Шокиращ случай на насилие над куче заля с възмущение мрежата

Мъжът е задържан, от години насилвал животни
17 ное 2022 22:40, Анисия Иванова
93

Видеоклип, на който мъж захвърля пребито куче на улицата, взриви социалните мрежи. За щастие, кучето оцелява. Мъжът е задържан. Оказва се, че от години насилва животни.

Вечерта срещу 24 октомври мъж е забелязан да храни бездомно куче в столичен квартал. Малко след това той взима животното на ръце и го отнася в неизвестна посока. Три часа по-късно мъжът връща кучето на същото място - малтретирано и оставено да умре край пътя.

"Обадиха ни се хора, които бяха намерили куче в безпомощно състояние, което беше изгубило страшно много кръв и беше абсолютно неподвижно. Беше с множество полезни рани, с отоци по крайниците, имаше счупвания, предното му краче също беше счупено и си личеше просто, че животното беше в шок", разказа Пламена Дочева от Animal Rescue.

Animal Rescue прави собствено разследване. Става ясно, че насилникът на животни е Захари Шулев, известен футболен запалянко и заклет левскар. Красимир живее недалеч от къщата на мъжа.

"Погледнах кучето, казах си: "Това човек го е правил", не може да е от удар на кола и каквото и да е било. Това е човешка намеса. Направо беше го унищожил", разказа Красимир.

Оказва се, че не за първи път мъжът малтретира бездомни животни.

Случаят предизвика силен отзвук в социалните мрежи. От СДВР съобщиха за Bulgaria ON AIR, че по случаят вече има задържан и се води досъдебно производство.

В полицейския арест е задържан 37-годишният мъж. Установяването му е осъществено в рамките на незабавно предприетите оперативни действия след появили се публикации в социалните мрежи за проявена жестокост към куче.

В резултат на предприетото активно разследване мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Той е известен на органите на реда - има полицейска регистрация за шофиране в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на материалите в Софийска районна прокуратура.

Същевременно граждани се събраха на импровизиран протест пред дома на Захари Шулев. Голяма част от тях бяха взели със себе си и домашните си любимци в знак на солидарност с Мечо и настояха мъжа да получи сурово наказание .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
5
 
! Отговори
Red dragon преди 1 година
За незнаещите: в САЩ, Канада, Австралия и почти цяла Европа уличните кучета се прибират и ако до месец не се потърсят се умъртвяват. Факт описан дори в уикипедия. Там е абсурд да се гледат кучета с парите на данъкоплатците. Има само частни. У нас кога? Време е за протести.
56
5
 
4
 
! Отговори
Българ преди 1 година
Бре много сте силни и вилни да се занимавате с някав олиго*рен, вместо да ходите пред парламента за по-добър и достоен живот. Мислете ве, мислете ве ****вци. Стига се занимавахте със тъпотии ами дайте да си оправим държавичката!
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възнамерявам, ако излезе този от ареста и се разхожда спокойно в Карпузица да започна да си разхождам 55 кг.куче там. Хем чист въздух, хем хубава разходка, хем може и кучето ми да поспортува и да приложи знания за лов върху крак, ръка и т.н.
54
2
 
4
 
! Отговори
ей припоци преди 1 година
точно това ли е най-важното че е фен на Левски
53
21
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на човека! Смърт на гадините!
52
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук положението с този жесток . е много СЕРИОЗНО!! Този живее около децата ни, живее си необезпокояван от никой и издевателства за лично удоволствие. Такива типове трябва да бъдат задържани в психиатрии със ризи, без възможност да мърдат и всекидневно да са на медикаменти и да му пускат да гледа животни по цял ден на един екран! И за компания в стаята едно куче порода Кане Корсо, което е обучено да работи със проблемни хора!
51
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е за психиатър и да пие лекарства.Със сигурност чува и гласове.Болен си е.Трябва да е под наблюдение,защото лесно от животни ще мине на хора.Това е самл подготовка.
50
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПсихиатърНикой не поставя кучето над човека, в този случай поставяме човека под кучето. Кажи г-н ПСИХИАТЪР как се казва усещането което носи подобно деяние и какво следва.
49
10
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 1 година
Това го имаше и преди 20 години като бях 8 клас имах съученици който за кеф водеха очите на кучета и котки и ги хвърлиха от покривите на блоковете за кеф никой нищо не им правеше
48
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че много хора се възмущават от такава постъпка е нормално и похвално! Тези, на който не им пука, са на нивото на този психопат ! Също не виждам каква е аналогията със сина на Пернишкия прокурор - и двете постъпки са отвратителни, но синчето ще лежи в затвора, а този дето изтезава кучетата няма!
47
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да примамиш едно кротко същество, за да го малтретираш - това е чист садизъм. Ще бъде опасно ако психопатът се размине без затвор.
46
6
 
9
 
! Отговори
Жестоко преди 1 година
Първо са тия, които ги вземат да ги гледат и после ги изхвърлят на улицата да лаят по хората, а после са такива като тоя......
45
7
 
6
 
! Отговори
Пуснете го преди 1 година
нека се прибере в къщи! Той е добър човек! Той ще има гости, трябва да се прибере...
44
5
 
15
 
! Отговори
Р преди 1 година
До 62 В Норвегия доберманите в двора ли ги пускаш или на улицата? Щото ако така както се заканваш му пуснеш доберманите на публично място, ти ще влезеш в затвора преди него.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 64 Лисиците също са кучета.
42
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Три неща ще ви кажа: 1. Мястото на този е в затвора! 2. Мястото на кучетата не е на улицата! 3. За 6 (шест) години в Англия, не съм видял НИТО ЕДНО бездомно куче (също и Шотландия и Уелс - имам 400 000 км работа като шофьор)!
41
9
 
10
 
! Отговори
Очевидец преди 1 година
Помня в наше село едно време през няколо години минаваше партиния със кмета и събираха всички кучета от дворовете на бабите и пенсионерите.И накрая дин гаден ловджия със партиен билет ги стреляше едно по едно.Не съм виждал до сега човек да убива животни със такава съдистична страст.
40
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори не гледах видеото..., Живея в Норвегия, къща, огромен двор и два Добермана - Аполо и Тайсън. Бих му ги пуснал за една минута, този тип със сигурност намаше да може да се размножава.
39
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя трябва да го разфасоват за органи. Човек не става от него.
38
9
 
31
 
! Отговори
Трябва преди 1 година
На този мъж да му отрежат топките, затвор и обществено полезен труд да чисти улици и ***.