"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
26
 
25
 
! Отговори
смешници преди 1 година
Малее, много зрители на руските телевизии - почти 20-тина са се събрали :))) Всъщност по-малко са, Волен не е зрител, той е на заплата в рубли, ама те и другите са платени...че то не останаха зрители. Смех голем
17
22
 
22
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
ЕС И НАТО ВЪН ФАШИСТИ !
16
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По тая логика за разпространение на дезинформация и пропаганда трябва да се спрат навеки всички европейски и краварски Средства з Масова Ид..и..о...зация!!
15
10
 
36
 
! Отговори
Баба Радка преди 1 година
През социализма го имаше за западните медии . Разлика и сега няма.
14
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Имаме нужда от спешна денацификация и Народен съд.
13
26
 
32
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ЕС е по-голям кe'нeф и от Столипеново и Филиповци преди години. Само най-некадърните, мързеливи и неграмотни по'с'таци исщат ЕС. Това е Факт.
12
28
 
29
 
! Отговори
Забелязвате ли преди 1 година
че протестиращите са изкарали половината си живот през комунизма? Има един такъв феномен, че човек е най-щастлив в младините си. После идват грижите, битовизмите, болестите и ядовете. Тоест третата възраст у нас се превъзглася по Русия, защото това им навява младежките спомени. Хората на средна възраст НЕ подкрепят Русия, защото са още с всичкия си, а на младежите не им дреме. Само аз ли го виждам?
11
5
 
31
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Говоратни за Европейски ценусти а Европа ги потъпква и унищожава.
10
17
 
71
 
! Отговори
Мсковские новости преди 1 година
Хората имат право да гледат и руски ТВ. Не на всички им харесват американските Нова и битиви.
9
4
 
64
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 1 година
Навремето комунистите забраняваха да се слуша "Свободна Европа". Разпространявали невярна информация.
8
24
 
18
 
! Отговори
Уилям Линч преди 1 година
Миризливите туркофили и ЕС ЕС -овци не осъзнават, как ще ги изметем точно за 24 часа, като му дойде времето! Правили сме го и преди, пак ще го направим. Историята учи, за който има капацитет да я разбере!
7
32
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пенсионният отдел на протест...какви да са..начело с баш бабаита...БГ Фюрера...
6
14
 
13
 
! Отговори
Вижте го преди 1 година
Гешев е проводник на фашизма и тероризма, попитайте го за Руските медии!
5
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАРТА НА ОСНОВНИТЕ ПРАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ = ДЯЛ II=СВОБОДИ=Член 11Свобода на изразяване на мнение и свобода на информация1. Всеки има право на свобода на изразяването на мнения. Това право включва свободата даотстоява своето мнение, да получава и да разпространява информация и идеи без намеса напубличните власти и независимо от границите.2. Свободата и плурализмът на медиите се зачитат
4
28
 
27
 
! Отговори
Мед. лице 23 преди 1 година
Щом Волен Болен е там ....ясна е картинката. Той си разбира от руска демокрация водена от Путин.
3
2
 
2
 
! Отговори
ни са знай преди 1 година
Не мога да те видя!
2
9
 
19
 
! Отговори
Германов преди 1 година
България е терористична Държава, Румен Николов-Пашата Екзекутира Българи и никой не му държи сметка заради приятеля му Гешев ! Мирослав Германов-над 3 опита за убийство има срещу мене заради критики срещу Борисов!
1
56
 
39
 
! Отговори
Уилям Линч преди 1 година
Българите не искат да са в ЕС! Турски мекерете и гъчеещи се продажници ни вкараха в тази измама и ни натискат вътре! Спешно трябва да напуснем гнилия ЕС!!!