Перущица със сигнал до прокуратурата за снимките на Рут Колева

Въпросната певица дали е прочела какво е мястото, питат жителите
Обновена: 5 ное 2022 23:09 | 4 ное 2022 21:10, Анисия Иванова
176

Сигнал до прокуратурата срещу фотосесията на Рут Колева. На снимки, разпространени и в социалните мрежи, тя позира предизвикателно за модно списание, качена върху мраморен саркофаг, в който са телата на загиналите в Априлското въстание. Костницата е част от мемориалния комплекс в Перущица, наречен "Паметник на трите поколения".

Фанка, която е родена в града и цял живот е учител, определя фотосесията като недопустима.

"Това е жива подигравка с Перущица и историята ни. Колкото и да иска да си направи реклама на това място, аз го чувствам като унижение за града ни, защото това тук е историческо селище - толкова хора са загинали и ние ще правим тези неподходящи снимки", възмущава се Фанка.

Още по темата

След като фотосесията предизвика вълна от негативни коментари Рут Колева изтри снимките от профилите си. Въпреки това Община Перущица сигнализира прокуратурата. Кметът на града Мария Вълканова заяви пред Новините On Air, че това поведение е обидно за потомците на загиналите.

"Достъпът до паметника е свободен и всеки би могъл да отиде да се снима и да го посети, в което няма лошо, но грозен е начинът, по който са направени снимките, позите ... въобще е недопустимо. Смятам, че е абсурдно и много ми се иска всички медии да спрат да коментират случая, защото смятам, че всяко коментиране е една реклама и дори и лоша, популяризира случая, певицата и това поведение", заяви кметът Мария Вълканова.

Хората в Перущица определят случилото се като абсурден акт към българската история.

"Въпросната певица не знам дали е прочела преди това какво място е и защо е направено и по-скоро е неинформирана. Според мен е редно да се свалят и да не се използват повече тези снимки и най-малкото да има публично извинение", заяви местен жител.

Екипът на Bulgaria ON AIR потърси Рут Колева и главния редактор на модното списание, но те отказаха коментар. Под предлог, че е в чужбина, от реакция се въздържа и фотографът Никола Борисов.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и оператора Нешо Миладинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Значи Ви притесняват и обиждат снимките на Рут Колева , а СВАСТИКИТЕ и глупостите по стените НЯМАТ никакво значение за ВАС - Така ли ?!" - Значи .... със занчи започват децата. Друтоо е, че тези две неща не са взаимно изклщчващи се, сещаш ли се? Тея неща ги правят разни 15 годишни ***, дето се крият в тъмното. Да ... притеснява ни! Обаче ни притеснява и това, че тази жена промотира подобно поведение!
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 126 - Това е само началото ... "айсбергът" отива доста по-надълбоко.
119
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е съвременната болест на голяма част от хората - жаждата за известност. За 2 секунди слава и няколко лайка са готови на всичко. Това си е психически проблем. Тези хора не се замислят и не се спират пред нищо, за да получат един миг удовлетворение. Не им пука дали засягат някого, нито, че се излагат.
118
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Конфискация на имуществото на Рут. *** те само от това ги боли.
117
15
 
9
 
! Отговори
bh преди 1 година
Община Перущица и музейните работници доволно са обрекли Паметника на разхруха и оскверняване с графити, надписи, свастики, ***, урина и какво ли не, но Рут Колева име е виновна, че е ги е почистила заедно с екипа и е направила артистични снимки там... И за благодарност - на прокурор... Аман от лъжепатриоти и ***...
116
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Ви притесняват и обиждат снимките на Рут Колева , а СВАСТИКИТЕ и глупостите по стените НЯМАТ никакво значение за ВАС - Така ли ?! Дали е добра певица или не всеки си има мнение по въпроса , но мен пък ме притеснява и обижда повече , като гледам какви покления създадохте и отгледахте за 32г. - Прости , Злобни , Агресивни , ДИВИ и без чувство за МЯРКА за НОРМАЛНОСТ ! Ако се замислите - Нашата " демокрация " и " цивилизован "избор за които говорите са точно толкова РАЗГОЛЕНИ и РАЗКРАЧЕНИ !!!
115
3
 
17
 
! Отговори
хихи преди 1 година
Къде си тръгнало бе племе закъсняло.Вече сте 4 млн ,другото са примеси.
114
4
 
9
 
! Отговори
нормално преди 1 година
за *** ограничен и безроден симпатизант на продай бг и подмяната
113
25
 
3
 
! Отговори
ми сега преди 1 година
Паметник на банда масони, които решиха да бутнат Султана, и да стригат те овцете.Ама глей сега каква *** стана.
112
3
 
15
 
! Отговори
Zuzi преди 1 година
Е чак пък съд , затвор, .... ! Малоумието е като лудостта! Поругайте я и я оставете да гние в простотията си и най - вече забвение.
111
37
 
4
 
! Отговори
Дик преди 1 година
И какво толкова е станало, интересно пък и какъв е този сигнал до прокуратурата? Българите са големи комплексари, и с никакво чувство за хумор. Браво на Рут, иска се смелост за да живееш с такива ***.
110
1
 
37
 
! Отговори
ЕЕЕЕ преди 1 година
*** селянката. Тръгнала да е прави на интересна където не трябва. Тая връзкарка е на ниво училищна самодейност, но заради връзките си, яко я лансират по медиите. Едно скучно, безлично същество.
109
2
 
29
 
! Отговори
Патриотка преди 1 година
100 хиляди глоба за мръсницата да ги плаща
108
0
 
20
 
! Отговори
Асдф преди 1 година
Рут Колева и екипът й толкова си могат. Но трябва ли и Buldaria ON AIR, които се изявяват като патриоти и моралисти, да използват случая да сложат три реклами за новината си. От морална гледна точка не виждам разлика между тях. Пошлост и от двете страни, експлоатиращи български светини...
107
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Теме-Рут Колева. Да, наистина името обяснява всичко.
106
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 година
Рут е 0BЦA !
105
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ще правят и порн сериали в Батака.
104
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е хората да се осъзнаят, че срещу всичко нормално се води война - информационна, психологическа. Води се с помощта на е такива *** като Рут.
103
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рут Колева... Прилича ми като да има общо с библейската Рут. Последната е пример за сводничество и проституция или как да си хванем богат мъж.
102
1
 
11
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
Таз пък коя!? Честно не зная!