"ЕС, кога ще горим книгите?": Протестираха срещу спирането на руски телевизии у нас

Недоволството им бе пред сградата на Европейската комисия
843

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки граждани излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия, за да изразят своето недоволство от спирането на няколкоруски телевизии у нас. Сред тях бе и лидерът на Атака Волен Сидеров.

На фона на руски и български знамена бяха издигнати плакати "Не на информационния терор", "ЕС, кога ще горим книгите?", "Не на цензурата".

От 1 февруари България официално спря излъчването на няколко руски телевизии, включително Първи канал. Според Брюксел Русия участва в системна международна кампания за дезинформация, манипулиране на информацията и изопачаване на фактите, за да засили стратегията си за дестабилизиране както на своите съседи, така и на ЕС и неговите държави членки.

За да противодейства на това, ЕС спря излъчването и лицензите на няколко подкрепяни от Кремъл дезинформационни медии - Спутник, Русия днес, Русия РТР/РТР Планета, Русия 24, Русия 1, ТВ Център Интернешънъл, НТВ/НТВ Мир, РЕН ТВ, Първи канал.

Те обхващат всички средства за предаване и разпространение в държавите–членки на ЕС, или насочени към тях, включително кабелна и сателитна телевизия, телевизия чрез интернет протокол, платформи, уебсайтове и приложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


843
Още по темата: руски телевизии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
698
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 1 година
ПИТЬ НАДО МЕНЬШЕ, ПТИЦИН. :) А ТАК - АЗ СЪМ ГОСПОД БОГ ТВОЙ, ДА НЯМАШ ДРУГИ БОГОВЕ, ОСВЕН МЕН. :)
697
5
 
5
 
! Отговори
ТОДОР Ж. преди 1 година
Нали знаеш ,че комунизма е най-добрата система за управление над масите а демокрацията е средството чрез което сваляш старата власт за да си изградиш нов комунистически хабитат. Лагерите са задължителни за тая цел. Седи мирен и почакай. Скоро ще се появят пак и по умни от мене ще лежат там докато колелото не се завърти отново и не се появи някой нов който чрез демокрация ще ги свали и тях !
696
3
 
6
 
! Отговори
Крумова преди 1 година
Крадецът вика дръжте крадеца. Уплашиха се, че истината излиза и нищо няма да я спре!
695
1
 
6
 
! Отговори
Почитател преди 1 година
Успокояващо, обнадеждаващо е , че тук коментиращите в защита свободата на словото , на правото ни сами да си избираме източниците за информация, за културни развлечения , медиите , пишат грамотно и са болшинството . Моля, проследете маркираните положителни и отрицателни знаци, съобразно аргументите, размислите или драсканиците наинат. Направете изводите - едно малоумно малцинство се опитва да ни налага свой модел на поведение , свои ( платени) ,,разбирания " . Хайде моля !
694
0
 
2
 
! Отговори
До 750 преди 1 година
Ти си неграмотен !
693
3
 
5
 
! Отговори
до Тодор Ж преди 1 година
то демокрацията я докарахте вие , по точно Андрей Луканов и стратега Лилов я правиха, тез де ти дават плюсове нямат идея каква е историята на столетницата, И естествено такива гении кат тебе са оставени свободно да се оплождат докато малко по-умните хора са биле по лагери и сега тва е резултата
692
4
 
4
 
! Отговори
какъв преди 1 година
резил сме у нас. Ама така става когато навремето работещите в коми с трети клас образование си докараха по една краварка от тамошните колхози и семето им сега е на улицата с руско самосъзнание естествено. Елитна нация
691
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спирането на руски телевизии няма да помогне с нищо на укрите.
690
3
 
3
 
! Отговори
Генералисимус преди 1 година
Хе хе, книгите след малко, после сме планирали масовото пускане на 5G чиповете по телата ви и хоп шльоп - нема великая Рассия, така бавна и флегматична във "военната операция" на този прояден битов алкохолик с божествен комплекс. Вече разпределяме горната част на Азия за бъдещи проекти. Хале!
689
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спиране на телевизии които излъчват откровени лъжи.Каквито са руските.Нашите, за разлика от руските послъгват по малко , но премълчават или поднасят информацията оскъдно и в друга светлина. На апример...Бойко Борисоф поднесе цвета на загиналите от комунистическия режим...А Бойко какъв е бил?
688
7
 
14
 
! Отговори
ТОДОР Ж. преди 1 година
Колелото винаги се върти. Същите които докараха демокрацията ще върнат обратно комунизма. Защото комунизма контролра масите много по добре от демокрацията и по този начин управлението им ще бъде по леко и безгрижно. Знех това много преди ЕС да го проумее !
687
10
 
29
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Спряха телевизиите защото знаят истината и се страхуват хората да не я разберат. Спомням си много добре командировката на журналиста от НОВА ,Николай Дойнов във Донбас в първите дни на войната. Интервюираше местно население и те му казаха че от 8 години са във война.Разказаха за зверствата на Укрите. Излъчването беше в сутрешния блок на живо и нямаше как от НОВА да реагират . От този ден насетне аз чета само Руски сайтове и разбрах колко много са скрили от нас през последните 8 години!
686
18
 
7
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
99% от българите не са и разбрали,че са спряли някакви руски телввизии. Що тези протестиращи не отидоха пред руското посолство когато ни спряха газа. НИЕ РУСУФИЛЧОВЦИТЕ НЕ МОЖЕМ ДА ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ БАЩИЦАТА ПУТИН. НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ
685
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪВ ГУГЪЛ ПЛЕИ ДЕСЕТКИ ПРИЛОЖЕНИЯ ЗА РУСКА ТЕЛЕВИЗИЯ. ША МИ ЗЕМАТ ДЕДО" ВИЯ ФАШИСТИТЕ. МАКАР ЧЕ СЕ ВЪРНАХМЕ ВЪВ 1939 ГОДИНА КОГАТО НАЦИСТИТЕ СЪС СЪЩИТЕ МЕТОДИ ТОРМИЗЕХА СОБСТВЕНИТЕ СИ НАРОДИ. СПИРАНЕ НА ВЕСТНИЦИ, СПИСАНИЯ, ГОРЕНЕ НА КНИГИ, ЗАБРАНА ДА СЛУШАШ РАДИО И ОЩЕ КУП НЕЩА.
684
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
743 - ама ТЕЦ Габрово що пуши бе и трови хората. От доставки на УКРАИНСКИ ***.
683
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да си ПРЕКАЛЕНО Т"Ъ, П за да си помислиш че като се забрани едно нещо на едно място, то не може да се намери на друго място. Гледам си руски и се кефя на агонията на хохлите.
682
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ЗАЩО НИКОЙ АМА АБСОЛЮТНО НИКОЙ НЕ СЕ РЕШИ ДА ПИШЕ ЧЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ СЕ РАЗРАСТВАТ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА. ОНЗИ ДЕН СА ПРОТЕСТИРАЛИ ВЕЧЕ НАД 750 000 ДУШИ СРЕЩУ ЕСЕСОВСКИТЕ РЕФОРМИ. ЕСЕС И САЩ ЗАТРИВАТ СВЕТА.
681
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За всички, които искат да достъпват руски медии или сайтове - инсталирате Opera браузър, цъкате на иконата VPN горе до полето за въвеждане на линк. Избирате Аsia и воала! Вече може да сърфирате спокойно навсякъде.
680
36
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
99% от българите не са и разбрали,че са спряли някакви руски телввизии. Що тези протестиращи не отидоха пред руското посолство когато ни спряха газа. Даже бяхме първите със спрени доставки в света от Русия. Тъй че тези да не обясняват каква голяма любов има между нас и руснаците.
679
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сегашните европейски демократи и либерали са същите като комунистите. Едно време забраняваха Свободна Европа, сега забраняват Свободна Русия