От Helpbook: Купих си бутчета, непоносима смрад

Сигнали за разбита настилка, незаконни постройки, мръсотия
30 яну 2023 17:45, Анисия Иванова
44
От Helpbook: Купих си бутчета, непоносима смрад
Снимка: Helpbook

Снимка: Helpbook

През изминалата седмица в платформата на Helpbook.info получихме десетки сигнали от най-разнообразно естество. Ще ви запознаем с част от тях.

Наш потребител посетил обект на известна верига за хранителни стоки и закупил охладени пилешки бутчета: "когато отворих плика, за да ги готвя, ме лъхна непоносима миризма на развалено месо. Бутчетата категорично са негодни за консумация, като някои от тях миришат изключително силно, други - не толкова. Очевидно старо и негодно месо е смесено с по-прясно такова. Моля за проверка по случая, защото това е недопустимо!

Към Столична община бе адресиран друг сигнал, касаещ поставен контейнер върху тротоар, като по този начин се възпрепятства движението на пешеходците: "Някой недобър човек е разпоредил поставянето на контейнер за събиране на дрехи направо върху тротоара, без да съобрази, че така ще се пречи на пешеходците. От 7 плочки 3 са заети от котейнера, или направо половината тротоар е преграден. Надявам се да се намери друг човек, който да разпореди преместването му на подходящо място."

В Перник служители на ВиК се наложило да извършат ремонт за отстраняване на теч на водопровод пред жилищен блок. "Извадените при ремонта павета бяха извозени с камион на ВиК и до днес не са върнати. След отстраняване на теча, разкопаният участък беше запълнен с чакъл и пясък, и частично подравнен, но паветата не бяха подредени.
Кога трайната, пътна настилка пред блока ще бъде възстановена? От началото на настоящата година два пъти сме изпращали сигнали до ВиК Перник и Община Перник, но досега няма отговор", завършва сигналът.

Писаха ни и от район "Красна поляна“, кв. "Разсадника", където се намират десетки незаконни постройки, които са опасни както за обитателите им, така и за преминаващите. "Повишава се замърсяването на въздуха, тъй като горенето на различни материали е нерегламентирано. Постройките са видимо изковани от подръчни материали. Хигиенните и основните жилищни условия са съмнителни.“

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е отполза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От магазина, когато бях на ветрината, затрупвахме старите бутчета със по свежи, да има вид витрината. При всеки разговор за това че би трябвало първо да продадем по старите ме гледаха на кръв, без никаква логика, старите се умирисваха отдолу, важно да имало вид витринатаТолкоз и не беше фатално но логика не търси.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радвайте се, че все още в тях няма ин-сек-ти! Новото нормално, че вуня и ин-сек-ти още по зле!
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледайте цените в Германия! Тук се пазарува от техни вериги, а тези вериги са в цял свят и спонсорират с печалбите си техния пазар! Но те имат добро снабдяване на изгодни цени и пускат промоции!
30
1
 
3
 
! Отговори
Кака Мара преди 1 година
Другият път си купи парфюм! Мирише по-хубаво!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност някой произвежда ли нещо у нас?
28
2
 
12
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Пазарувайте от Нацистките вериги Била, Кауфланд, Метро, Т-Мармет, Лидъл, за да имат западна Европа парички, за да спонсорират войната !!!
27
0
 
6
 
! Отговори
Дуф преди 1 година
Втора употреба са бутчетата
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно са от Billa, тази на бул България редовно продава *** пилешки бутчета.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си не нормален за да си купиш пиле от ферма.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вратните пържоли от скакалец винаги са пресни.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера гледах снимки на българско олио от ямболска фирма във френски супермаркет на цена 1,20 евро литър. Къде в България го има на такава цена? Като се има предвид, че за да стигне до Франция има и транспортни разходи.
22
2
 
5
 
! Отговори
Еми преди 1 година
Е ти кво искаш да купиш от кауфланд, бе? И си ги душил всяко кое как смърди ... Нали си ги взел изгодно на промоция. Кво ревеш?
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шампоан ниве в Германия 2 Евро, същия шампоан в Кауфланд 10 лева или 5 Евро. Кауфланд е безбожно скъп. Не пазарувам там.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просото в много от случайте служителите не са виновни.. рибата се вмирисва от главата. Накрая служителите са потърпевши е има и изключения.
19
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
и аз имах такъв случай...От кварталния магазин си купих две опечени бутчета..Като ги отворих ме лъхна наистина непоносима смрад..Върнах ги,естествено..А управителката на магазина се обърна към жените :..-"Вие не си ли душите какво продавате бе?"...Смехория ...Иначе, проблема с пилешките разфасовки си е сериозен..От много други места като си купя бутчета,те като "по задължение", надъхват много тежко..Въпреки,че срокът им на годност не е изтекъл..Въпрос на съхранение?
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пилешко месо се купува само среден клас от жълтото пиле, хранено с царевица, ако нямате пари за висок клас. Всякакви там осморазрядни пилета Градус, Лудогорски и подобни отпадъчни продукти, не съветвам никой да ги яде. Дайте двойно пари, но яжте нещо качествено. Ако е нужно, намалете и консумацията на месо. На промоция се намира сносно пиле Росо или Ле пуе, които са среден клас и хич не лоши. А разни там "домашни" пилета с бяло месо, са отврат без никакви вкусови качества заради породата си.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В големите вериги е така, преди време работих за една от тях, бях бракувал едно старо месо, началника ми го извадил и пак го сложил за продаване , е доидаха хора и го върнаха и той седя като насранн. След време напуснах, много гърч в тез магазини и аз не съм от типа хора които бутат други със стока за ***. Ако можете на място отваряте торбите и миришете месото.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
купуват ефтино замразено месо от аржентина, гватемала, брак от франция и го правят на салами, а ни пробутват сладникави истории за свободно отглежданите *** и телета
15
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Месото от всички видове,което се предлага в т.н. големи ...вериги,си е директно за...екарисаж. Колкото до млечните...салтанати,всички асортименти са местна...алхимия,като в основата са...сухи китайски млека и палмово масло от...незнайно къде.
14
0
 
10
 
! Отговори
Човека от марс преди 1 година
Сигорно била или Кауфланд те така си работят по немски тертип