ДНК тест установи: Столична болница разменила две бебета

Една от майките се усъмнила, че отглежда своето дете
21 дек 2022 09:51, Нели Христова
81
ДНК тест установи: Столична болница разменила две бебета
Снимка: Pixabay/esudroff

Случка, като от сапунен сериал - две новородени бебета са били разменени в известна столична АГ болница, а ДНК тест показал на една от майките, че тя държи в ръцете си чуждо бебе.

Случаят е отпреди няколко месеца, но до установяването му се е стигнало в началото на тази седмица, съобщават от "24 часа".

Заради съмнение, че детето, което отглежда не е нейно, два месеца след раждането, жена е поискала направата на ДНК тест.  Той е потвърдил, че пеленачето, с което се е прибрала от болницата, всъщност не е това, което е родила.

Младата майка е сигнализирала болницата, която започнала вътрешна проверка. Установено било, че номера на гривничката, която се поставя на детето при раждане, не съответства на този на майката.

Така се стигнало до заключението, че две бебета, родени по едно и също време, са разменени и са дадени на грешните родители.

Резултатът от ДНК-теста, който е бил готов в понеделник, доказал с категоричност, че детето е чуждо.

За случая са уведомени полиция и прокуратура, тъй като другата майка, за която се смята, че е взела другото новородено, отказала да се яви в болницата, за да й бъде направен ДНК-тест и твърди, че детето, с което си е тръгнала от болницата, си е нейното. Подозренията са, че в болницата бебетата може да са били разменени умишлено или да е допусната грешка от страна на персонала.

Очаква се незабавната намеса на социалните власти, които временно да поемат грижата за двете разменени деца, докато тече дело за установяването на истинските родители на децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Така е .. преди 1 година
Тази новина за разменените бебета и супер сензация. Войната на Путин и купата на Аржентина минаха на заден план.
56
4
 
5
 
! Отговори
ескимос преди 1 година
А може и майките да са се наговорили да си сменят бебетата - след 2 месеца вдигат аларма, съдят болницата и делят пачките.
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютно съм убедена, че не е случайно! При един етнос белите деца са много доходни, така че случаят ми изглежда точно такъв. Дано някак успее жената да си прибере собственото дете, защото не знам как би живял човек с мисълта къде е детето му и какъв живот му е отреден... Даже факта че другата не желае днк тест, нито е съгласна да вземе собственото си дете, вече е достатъчно показателен!
54
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 59 123 - Слушай какво, философе, една родилка след раждане е в тежък стрес, който продължава и в следващите дни. Хич не ни филосовствай - теста е меродавен и е показал какво е положението, няма какво да философстваш
53
3
 
10
 
! Отговори
Яяяя преди 1 година
Статистиката сочи ,че 10% от мъжете отглеждат чужди деца без да знаят. Ако и майката не се знае със сигурност лошо...!Много лошо..!
52
4
 
1
 
! Отговори
xaxxaxax преди 1 година
А мъжете, мъжете размениха ли си?
51
15
 
12
 
! Отговори
123 преди 1 година
Аз едно не разбирам - като родиш ти дават бебето да го видиш и му запомняш лицето за цял живот. После ако ти донесат чуждо, много ясно ще видиш, че не е твоето? Плюс още като бебета децата приличат на майката, на бащата, на бабата, на дядото, как така се усъмнила след три месеца и то по номера?! Ей това не го разбирам, наистина.
50
14
 
18
 
! Отговори
НикогаПовечеСДС-Чума преди 1 година
В една изкормена,разграбена,деморализирана и корумпирана англо- краварска Коч.инна,пардон - Колония,какво искате да се случва?"Кой скача е червен".Помните ли!?Наскачахте ли се!?
49
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смятай, че ако нямаше разлика в цвета нямаше и родителите да се усъмнят или да тръгнат да правят ДНК тест. Не е за мислене, че сигурно има и други такива случаи, които просто са си останали и хората представа си нямат.
48
9
 
3
 
! Отговори
Милка преди 1 година
Само ДНК тестовете да не са китайски! Наскоро стана ясно, че Китай събира генетични данни от ДНК тестове чрез българската лаборатория Геника!
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лллл - не знам къде са, но знам за къде са - при бай Ставри и доживот лишени, както от право да заемат ръководни функции, така и от право да практикуват лекарската професия.. това за целия персонал на болницата..., защото сега случайно се разбра, а колко още такива случаи има само можем да гадаем...
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 - Гледам вече има статии с родилките... май и двете са цветнокожи... та не знам как се е осъзнала...
45
1
 
17
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Пишете , че е престъпление ако е умишлено . Но ако не е умишлено , то е престъпно , небрежно отношение към работата . И тази професионална небрежност може да се случвала и друг път . А това е ужасяващо . Къде са ръководителите ?
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно как не се е усъмнила веднага след като й дали по-църно чаааве... ако не друго поне венците да му беше гледала...
43
2
 
25
 
! Отговори
Гърга Питич преди 1 година
Освен, че е било мулатче, ситуацията се е изяснила, когато докато го кърмила, на майката изчезнала веначлната халка, синджирчето от врата и 500 евро от портфейла... после бебето доволно се уригнало...
42
0
 
30
 
! Отговори
... преди 1 година
Това е ужасно престъпление, ако е умишлено
41
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шейново е.
40
0
 
48
 
! Отговори
Баба ви преди 1 година
Със сигурност не е случайно! Това е престъпление без никакво съмнение!
39
1
 
62
 
! Отговори
black lives matter? преди 1 година
Подозирам, че горката българка се е усетила в момента, в който тенът на бебето вместо да се избистри след жълтеницата е потъмнял... Затова другата "майка" отказва да предаде чуждото бебе! Шейново заслужава... сещате се какво!
38
0
 
29
 
! Отговори
тити преди 1 година
100% е в болница Шейново.