Лекуват мъж от бронхопневмония 4 месеца, а проблемът бил заседнала кост

Лекарите много трудно я извадили от дихателните пътища
5 фев 2023 11:58, Елка Василева
79

Необичаен медицински случай - пациент е лекуван от бронхопневмония в продължение на четири месеца в Пазарджик, а накрая попаднал в пловдивска болница. Оказало се, че проблемът е съвсем различен - заседнала пилешка кост.

70-годишният Йордан Танков се задавил с кост преди четири месеца.

"Глътнал съм кост от пилешко крило и е заседнало долу и голям проблем. Четири месеца не мога да взема въздух. Толкова бях зле, че благодарение на този екип ми се възстанови здравето", каза Йордан пред Bulgaria ON AIR.

Пациентът прекарва четири месеца в болница, като го лекуват от бронхопневмония. Не споделил обаче с лекарите за случилото се с костта. Едва като му е направен скенер, лекарите я откриват. Йордан е пренасочен към болница в Пловдив.

"Същевременно пациентът е преживял три или четири пневмонии, тъй като един от бронхите е бил изцяло запушен. Героят е д-р Къртев, който с бронхоскоп с полагане на усилия успя да извади костта и така избегнахме голямата операция, но доста голяма кост. Кост от крило на пиле, попаднала в дихателните пътища и предизвикваща доста сериозни проблеми на пациента", подчерта ръководителят на катедра "Сърдечна и съдова хирургия" проф. д-р Заприн Въжев.

"Хубавото е, че успяхме да го извадим, защото беше трудничко, иначе трябваше да се прави голяма гръдна операция, което е тежко за болния и тежко като голяма операция", отбеляза д-р Станислав Къртев от УМБАЛ "Каспела".

Ако костта не е била извадена, можеше да има много по-тежки последици за пациента.

"Усложненията, които са следвали за него, са били доста сериозни. Те са следвали една след друга и слава Богу успяхме да му помогнем", посочи д-р Въжев.

"Да са живи и здрави – това е! Сега се чувствам отлично, нямам кашлица, не ми е тежко", каза Йордан.

Скоро пациентът ще бъде изписан.

Вижте повече в репортажа на кореспондента на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се стимулират добрите лекари а не печалбарите.
44
3
 
26
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Бабата да му маха всики кокали от манджата че нема зъби :)))
43
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тази история колко сериозни безумия има, чак е трудно да го осмисли човек. ЛЕКАРИ в БОЛНИЦА 4 месеца не могат да открият външно тяло на снимките на човек с предполагаема пневмония...чак ми е трудно да го осмисля. А този кроманьон как се храни, не искам и да си представям, това да ГЛЪТНЕШ пилешка кост (била тя и от крило, че да ти отиди чак в дихателните пътища...общо взето някои гладували животни се случва да се нахвърлят така на храната и направо да гълтат.
42
7
 
65
 
! Отговори
България 2023 преди 1 година
Пред болниците паркинга прилича на луксозен магазин за скъпи коли а в болницата мизерия,мрасотия и мирише на смърт а лекарите все искат пари,пари....
41
3
 
19
 
! Отговори
абе преди 1 година
тоя бая е гълтъл... такава кост!?
40
3
 
32
 
! Отговори
: преди 1 година
Цяла кост налапал.И мълчи .Трябва да е бил опиянен до забрава ,като кирка.
39
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Промяната е факт!!!!!
38
6
 
36
 
! Отговори
Помнете преди 1 година
Докато болниците са търговски дружества ни е пациентите сме стока а не хора.
37
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде сега дайте да видим кои са тия , които са го лекували от пневмония 4 месеца без да му направят скенер. Интересно е и как са поставили диагнозата, при това положение, със слушане със слушалка ли? ИНаче браво на тези лекари, но преди да стигне пациента до тах е имало 4 месеца престъпно безхаберие от други техни колеги
36
4
 
36
 
! Отговори
Бизнес преди 1 година
Какво се чудите щом има "лекари"готови дави оперират без причина зада приберат пари!?
35
3
 
39
 
! Отговори
11 преди 1 година
Аве няма пътека, с която да се лекува пневмония 4 месеца. Някой послъгва тука. То за инсулт и инфаркт ги изхвърлят на седмия ден.
34
1
 
33
 
! Отговори
Веднага преди 1 година
Колко пари са източили от здравната каса,сега даги върнат.
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лакомията е смъртен грях.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личните лекари са виновни - точно те, дето сега искат увеличение на таксата. И за какво? След като всеки път като ида болен трябва да си искам направление за скенер, щото те не се сещат д аме пратят на снимка да се види какво има в гърдите... безумни са, вече са по-некомпетентни и то пациентите. Ето и този случай, защо изписваш антибиотик без да си погледнал дробовете на снимка? Тука антибиотици се изписват като витамин Ц, братче... а са толкова вредни.
31
0
 
13
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Дяволска работа:))))
30
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторята са шарлатане и прибират парата без да лекуват. Кой знае колко са смъртните случаи от неправилно лечение, погрешни инжекции лекарства и т.н. И всичко се покрива.
29
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така е, много по-рано е трябвало на скенер да го пратят!!!! Може ли 4 месеца да чакат и да дават АБ? В Бг диагностиката и изследванията са на ниско ниво
28
3
 
35
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
Уникална некадърност на някои доктори ,, но има и истински доктори .Браво. Да лекуваш 4 м. пневмония без ефект и да не снимаш човека на скенер...!И посли защо имало богати доктори и такива ,дето маат за 1500 лева.
27
1
 
38
 
! Отговори
Име преди 1 година
Дори без да сте лекар като видите снимка на дробове, се вижда външното тяло! Смятайте какви специалисти са гледали тази рентгенова снимка!
26
2
 
11
 
! Отговори
Зо И.Б. преди 1 година
Ами като е ял е попаднала. Чети бре

Спонсорирани публикации