Разбиха канали за нелегална миграция при спецоперация в цялата страна

Вече има и задържани, ръководили каналите и шофьори
Обновена: 16 яну 2023 08:37 | 16 яну 2023 08:34, Елка Василева
63
Разбиха канали за нелегална миграция при спецоперация в цялата страна
Снимка: архив, БГНЕС

Мащабна операция срещу нелегалния трафик на мигранти под кодовото наименование "Хавала" се провежда на територията на цялата страна, съобщи БНТ. "Хавала" е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора.

Прокурори, следователи, полицаи и жандармеристи едновременно са атакували организатори на канали за трафик на чужди граждани от Турция през България за Сърбия и Румъния, а оттам за страни от Централна и Западна Европа.

Вече има и задържани, за които има оперативна информация, че са ръководили каналите за нелегално преминаване на турско-българската граница. Арестувани са и шофьори на превозни средства, с които мигрантите са били транспортирани във вътрешността на страната. Открити са и незаконно пребиваващи в страната мигранти.

Спецоперацията идва само броени дни след посещение на главния прокурор Иван Гешев в Анкара, където проведе срещи с турския главен прокурор и вътрешния министър.

За момента няма официална информация от прокуратурата и МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният перманентен цирк за пред плебса. А роенето на милионери ще спре ли.
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме информация какво ще се случи със задържаните,какъв закон ще бъде приложен и дали нелегално влезлите у нас ще бъдат депортирани.Че българският данъкоплатец стана брашнен чувал за всеки пожелал да се настани на хранилка тук.
57
14
 
5
 
! Отговори
Хуморески, смешки преди 1 година
При бойко имахме нулева миграция и престъпност. Имаше само тук-таме откъсначни случаи на някой друг объркан бандит. Но Нулева контрабанда.
56
0
 
10
 
! Отговори
О-ха! Не думай! преди 1 година
Тихомир Безлов от ЦИД от година и нещо обяснява, че тряфикантите вече изкарват повече кинти от наркодилърите. Не знам дали само с една акция МВР би могло да ги спре. Ето Димко например, направи милиони - купи си Ройс-Ройс.
55
3
 
7
 
! Отговори
Иван Бебето преди 1 година
Иван Бебето разполага с отряди от въоръжени мъже и жени, които обикалят цялата страна. Обикновено ходят само с по един пистолет, но разполагат и с по-голяма огнева мощ, която се пази за по-специални случаи. Ако им кажеш нещо на чорчик, веднага идват и почват да те проверяват "къв си", "що си". Иван Бебето им е шеф. Ако не ми вярвате, проверете сами Иван "Babyface" Демерджиев а.к.а. Иван Бебето.
54
4
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
"След нексо още едно кранче за ПП спря" Оххх, да бе човек, ПП и ДБ са проблема на България. Те ограбиха парите от ЕС, те лъжат всички, че правят пътища а всъщност прибират до 80% от парите с чували, те фалираха КТБ, те опъват чадър над едрата престъпност в България, те лобират за руските гео-политически интереси, и т.н. А, и да не забравим - ще ви вземат децата и ще ги направят джеендъри. Хайде спрете се с тези глупости, и вижте най-после откъде ви идват проблемите. Паллячовци ...
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имало е организирана престъпност, но по върховете на партията и основно по канали за трафик на нелегални стоки, наркотици. Хората, които са били изпълнители са били обикновено чужденци. Всички положения по време на БКП и народна милиция нещата са били доста по-спокойно по отношение на организирана престъпност. Сега отново партиите са основните спонсори на организираната престъпност. При всяка смяна на властта нови мутри излизат. И при промяната видяхме нови престъпници
52
0
 
15
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Ааа, започнаха да имитират дейност, след като един почина, няколко са ранени, а цяла Европа е на мнение, че българската граница се минава за 50 евро. Сега ще имитираме дейност. Класика.
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ква файда от тия ПиаР акции като спукани канали има, ама наказани не?
50
3
 
2
 
! Отговори
Тия преди 1 година
сега спасителите от НПО то ли ще тормозят?!
49
6
 
4
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
След нексо още едно кранче за ПП спря
48
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива престъпления нямаше преди 89-та година. Кога в България е имало организирана престъпност?! НИКОГА! Едва след 90-та се пръкна
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИНТЕРЕСЕН ЩЕ Е КОМЕНТАРЪТ НА ХОЛАНДСКИЯ ПРЕМИЕР ПО ПР АКЦИЯТА... НАЙ МНОГО ДА С Е РАЗСЪРДИ, ЧЕ МУ СЕ ПОДИГРАВАМЕ НА ИНТЕЛЕКТА...
46
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 1 година
кво стана, турците ни казаха че сме прекалено добре организирали престъпността ли?
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали пак няма участник от МВР? Че те МВР са във всяко едно престъпление. Ако помните в минали престъпления чак заличаваха и следи!
44
0
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Трафикантино, не се бой. Това е само за пред телевизията. Утре продължвате.
43
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо за ГЕРБ? Кой организира тия канали и тая мафия? Кой направи от МВР преразпределително дружество, което събира и раздава пари от сутеньори, наркотрафиканти и трафик на хора според Вас.При нас трябва да арестуват поне 1000 човека предимно ръководители в МВР и да ги осъдят ефективно, за да има дори минимален ефект. Сега удрят една групировка за сметка на друга. Имитират дейност. А дори арестуваните до края на седмицата ще са пак в бизнеса. ГЕРБавото МВР е организатор на каналите и корумпетата в прокуратурата ги пазят.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо смях,с тези технологии за 24часа можете всички дги съберете,ама не щете,защото всички престъпления са под егидата на висшата каста.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А колко служители на МВР са задържани. Защото иначе не би имало особено голям смисъл от пушилката.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една група за пред хората хванат а други 50 групи минат с експорт от полицията тия ала бала ги приказвайте на ЕС

Спонсорирани публикации