Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада

Мисията с оценка за отминаващата си година
Обновена: 30 дек 2022 16:33 | 30 дек 2022 16:25, Красимир Ангелов
403
Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас публикува на своята страница в социалната мрежа Facebook равносметка с "основните външнополитически резултати на 2022 година".

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Още по темата
Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти", се чете в позицията на посолството.

"Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с "колективния Запад“" пишат още руските представители у нас.

"Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на "Астанинския формат". Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения", се чете още в равносместката за отминаващата си 2022 година.

Там се отбелязва, че руската страна успешно е развила контакти с "многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Тук в България няма руски газ от доста време:):):)Всичко е ОК!Даже и сметките за отопление паднаха:):):)Са ше дойдат да ме заплашват русофилчетата със студ и мрак чак за през другата Зима:):):)
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме нужда от силна Студена война, че хората измряха от демократичен мир и капитализъм. Съревнование, мобилизация, санкции, субсидии са нашата победа.
193
7
 
4
 
! Отговори
1111 преди 1 година
До Анонимен 219 ------- Най са ми смешни и жалки разбирачите с икономиката на Русия. Била 3% от европейската, ама половината свят се срина икономически заради липса на ресурси.
192
3
 
1
 
! Отговори
Победа за Европа преди 1 година
Всички ще спечелим от войната в Украйна и от Втората студена война. Запада отваря джобовете си само ако иска да направи лошо на руския Вуте. Забравя за парите, за стотици милиарди долари и евро. Забравя за пазарната икономика, въвежда комунистически санкции и национализации, дава на хората пари да живеят добре, за да дразнят врага Русия или Китай.
191
2
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Много се радвам,че тук в България приключихме със всичко руско:):):)Останаха шепа руски тролеи натикани в ъгъла и ограничени до там само да пишат хвалебствия за путин и русия в интернет пространството:):):)Никой не ги евава:):):)Само си правиме ташкент с тях:):):)
190
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанкина ...какво равновесие *** ....икономиката ви е 3 процента от икономиката на колективния запад..
189
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво. Вятърът на промяната задуха и ще трябва Колективният Запад да ни дава пари и оръжие, за да се пазим и да живеем добре, за да не искаме да сътрудничим на Русия. Няма да ни лъжат с пазарна икономика, реформи и либертариански лъжи. Пари, оръжие, пари. Влизаме в Плана Маршал и в Ленд-лийза.
188
6
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До анонимен ***: А кой ги иска македонците в Русия? Имат си достатъчно емигранти и черноработници от азиатските републики.
187
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
щом днес и френския президент оланд потвърди че минските съглашение са били не за мир и за да се изпълняват а за да се стабилизира армията на украйна какво да говорим - излиза че рунаците са прави а евроатлатниците са си най обикновени мошеници
186
7
 
11
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
В русия имало красиви метростанции:):):)Абе ти гледай,че и скапаната Македония не ги иска тези колхозници:):):)
185
8
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
До Боби експерта: Е с това т.и.к.в.е.н.и.к вече наистина ме разсмя. Какво имаш против тиквеника? А Русия не воюва със САЩ и НАТО по същата причина, поради която САЩ и НАТО не воюват (пряко) с Русия. Оставям те сам да се сетиш каква е. Но САЩ и всичките и сателити изпращат оръжия на Украйна, САЩ им дават информация в реално време. И въпреки това Украйна няма шанс да спечели война срещу Русия. Тази война няма скоро да свърши, но когато завърши Украйна ще е загубила много повече. А ти яж ***.
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби експерта - Така е! Затова ще се борим, за възстановяването на ИСТИСНАКТА БЪЛГАРСКА АЗБУКА!
183
4
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 година
Тази тетка митрофанова сутрин като отиде на работа в посолството на Драган Цанков и като погледне през прозореца,че алеята долу носи името"Героите на Украйна"сигурно и се прееесира:):):)
182
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В книгата Галерия номер 7 на гръцкият автор Костас Кодзяс се описва какво да правили британците в Гърция. Галерията не е художествена, а минна , за въглища. Обаче американският опорко ще бълва лъжи че чърчил е мисли баш за гърците. При положение че гърците имат дума ксенократия или баварократия, тоест управление на чужденците. При Отон първи. Най омразният период в новата гръцка история.
181
1
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 година
До Боби експерта: Нещо не мога да открия логиката в това което пишеш. Къде е връзката с "разграденият двор"? Както и друг път се е случвало, накрая това което се пише изобщо няма връзка със статията.
180
6
 
4
 
! Отговори
Боби експерта преди 1 година
До Не е баш тъйСтранно в Европа не се взривяват летища хахахаха само в Русия хахахахаха Каква воина с европа бе т.и.к.в.е.н.и.к що не нападнат европа тогава щом ги атакува или САЩ ?
179
6
 
9
 
! Отговори
Боби експерта преди 1 година
До Пак по опорката?Назионализация на частната собственост !Отиваш в Копривчица например и виждаш каква частна собственост са имали дедите ти и каво са взели болшевиките!После отиваш в църквата там и виждаш ча са имали и религията и писменноста Болшевиките забраняват религията и отписват букви от азбуката зор че на руснаците са им излишни
178
8
 
7
 
! Отговори
Не е баш тъй преди 1 година
До до 183: Чети и тогава пиши. Ето ти сайт в Wikipedia: List of countries by GDP (nominal) per capita. Русия има по-висок БНП на глава от населението от България (по номинална стойност). Не че е от най-богатите държави, но не е и от най-бедните. А освен това и воюва с целият "колективен запад". Вече забравих на кой пакет санкции сме.
177
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А у нас , дори фонтаните спряха и окрадоха осветлението, за да правят икономии и кражби или строят стадионче в безлюдно село и никому ненужно, за да налапат парите, вместо да построят детски градини, които липсват или ремонтират някоя болница!
176
4
 
3
 
! Отговори
В Русия преди 1 година
Къде има метра?