"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
658
10
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
Да, веднъж-дваж помогнах на украинчета в МОЛ-а. :) И в Украйна бих отишла да им помагам. :) Стига да плащат прилично, фъш..ки..йо.:) В СССР си хванах гадже. Но такива като теб го убиха в Афганистан през 1985.:)Други въпроси да имаш? :)
657
1
 
9
 
! Отговори
DIvanov преди 1 година
Много агресивна птица. Човек изказва мнение и получава обиди. Явно възпитанието е трябвало да започне още при мътенето.
656
14
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
Аз съм лекар, между другото. :) Със специалност трудова медицина. Думата "фъш. кия" за пръв път я чух в 133 ЕСПУ в София. :) Сигурно някой я е използвал за някоя от рускините учителки там, га..ди..но руска. :)
655
15
 
9
 
! Отговори
:) преди 1 година
И, скъпа птицо, имам двама сина, родени и израсли в демокрацията. Първият завърши във Великобритания уит онърс икономика и сега работи ТУК, в България. Вторият стана пилот в Австрия и по онова време беше най-младият пилот в страната. Сега е главен ПИЛОТ в БЪЛГАРСКА АВИОКОМПАНИЯ. Твоите руски дечица с какво ще се похвалят? :) ПРАТИ ЛИ ГИ ДА ВОЮВАТ В ДОНБАС ЗА РОДИНАТА? :)
654
5
 
6
 
! Отговори
птица преди 1 година
До :) думата, започваща с Ф в цивилизована Европа ли научихти или в някоя сиг махала в Бг? И много зависи какво сте правили в Европа и Русия, ето, и нашите сех труженички са били по света, ако сте една от тях..опрделено "културата и опитът" ви ще са полезни за Украина.
653
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
А, да, на мене също ми се ГАДИ от теб.
652
2
 
4
 
! Отговори
:) преди 1 година
стрелялА:)
651
1
 
0
 
! Отговори
Корекция преди 1 година
Пак така
650
8
 
13
 
! Отговори
птица преди 1 година
До :)Хич не съм русофил, а реалист, живял в много страни, Русия и Ю. Корея (по 4 г.) включително. По писанието ви личи мързел, некадърност, апатия. Такива са повечето българчета, израсли в "демокрацията". Защо тогава такова да не го пратим да се бие за еврейчето Зеленски (да отсрами България)? То България и родителите си не може да защити, поне да става за *** за интересите на Зеленски.
649
0
 
12
 
! Отговори
Спец по горене книги преди 1 година
Ако ще горите книгите имайте пред вид че си има ред. Иска се разрешение от общината . Място за огневите работи . И хора да следят за пълното изгаряне на материала.
648
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До :) Що бе оли......, ти да не би да седиш на х ... я ми?
647
7
 
4
 
! Отговори
500кв в Бояна преди 1 година
Птицата с 600кв на морето, дето не се топли и не се къпе, чака да отлети в Родината-Матушката. :)))
646
3
 
1
 
! Отговори
птица преди 1 година
До Сата НАТО а мама доброволно, она инициатор, исползовала и бросила.
645
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В отговор на 666 - я си обясни неориентираната теза! Кого възхваляваш и кого хулиш? Умните или глупаците?
644
10
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
До птица:Сравних се с "руското момче, което сега воюва" и си казах : Егати кефа, седя си тука, гледам си готин филм, а ро..бите на Пу..тя-лилипу..тя студуват в Донбас и чакат НАТО да ги застреля и да ги отърве от мъките им. ХА ХА ХА. Това, че ти, птицо, си наведен на Путин, не означава, че светът се състои от рус..оро..би.
643
9
 
8
 
! Отговори
туз преди 1 година
Гледайте да не почнат да падат руски перални ?По ващи *** български предателски главички ?
642
12
 
13
 
! Отговори
7676 преди 1 година
Когато Русия се отвори засвободните медии от цялсвят, тогава трябва да серазрешат и техните телевизии.Иначе отлично се ползват отдемокрацията, но ако в Русиякритикуваш действията наПутиновия режим,получавашнякоя и друга година почивкав луксозен лагер в Сибир.Всичкиекстри са гарантирани.
641
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И русофили ли ще горите ? Като в Украйна
640
0
 
0
 
! Отговори
Корекция преди 1 година
Внимавай
639
9
 
11
 
! Отговори
птица преди 1 година
До DIvanov Бабушка ли си, дедушка ли си, НЕ ТИ, НИЩОЖЕСТВО, ще ми определяш какво да гледам и какво да чета. И пояснение за нищожеството - Народ, който не уважава (не говоря оценява, материално издържа, поддържа предното поколение) е обречен на изтребване. Сравни се за момент с руското момче, което воюва сега и ти, който си коленичил готов на всичко. Лично на мене ми се повръща от такива.