли ме кръста за вас пропадналци.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Heoлибepaлнитe цeннocти...
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Майката на всички блудница е Вавилон тя стой на високо и приканва всички да вкусят от нейното блудство България затъва все повече и повече