"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
12
 
! Отговори
Европейски ценности преди 1 година
Така това са ЕВРО правата за свободата на избор на хората какво да четат, да гледат. Диктатурата в ЕВРО СОЮЗА се разраства със свирепи темпове. Трябва да идват САЩ да свалят диктарторските режими в Европа с бомби и дронове отгоре.
37
15
 
17
 
! Отговори
ФАКТ! преди 1 година
ЕС е фашистки съюз на злото!
36
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМУНИЗМА И ДЕМОКРАЦИЯТА СА ЕДНО ЗЛО ВЪВ ДВЕ ФОРМИ.
35
19
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
За какво протестират тези българи-дупедавци!!!Щото са руснаци,или защото са прости ....хахаха.....
34
17
 
17
 
! Отговори
срамна работа преди 1 година
Като гледам с каква скорост валят коментари под тази мижава статиика за още по-мижав протест на има-няма 15-20 човека и си мисля колко мноооого *** пишат тук, за да заработват копейки. Абе, хора, сега изкарвате някоя и друга пара, ама обричате децата си на мизерия и корупция до края на живота им. Не ви ли присядат такива мръсни копейки?!
33
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските медии са държавни или контролирани от държавата! В Русия няма свобода на словото и никой не е длъжен да им слуша тъпотиите или как спасяват света от фашизма! Това не е гледна точка, а целенасочена лъжа! Таргетгрупата са комунисти, радикали от всех стран и по необразовани хора....макар че някои от тях са и професори...ама кръвта вода не става!
32
15
 
28
 
! Отговори
Слава Кокаини преди 1 година
Когато забраниш, нещо само го правиш по-желано! ЕС отдавна си показа истинското фашистко лице и можещите да мислят го видяха! Една държава с общ език един народ не с една идея, един гроб и *** в средата за овцете в нея! Точно вас първи ще ползват за жертвени агнета фашагите, както вече се видя с Италия по време на кризата им с вируса, с Гърция преди няколко години, а последно с кандидат ЕС фашистите Украйна!
31
18
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Според мене не е правилно. Руската пропаганда е толкова кьопава, че сами си вредят.
30
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чета коментарите, на тоя народ му стигат новините по нова и турските сериали по бтв. Напред, науката е слънце!
29
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофили, къде сте бе? Във ФБ се клехте как ще сте 20-30 хиляди на този протест, а виждам около 18 човека (предимно руснаци, живеещи от години у нас) и няколко бели Златки и подобни. А, забравихме- няма ви. Само на приказки сте. То в София има шепа русофили де- хората знаят истината за "освободителната" армия. Предимно русофилите са в бедния прованс.
28
18
 
16
 
! Отговори
Гарабед преди 1 година
Ами кой ви спира да си гледате pyшките тв-та? Вземате един комплект за сателитна тв и гледайте на воля, поне докато тавариш Путин има още сателити, че май вече не може да поддържа такива неща, твърде технологични и скъпи са за руския мир след западните санкции.
27
12
 
20
 
! Отговори
И кой печели? преди 1 година
Забранения плод е най търсен и сладък,така е с Руски медии и тв.търсенето в нета е огромно.
26
12
 
16
 
! Отговори
Банго Василев преди 1 година
До EU citizenТоварищ, ЕС и САЩ далеч не са "целия свят". Освен това са в упадък и все по-малко неща ще зависят от тях.
25
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така и горят книги и учебници на български, от които учат украинчета с българско самосъзнание.
24
2
 
7
 
! Отговори
пришълеца преди 1 година
Счупихте системния чук ли?:)))очакват ви големи промени:))))
23
9
 
37
 
! Отговори
Black Metal преди 1 година
ЕС, Урсули, Европартийни функционери, Европарламент, Брюксел и който и да е, може да иска...каквото си иска! Драги ми партийни евродемократи, интернет е практически безкраен и да го спрете, не можете! Искам, гледам - в прекрасно качество! - и ще гледам ВСИЧКИ руски канали. Начини и източници - бол. Подходът на ЕС е като на компартията едно време. Само че, това не ви е времето с вестниците - каквото казала партията, това написали и точка. Интернет както казах, е практически безкраен...
22
13
 
42
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 1 година
Украински депутат се е похвали в ЕП,че са изгорени в Украйна над 11 000 000 Руски книги!!! И никаква реакция за това от Европа?
21
45
 
28
 
! Отговори
EU citizen преди 1 година
Нормално е да се забрани всичко руско. Даже трябваше да го направят преди 100 години. Целия свят е против Русия.
20
20
 
13
 
! Отговори
гост преди 1 година
За сведение на неразбралите - книгите руснаците вече ги горят в Украйна.
19
35
 
21
 
! Отговори
Кирпичев преди 1 година
Ха-ха абе то голям протест бе неколко копейковци се събрали. Ами айде изберете БСП и Копейкин на новите избори да ни извадят от лошия ЕС и да отдем в лоното на братска расиюшка. Има само едно опасение, тавариш Путин може да не дочака дотогава и расиюшка да се разпадне. Ура друзя!