Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст

Софийската митрополия излезе с остра реакция срещу попфолк песен
17 ное 2022 18:00, Анисия Иванова
163
Църквата: Разголена поп-фолк певица осквернява храма и Светия Кръст
Снимка: YouTube

Софийската митрополия излезе с остра позиция по повод видеоклип, заснет от „Пайнер“, съдържащ сцени на оскверняване на храм от Софийска епархия.

На видеоклипа поп-фолк изпълнителите Лорена и Джордан са направили обща песен "Крадена любов". На кадрите се вижда как певците се опитват да пресъздадат "Тайната вечеря".

Песента е заснета на територията на православен храм "Свети Петър и Павел" в местността "Петров Кръст" в самоковското село Ковачевци.

Посоченото аудиовизуално произведение е заснето без съгласието на Българската православна църква и без никога и по никакъв повод нейни представители да са били уведомявани, или да им е било искано разрешение за това, се казва в позицията, публикувана на сайта на Софийската Света Митрополия.

Още по темата

"Изпълнението е в остър разрез с християнския морал, възприетите от обществото ни норми и е в нарушение на закона", пише още в позицията на Църквата.

"Многократно показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняваща танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра – Светия Кръст“, допълват от Софийската митрополия.

Пълния текст на позицията на Софийската митрополия може да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
3
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Сега като вдигнат шум поповете, тези двамата ще вдигнат гледанията в ютуб. Друго не ги интересува и така и трябва. Моралната бпц първо да се справи с баби гуситата и подобни извръщения, пък тогава да дава акъл къде какво да се снима.
6
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Алексщот тия дето се правят на моралисти не са циркаджии и щот има разлика между попфолка и останалия комерсиален булшит дето е напълнил ефира
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българска работа срама нямате ей пpoпaдняци такива!
4
6
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Няма как да се заснеме клипа,без разрешенито на попа,който служи в храма.Отчетата са гушнали парите и сега разиграват цирк.
3
4
 
7
 
! Отговори
Вие... преди 1 година
Истината е, че днес.бг и чалгата са на едно ниво. Не се изненадвам, че това е ВОДЕЩА новина за тях. Жалко, това е медията днес
2
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До Анонименправ си, кошерни са само фондацията, графа оня от "те" и хюрдо караджа
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧАЛГИЯТА НЕ Е МУЗИКА. ТОВА Е ПЪЛНА ПОВЪРНЯ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНА СЪС ЗАКОН!