Доброволци, сигнали, награда - хронологията на издирването на Сашко

Доброволците, открили детето, са категорични, че не искат пари
19 ное 2022 22:01, Анисия Иванова
13

Издирването на Александър ще се запомни с безпрецедентния си мащаб и участието на стотици хора, които се включиха, за да помогнат на семейството.

Ден след изчезването на 12-годишното момче стотици доброволци от София, Перник и региона, служители на МВР, планински спасители с обучени кучета, термокамери, хеликоптер и дрон, започнаха издирването му.

Оказва се, че детето не бяга за първи път. Трудният терен и времето не отказаха никого. Часовете минаваха бавно, надеждата обаче остана. А доброволците станаха още повече. В неделя там отиде и президентът Румен Радев.

В понеделник от прокуратурата заявиха, че семейството е било разпитано, но бащата не е бил подлаган на детектор на лъжата. Работеше се по всички версии.

Поредно денонощие без информация за детето. Сигналите стават все повече, основно фалшиви. Хеликоптер облиташе района. Заговори се и за отвличане.

Доброволци започнаха да търсят детето и в София, по сигнал на бащата. Усилията в сряда бяха насочени към водоеми и гориста част в района. Експерти допуснаха, че може детето да се крие.

На седмия ден от изчезването версиите клоняха към отвличане. Родителите на майката не знаеха дъщеря им да е извикана на разпит. А бащата Александър Цветанов написа, че е казал истината.

В четвъртък започна първото голямо оттегляне на доброволци, които се отказваха от издирването заради организацията и грешните сигнали от бащата. А в петък той обяви и парична награда от 100 000 лева за намирането на сина му. Днес доброволците, открили Сашко, категорично заявиха, че не искат пари.

Веселин и Милко бяха категорични, че обявената от бащата на Сашко парична награда от 100 000 лева не ги интересува. "Никой не е излязъл за парите! Ние сме тук от първата нощ, не когато дадоха парите", категорични са те.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
преди много години изчезна едно дете севастин баща му така и не можа да гонамери къде изчезва това момче нямаше такова търсене както сега
9
2
 
3
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Има много изчезнали деца но в медиите нищо не се чува за тях защото не са деца на нотариус за да ги търсят хиляди хора.
8
4
 
1
 
! Отговори
Зорка преди 1 година
АК-47 отговарям на теб по човешки е невъзможно, но за Бог е всичко възможно! Има чудеса има Бог има свръхестествени случаи! Така че или се радвай с нас или не пиши и коментирай което не е твоя работа! Пожелавам ти здраве и успехи! Всичко добро!
7
1
 
3
 
! Отговори
Здаравей детее преди 1 година
Башта ти е не. винен..(Тодор Колев)
6
1
 
2
 
! Отговори
Дино преди 1 година
Аз съм този динозавър бе Акан 47..и сега съм жив ама се крия по дините..
5
4
 
19
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Имам предложение! Всички, които твърдят, че детето е оцеляло сам-самичко, с тежък аутизъм, което не е можело да си отвори само пакетирана храна, както казаха негови близки, да останат в гората 9 дни без храна и вода, без подслон, облечени по подобен начин, та да видим, как ще оцелеят, и ще имат добри показатели от здравно естество. Не ни правете на ***, това дете е държано някъде. В тази държава май няма добри криминалисти, следователи, психолози.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извинявам се ама съм свикнал с политиката и не съм изключил генератора за минуси и удвоителя за плюсове
3
2
 
13
 
! Отговори
Браво преди 1 година
На похитителите ,че решиха да го върнат..
2
2
 
1
 
! Отговори
Брус уй ли с преди 1 година
Вервайте ми - един Aspirin-и нема никви ядове..
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А къде е истината, що хора се отдадоха в полза на детето, нещо се крие.