Българска музика и ястия: Хотелите в Одрин пълни с нашенци за Нова година

Българските граждани съставляват 90% от клиентите на пазарите
21 дек 2022 07:00, Нели Христова
81
Българска музика и ястия: Хотелите в Одрин пълни с нашенци за Нова година
Снимка: БГНЕС

Българските граждани, които задоволяват нуждите си от дрехи до храна от северозападната провинция Одрин, предпочетоха граничния град и за новогодишните тържества, като не оставиха празни места в хотелите и ресторантите, които бяха резервирали дни по-рано.

Броят на българите, пътуващи до Одрин за пазаруване, се увеличава с всеки изминал ден. Сега гражданите на съседната държава планират да прекарат новогодишната нощ в Турция, споделят представители на сектора, цитирани от вестник „Хюриет”.

Музикантите добавиха българска музика към репертоара си, а готвачите - български ястия към менюто, тъй като интензивността, която се наблюдава в хотелите и ресторантите, се очаква да продължи и в новогодишната нощ.

"Има голям интерес от страна на българските граждани към всички бизнеси в Одрин. Отделихме 10% капацитет за българи в нашето заведение, което сега е изцяло запълнено", каза Бурак Джансевер, управител на ресторант в града.

На много места в Одрин е поставена светлинна украса за новогодишните тържества.

Междувременно българите се стичат и на местните пазари и улици в Одрин, за да пазаруват. Те отсядат в хотели, които са резервирали дни преди това, и пазаруват в продължение на два-три дни.

При голямото търсене от страна на хиляди българи хотелите в Одрин достигнаха 100-процентова заетост, каза Бирхан Дидин, служител в хотел в региона.

Българските граждани съставляват 90% от клиентите на пазарите, казват търговците в региона.

Общината дори проведе обучение за общуване с българските граждани, като раздаде турско-български речник за пазаруване на служителите на пазара и на персонала, работещ в общинските предприятия.

С неотдавнашно решение от 27 юли на българските посетители беше разрешено да пребивават в страната за максимум 90 дни без визи.

Целта на този ход е да се привлекат повече туристи от съседната страна, което ще даде тласък на приходите в твърда валута на Турция.

Въпреки това турските граждани все още трябва да получат виза, за да посетят България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
1
 
! Отговори
ярак преди 1 година
500 години не ви стигат и отивате за още
49
6
 
1
 
! Отговори
ярак преди 1 година
500 години не ви стигат и отивате за още
48
2
 
6
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Че ние сме с 50% по-богати от Турция що се отнася до БВП на глава от населението. Просто те са 85 милиона тотални роби и имат някаква икономика с мизерни заплати (ако махнем няколко големи града). Иначе в доста турски компании има български следи и доста българи инвестираме в техни компании, защото наистина имат добри специалисти с много ниски заплати.
47
3
 
6
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Ще завладеем Турция икономически. Ще ги купим, лека по-лека. Ние ще купонясмваме , те ще бачкат и ще ни прислугват. Ще ги научим и на български.
46
1
 
15
 
! Отговори
... преди 1 година
Ами ходил съм на море в Турция и Гърция! Значи как да го кажа, нашите морски курорти и срещу тия хора да бягат пак накрая ше се окажат на ветлинни години разстояние от тях! Сега се вижда, че тези, по принцип летни дестинации за туризъм, макар, че и това не е съвсем вярно, се опитват да завземат и някаква част от зимния туризъм! А като се има предви, че в турция е десетки пъти по-евтино и удобно отколкото къде да е в БГ, та какво се чудите още!?
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Франция печено пиле на грил е 5 евро, а във България е 12 лева. Срамота.
44
2
 
10
 
! Отговори
до 63 преди 1 година
Прочетох ги. Не един и двама използват думата "***", което е нарицателно за пpocт българин, срамещ нацията (80% от българите). Алеко Константинов е създал този образ, но в днес.бг се цензурира. Явно си се разпознал в този образ на беден и пpocт българин. Да, срамно е, защото е въпрос на избор.
43
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Одрин на нова година?! Само за Баньовци от западналия прованс, за които плюскането е най-важно. На този празник се ходи някъде с коледна атмосфера и уют. В Одрин подобни неща няма.
42
8
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 1 година
Нали има официални забрани за полети?
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АБЕ КАК 1 НЕ СЕ ЗАСИЛИ КЪМ МУЖИКИЯ БЕ! ТАМ ЗНАЕТЕ ЛИ КВО Е ХУБАВО? ТУКА КОЛКО ФЕНОВЕ ИМА НА МУЖИКИЯ...ОДЕТЕ ТАМ, МАЛКО НИ ОСТАВЕТЕ НА РА...
40
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, туй голяма работа да посрещнеш Новата година в Одрин. Все едно си в Лас Вегас !!!
39
6
 
28
 
! Отговори
до 64 преди 1 година
Много правилно. В Истанбул имах един голям ИТ проект. Ходих редовно- наизуст знам Истанбул. Клиентите бяха супер- все едно говориш с европейци. Гостоприемни, забавни, пийват бира, уиски- няма да кажеш, че са турци. Самите те са ми обяснявали, че малка част са такива. Повечето турци са с мислене от преди 500 години. Мизерията извън големите градове е тотална. Като в Русия, прочее. Евтина и то много работна ръка, много ниски заплати. ИТ директор на времето взимаше 1/4 от моята зааплата на ТЛ.
38
3
 
9
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
По днешния курс на лирата искаш да кажеш. Даже не са и 350лв., а по-малко, ама карай :) Лукс има за хора, които се радват на огромни зандани, в които се блъскат в ресторанта, но е 5++ звезди. Не, това не е лукс, а мизерия.
37
4
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Е са отърчех да слушам как ми вият от минарето у пет сабахлем на нова година, тряяя съм мнооо проззз
36
6
 
19
 
! Отговори
до 57 преди 1 година
Турция е супер туристическа дестинация. За морски туризъм куца доста. Лукс няма. Храната е страхота, спор няма. Зъболекари и лекари са добри. За без пари родителите ми си направиха импланти на всички зъби. Турците ни чакат с отворени обятия, защото по днешния курс на рублата медианната заплата е около 350лв. месечно. Бананова република- няма средна класа. Рай за посетители, ад за живеещите там. Който е бил в Южна Америка и Мексико, знае за какво говоря.
35
6
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
До 42 . За съжаление открих Турция твърде късно. За първи път бях миналата година в Истанбул по време на Байрам. Имах удоволствието да посетя и Троя, Ефес, Бергам. След като откриха новия мост над Дарданелите , посещението на Егейска Турция е истинско удоволствие. Дълбоко препоръчвам да се ходи с кола. Имате мобилност а магистралите са като в Германия и Австрия.
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така им се пада на алчните български търговци, ресторантьори и хотелиери. След като надуват така цените им пожелавам 1 клиент да нямат.
33
5
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 1 година
*** умира от яд бе, остави го. За него НГ в панелката с цоцоланата, шкембаците с анцузите и пърцуцата. Скиори и добре платени хора у нас няма, всички са на дъното според него.
32
3
 
17
 
! Отговори
do 39 преди 1 година
Аз написах за почивката в Алпите. Да, всяка година ходим по 2 пъти. Тази година ще е 1 път само. Наемаме си вила за 2 месеца и стоим там. Работим от там. Имаме от компанията пари за ремоут офис до определена сума годишно. Отиваме със семействата си и няколко души от екипа. Можем да работим по 4 месеца годишно от чужда държава. Върнахме офиса и парите за наем (110к евро месечно) отиват за служителите- за хоум офис джаджи и за ремоут офис. Знам, че не познаваш такива хора, ама ги има.
31
7
 
8
 
! Отговори
В нашите преди 1 година
родни хотелчета пък си имаме ВИП гости от Покрайна :) с укринска музика,укрински борш, многострадалнирисунки и статуя на крещяща мумия - горгона,а също и рядка колекция от луксозни автомобили, достойни за Монако :) Нъц нъц :)