Полицаи арестуваха момиче с епилепсия заради лекарство, било дрога

Медикаментът е животоспасяващ, купен е от Германия
Обновена: 17 яну 2023 09:35 | 17 яну 2023 09:28, Камелия Цветанова
173
Полицаи арестуваха момиче с епилепсия заради лекарство, било дрога
Снимка: БГНЕС

Момиче с епилепсия е задържано за притежание на наркотици. По думите на близки на момичето причината за задържането е, че имала в себе си лекарство, което е животоспасяващо за нейното състояние.

Пред Нова телевизия 19-годишното момиче обясни, че е била проверена от полицаи, които претърсили личните й вещи без позволение. В чантата й открили хапчета против епилепсия. Въпреки медицинския документ, който им представила, полицаите я задържали.

“Обясних им няколко пъти, че ми е издаден от личния лекар. Те не го приеха и го хвърлиха на капака на автомобила”, каза още момичето.

Случката се разиграва на 13 януари.

Майката на пострадалата - Павлина Евтимова - Атанасова, обясни, че документа, който полицаите откриват в чантата на дъщеря й е за друго лекарство. “Тя пие оригинала, а на нея й е изписан заместил, който се предлага на нашия пазар”, уточни майката. Тя допълни още, че дъщеря й носи със себе си както бележка от личния лекар, така и гривна за епилепсия.

От МЗ казаха за Нова телевизия, че лекарственият продукт “Ривотрил” е изключен от позитивния лекарствен списък.

Заради това той не може да се разпространява на фармацевтичния пазар у нас.

Адвокатът на семейството обаче е категоричен - законът не е нарушен. “Тя е носила документ, който удостоверява лечението й. На бележката пише, че й е предписано лекарството “Клонарекс”. Тези две лекарства са идентични”, обясни той.

Лекарството “Ривотрил”  е закупено от Германия, каза майката на момичето. Тя използвала него, защото “Клонарекс” не влияе добре на лечението й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: арестполицияепилепсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
16
 
! Отговори
Обикновени преди 1 година
рекетьори саповечето от служителите в МВР.."Респектират" само беззащитни младежи..Опрели ножа до кокала и все са със свалени ***..Няма как да е друго при положение, че доказан такъв им беше министър до скоро..
32
0
 
15
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
Аз се боря с наркотиците и наркоманите. Ще си излежи девойчето лекарството. А за уличен с писмени свидетелски показания бивш главен секретар на МВР за чадър над наркоканали и подкупи проблем няма, защото е от нашите.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Борисовата веднъж попаднах на засада на полицаи , явно издирваха някой. Разпитваха ме , извадиха му всичко от джобовете, добре че не съм имал нещо съмнително,,колко ли беше законно.. но реших, че така помагат на обществото
30
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами свършиха наркобосовете и крадците в България, затова арестуват болни момиченца. Престъпността в България е напълно изкоренена!
29
16
 
2
 
! Отговори
питам преди 1 година
Епилепсията не е ли сред заболяванията, за които е забранено да се шофира? Как е взела книжка тази?
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз като знам какви стават полицаи... имаше една касиерка долу в магазина 5 години продава домати един ден хоп стана полицай. Кат знам колко е пpoста изобщо не съм изненадан.
27
0
 
16
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
И още нещо! На бас че момичето не е било чалга типаж, та затова са я заподозряло. В чанчитките на малките МОрви какво интересни неща има, всички се досещаме, детето явно е било фънк и айдеее код едикой си, че си очевадно опасна личност ! нема що и логика !
26
1
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 1 година
Ами нямат право да те ровят. Доста съм говорил с тях по тоя въпрос. Та процедурата е да те приберат в РПУ-то и там да те ровят ако откажеш да го правят на улицата. Единствено имат право да те претърсват, когато в района се провежда полицейска акция /търси се лице, което отговаря на твоето описание и то пред свидетел от същия пол, който не е свързан с МВР. Подписва се двустранен протокол и честито ти загубено време. И понеже свидетел няма - в РПУ-то висиш на трамвая и чакаш да направят същото.
25
1
 
18
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
Естествено, че има хора и хора. Но е факт, че масово ай кю-то на тези по улиците е 0,0001 процент от всичкият авераж. Няма защо да пращате възмутени граждани да стават полицаи , сигурно се развиват в избрана от тях професия. А тези, които са избрали да са полицаи- те са избрали определени отговорности. Ако моето болничко детенце го арестуват заради лекарствата и някакви САМОЦЕМЗУРА ТУКА щях да ги изкъртя от съдилища и да ги направя звезди в социалните
24
1
 
23
 
! Отговори
Растата преди 1 година
А бе те постоянно тарашат и спират пешеходците за проверката. На мен често са ме спирали за проверка на лична карта. Това само в България го има. Корупцията се шири навсякъде, във всички нива, а те проверяват болни хора, които взимат лекарства по рецепта. Сега момичето трябва да пусне една жалба задължително, за превишаване на правата.
23
0
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Осъдете ги, в полицията има граници на незнание и безхаберие, които са опасни за гражданите. Половината от сегашния щат на софийските рпута ще влязат в новопостроените затвори като обитатели. Ще си делят килиите със сийките на Гешев
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7 Анонимен Някой в тая държава трябва да почне да чисти с дебелата тояга - полицаи, мутри/политици подред. . . . . . . . . . Защо някой излизай и започвай да чистиш! Аз този път ще съм за Възраждане! Били радикални! А по какъв друг начин може да се чисти? Те поне го казаха в прав текст, без заобикалки!
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако мене ме спрат без причина и ме тарашат все едно съм най-издирваният бос веднага отивам в най-близкото управление и ще подам ЖАЛБА след това съд и прокуратура и обезщетение за причинени вреди .
20
15
 
7
 
! Отговори
Ами преди 1 година
До Анонимен 19 Като са толкова "проости", нека ги уволнят, умните станете полицаи и няма да стават такива неща. Ето, има изход!
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве в цяла Европа е позволена медицинската марихуана, само в *** полицията тормози обикновените граждани и им рови в лични вещи.
18
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямат никакво право да спират без причина ако няма акция пешеходци и да ги тарашат . докато истинските престъпници са на свобода и не ги барат *** ГНУСНИ ПОЛИЦАИ ОСОБЕНО ТИЯ ДЪРТАЦИ дето се мислят за богове .
17
1
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
Ако носиш в теб шишенце с хапчета ако ще на кутийката да пише Аспирин пак може да са екстази! но принципно не би трябвало да има Арест! Може да се конфискуват за проверка! Но както знаете и нашата полиция не познава добре закона и си прави квито си иска своеволия!
16
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста от полевите тестове дават и фалшиво-позитивни резултати. Например парацетамол дава реакция за амфетамин. И подсмърчащото ви 5 годишно дете с температура според родната полиция вече е закоравял издирван наркодилър с прякора "сополивия". Та вече и от аптеката ще се прибираме като партизани, че тия капки за за запушен нос направо са си за нарко оргия.
15
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е,че полицаите са допуснали голяма грешка.Според вас трябва ли всеки Германец Епилептик да бъде арестуван в България?Всеки Българин има право да се лекува с лекарства закупени от ЕС и не само.Детето имало рецепта даже,а не е задължена да я носи.Ако е Българин ,който живее в Германия и Германския лекар му изписал Ривотрил в Германия? В училищата се продават наркотици и полицията нищо не прави,а се занимава с болни хора,които се опитват да оцелеят.Тези трябва незабавно да бъдат уволнени.
14
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един колега на баща ми ги беше осъдил преди 20г. Спират го човека в ония години дето се чудеха как да ги почерпиш и понеже всичко му е наред айде на дрегера - хоп над 2промила, а човека излиза от зъболекар-показва им лекарството на зъба,ама НЕ!Взели му книжката, той дава кръв и след 15дни му я върнаха,ама оня се заинати и айде на дела - осъди КАТ за причинени вреди - 2 или 3хиляди им взе,ама лошото е,че това са пари от нас,щото ушевия е *** на гъдулка.