Напрежение на границата с РСМ, не пускат българи през ГКПП Деве баир

Скопие заслужава адекватна реакция, заяви Виктор Стоянов
Обновена: 4 фев 2023 11:24 | 4 фев 2023 11:24, Александър Попов
219
Напрежение на границата с РСМ, не пускат българи през ГКПП Деве баир

Напрежение възникна на македонския ГКПП Деве баир. Българи са тръгнали да почетат 151 г. от рождението на Гоце Делчев в Скопие, но пропускането отнема часове или не се допускат хора да преминават.

За един час минаха три коли, заяви очевидец.

Македонските гранични полицаи се оправдават, че има проблем с компютърната система за граничен контрол. Уверяват обаче, че всички нашенци ще бъдат пропуснати, но не уточняват кога.

Служебният министър Иван Демерджиев също заяви, че има информация, че пропускането на българи става много бавно.

"Повече от 50 минути Северна Македония държи границата си затворена, в нарушение на всички договорки и двустранни споразумения, това е недопустимо !", коментираха от фондация "Македония" в профила си във фейсбук.

Председателят на фондацията Виктор Стоянов пък призова в социалната мрежа: "Идвайте към границата при Гюешево, "държавата" С. Македония държи границата си затворена от час и половина! Полицията прави кордони. Скопие заслужава адекватна реакция!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
3
 
! Отговори
Бре преди 1 година
От какъв зор се напинят? То че макетата са с болни глави е ясно, ама и нашите не са по-далеч. Затворете границата, докато не им дойде акъла.
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя се че много от хората там са враждебно настроени към България. Това е неистова омраза към всичко българско. Всички знаят кой е главният подстрекател, но у нас президента може да нарича едни "войнолюбци". Значи би могъл да нарече и правителството на Иван Костов войнолюбиво, защото дари на Македония 150 танка и още толкова гаубици за да се предпазва. Възраждане какво казват по този въпрос, или не помнят!
179
0
 
4
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
веднага затваряне на това ГКПП за неопределен срок...да умрат от глад там...
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите толкова много мразят останалите българи, че една част от тях се е отделила и се е нарекла с името Македония, за да може на воля да даде израз на тази си омраза.
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македонците само израз на факта, че българите може да бъдат най-мразени само от други българи. Това е истината.
176
3
 
3
 
! Отговори
И правилно... преди 1 година
НИКАКВИ БЪЛГАРИ У РС МАКЕДОНИЯ---ТОВА СА АГЕНТИ НА РУСИЯ!
175
1
 
3
 
! Отговори
Яшар преди 1 година
Прочете дневникът на Менча Кърничева,и после си извадете изводи,по какъв начин българите в Македония трябва да гледат на своите управници в Скопие.Между другото във Солун/Македония? казават така. ,,Няма Македония на Север,има ,,СКОПИЕ".!!! А ако не ми вярвате,отидете и попитайте,хората ще ви го кажат ,,право у очи"!
174
9
 
4
 
! Отговори
Многознайко преди 1 година
Македония за България е това, което е украйна за Русия.
173
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен Възраждане и ВМРО не ме притисняват,а Радев и неговото служебно агентско правителство.Всички до един ДС.
172
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костя и Джамаски са за в затвор. Опитват се да направят конфликт с Македония в чужд интерес.Това не са Българи. Дано в Македония да го разберат.Българите са достойни хора,не са като тези про-Путински изррроооддди.Българите не обиждат полицай,Българите не птричат държавата Македония и Българите са приятели на Македония.Това са хора подобни на вашия Аспасиев -Путинофил.
171
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пускат хора на ВМРО и Възраждане,което е различно.Те не са Българи!!! Сега да не ги пускат обратно в България!!! И от Кога Възраждане и ВМРО са за ЕС и се възприемат за Европейци?Нали бяхте срещу ЕС и НАТО? Нали всичко от запад е зло,а пак сега на границата били Европейски Граждани? Това не са ли думите на Костадинов и Джамбаски?Или може и тако и вако.Не е нормално да обиждаш,да спласваш и да не се подчиниш на граничен полицай,даже и на редови полицай.
170
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето защо ВМРО и Възраждане трябяа да бъдат забранени. Кой си ти да се правиш на мъж и да сплашваш полицай. В САЩ на границата ще го застрелят при неизпълнение на заповед. Човека му казва да не вика и да влезне в колата,а той се държи като шеф. Ненормални хора.Дно да влезнат в затора.Възрожденци били. Диваци
169
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Нищо не е свалил. Имаме още десетки процеси, които можем и ще саботираме, за да не влезе псевдо-държавата на няколко години в ЕС.
168
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От кога членовете на Възраждане са Евопейци?Нали плюете Европа и ценностите и ,както и ЕС.В Македония няма как да се правите на голяма работа и полицаите да треперят.Полицая И каза каквомтрябва да правите ,а Вие се правите на мафиоти. Хубаво са ги арестували,дано да ги осъдят на по-дълъг затвор.
167
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се е скрил мишока Кирил Петков, който пусна тези в Европа и им свали ветото?
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропа и той беше 'нооого оборотен на Русия и затова сега рупа СВО с гарнитура.
165
2
 
6
 
! Отговори
Горд Българин преди 1 година
До Маке Ей маке помни ми думата, ще ревете от албанците и ще бягате през глава към България, но ние ще си затворим границите за предатели като вас и ще ви оставим живи да ви изядат.
164
4
 
11
 
! Отговори
пена преди 1 година
"Да видите как се чувстват рускоговорящите във Украина. Както БЪЛГАРИТЕ във Македония. ТОРМОЗ. Плюйте сега" - ***! Русия в момента в Донецк и Луганск прави същото, което направи с Македония преди 70 години.
163
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а наще им се мазнат
162
2
 
8
 
! Отговори
Не с рогата напред ! преди 1 година
НЯКОИ ПОЛИТИЦИ ИСКАТ ДА ИЗБУХНЕ ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ ! ДА ПРЕОДОЛЯВАМЕ СПОРОВЕТЕ ХЛАДНОКРЪВНО ! КАКВОТО КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО !