Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада

Мисията с оценка за отминаващата си година
Обновена: 30 дек 2022 16:33 | 30 дек 2022 16:25, Красимир Ангелов
403
Руското посолство у нас: Край на опитите на Русия за равноправие със Запада
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас публикува на своята страница в социалната мрежа Facebook равносметка с "основните външнополитически резултати на 2022 година".

"Заминаващата година се превърна за външната политика на Русия в повратна точка и беше концентрирана върху формирането на нова международна реалност.

Още по темата
Признаване на независимостта на Донецка и Луганска народни републики, започване на Специалната военна операция в съответствие с чл.51 на Устава на ООН, провеждане на референдуми в ДНР, ЛНР, както и на освободените територии на Запорожка и Херсонска области с по-нататъшното им приемане в състава на Руската Федерация – тези събития завинаги ще останат в отечествената история като епохални моменти", се чете в позицията на посолството.

"Същевременно сложихме край на 30-годишните честни опити на Русия да изгради равноправно взаимодействие с "колективния Запад“" пишат още руските представители у нас.

"Руската дипломация е предприемала сериозни усилия за мирно уреждане на международни конфликти. Активно допринасяхме за стабилизиране на ситуацията в Афганистан. Лансирахме всеобхватен подход към сирийското досие, включително в рамките на "Астанинския формат". Съдействахме на комплексното нормализиране на отношенията между Азербайджан и Армения", се чете още в равносместката за отминаващата си 2022 година.

Там се отбелязва, че руската страна успешно е развила контакти с "многобройните ни международни партньори, заинтересовани в конструктивен диалог с Русия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ти кога беше в Мариупол че си така осведомен? Кримският мост кой го построи и кой иска да го руши? Има изказване още на Меркел че не трябва се позволява да бъде завършен. Нещо по въпроса? А проект за кримски мост има още много отдавна. Хората строят.
214
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кого не са изоставили руснаците? Така "се грижат" за своите, че разрушиха до основи руският град Мариупол и избиха 80 000 рускоезични там.
213
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
248 ами правили сме го За македонците и с хитлер сме ходили вместо сами. Разликата е че руснаците не изоставят народа си. А ние ги оставихме още на съединението. Въпреки вмро. После на сърбите, фашистите титовистите после на албанците и сега на американците. Ей затова ни ",обичат" обаче твоят пропагандистка теория е все москва била виновна.
212
4
 
7
 
! Отговори
Руски Мечо преди 1 година
Гаааз Гаааз Продавам Гаааз ....много съм проскубан
211
5
 
6
 
! Отговори
Лилипутин преди 1 година
Двама артиста пратиха СССР и Русия в миша дупка.....явно в русия всички сме джуждаци
210
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е държавата с най-дълго продължило робство. Дори крепостните селяни, които бяха "освободени" през 1862ра година получиха документи чак през 1975та година. До тогава дори нямаха право да напускат селата си.
209
7
 
8
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 1 година
Явно русуфилите още не схващат : Дрогаре, говорете си не ми пречите, до един ще ви депортираме от тук
208
5
 
10
 
! Отговори
до 245 преди 1 година
Нищо не е "исторически руско" България е била на 3 морета. Да вземем сега да обявим войни и да си ги връщаме ли? Половината Румъния е била в рамките на Унгария, Пък самата Унгария е била в Австро-унгарската империя. Няма такова нещо като исконно руски земи. Пък Сибир е бил 400 години Китайски.
207
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
242 ами ти не можеш да се върнеш много назад понеже сащ съществуват от малко повече от две столетия. Когато царска Русия е пращала кораби срещу османската империя на територията на днешна Сирия, в америка е имало куклус клан и са горили вещици. Между другото куклуса още го има. Прочети кой е Дейвид Дюк.
206
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не , републиките са си били рускии стават пак още след падането на Атила. А британците никога не са считали индийците са хора и сега им се връща.
205
4
 
6
 
! Отговори
до 238 преди 1 година
Сега до кога назад във времето ще се върнем? Да почнем ли да преглеждаме какви войни е водила Римската империя? Турция покори България за 500 години, но днес сме в ЕС. Британската империя също някога води войни за колонии. Войните на царска Руся също са за колонии. И нищо не се е променило от тогава. И както се разпадна Британската империя така е ред сега на Руската империя. Колкото и да не му е кеф на Путин.
204
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
236 както и предполагах хем не знаеш, хем не разбра това което ти написах. Крим е автономия и като беше подарен на крайна.
203
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До долния, републиките са Русия, точно колкото Индия беше Британия.
202
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
235 ти малоуменн ли си? Тексас е взет от мексико с война. Ходи да прочетеш. Хавай е превзет от британците и американците с коварство и в американската история се казва annexation of Hawaii. Там е съвсем друг народ. Колонизиран. Самите САЩ са британска колония. Австралия и Канада все още имат за главнокомандващ британският монарх. Как е възможно американолизците да сте толкова неуки?
201
3
 
10
 
! Отговори
до 232 преди 1 година
Баш са си колонии. Не лъжи. Защо щатите в САЩ не са колонии. Защото никой във Вашингтон не може да му вземе на щата нищо. Всеки щат си има своя полиция, свое правосъдие свой бюджет, в който никой няма право да се меси. Републиките в СФРЮ са създадени по руски образец. Белград дърпаше всичко към себе си и накрая най-богатите като Словения и Хърватска им писна да ги грабят. Така започнаха войните срещу Сърбия и накрая НАТО се принуди да се намеси.
200
4
 
2
 
! Отговори
Gorskio преди 1 година
Каква независимост за ДНР и ЛНР - те ги анексираха в РФ?!? Странна представа за независимост???
199
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази година приключихте с мечта Шенген. Тази година разбрахте колко много зависите от Ердоган иначе добър човек. Тази година разбрахте че от САЩ не сте им първи дерт и ще поръчвате самолети до умопомрачение и пак няма да ви забележат. За белязахте ли че ЕС застана зад Македония и снизходително ви наказа за тъпотиите ви за азбуки Самуиловци и тн
198
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е капка валидолче за нашите рубладжии . Истината е друга , а тя е че чрез скрита дипломация се моли да убедят Украйна да седне на масата за преговори .В Кремля по големи *** не е имало .
197
3
 
11
 
! Отговори
до 218 преди 1 година
Абе ***! Всичките републики на Русия/СССР са нейни колонии. Не ги наричат така но фактически СА. Всичко, което произвеждат отива в Москва, и там Кремъл го взима и си го ползва. Защо Бурятия с на-много диаманти и злато е най-бедната република? Ми защото всичко и взимат. И всичките републики са така. Да не говорим, че са длъжни да изучават руски език, да козируват на Кремъл и да дават момчетата си ако Русия иска да ги използва във война. Докога ще четем тъпо-тиите ви.
196
3
 
5
 
! Отговори
toti преди 1 година
АКО ИМАМЕ ПОЛЗИ ОТ ТОВА ПОСОЛСТВО НЕКА ДА КАЖАТ,ДАЛИ С НЕЩО ПОМОГНАХА ЗА 30Г ИЛИ САМО СИ ЖИВЕЯТ НА ВОЛЯ В ХУБАВАТА НИ РОДИНА!!