Малки и големи на опашка, за да почетат паметта на Васил Левски

Много хора положиха цветя на паметника му
19 фев 2023 15:30, Елка Василева
34

Стотици българи - малки и големи, поднесоха цветя и сведоха глава пред делото на Апостола на свободата - Васил Левски.

"Опитал се е и е дал живота си, за да ни спаси, за да може да сме тук сега", коментира столичанка.

Още по темата
Според други не са останали много национални герои, заради което е хубаво да почитаме поне тези, които някога са пазили България, предаде Bulgaria ON AIR. Десетки родители предават традициите на децата си и ги учат на родолюбие на днешния ден.

"Трябва да се запазят ценностите на един народ и винаги дори дечицата трябва да идват тук редовно и да почитат този велик българин", категоричен е Борислав.

Президентът Румен Радев откри мултимедийната дигитална експозиция "Изповедта на Апостола" в Националната художествена галерия.

"В пантеона на българската свобода и независимост има много имена, но в народната памет Левски е несравним. Малцина са обичани така силно и безрезервно като Левски, може би защото народът ни имаше нужда от своя Апостол на свободата не само в робските години, ние се нуждаем от него не по-малко и днес, век и половина след неговото обесване", подчерта той.

Ограничения в движението са въведени в центъра на София заради възпоменателната церемония. Улиците около паметника на Левски ще бъдат затворени, трафикът - пренасочван, а част от линиите на градския транспорт - променени.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
botev преди 1 година
levski velik 40vek
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От утре трябва да се борим и за запазване на розите в Казанлък, защото виликия ЕС иска за изкорени българските рози. Розовото масло било токсично. Не нормалници са тези от ЕС.
19
2
 
5
 
! Отговори
Поклон пред Апостола преди 1 година
Млади и големи скланяме глава пред подвига на Левски. Той е първопречината Русия да ни освободи от Турско робство! Докато има такива малки дечица,поднасящи цветя на Апостола, докато има родители ,които пресъздават истинската българска история и възпитават своите деца в дух на родолюбие въпреки джендърските оперки на еврогейския съюз,България ще пребъде! Почит Апостиле,нека бъде твое Царството небесно!!!
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата е велико нещо.Вяряаш без грам съмнение..Който си няма пипе почва да вини пропагандата и медиите!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата е велико нещо.Вяряаш без грам съмнение.
16
1
 
3
 
! Отговори
До 22 преди 1 година
ДБ и ПП мокрият им сън е да инициират референдум по примера на Пуерто Рико да минем под контрола на САЩ и да им признаем конституцията. А Кирчо, Кокорчо, Ристю Иванов и разните му там Хазарти и други влечуги да влезнат в ролята на гъ-зо-лиз-ци и с чевръстите си дупета да заработят по някой долар и потупване по рамото от големия брат.
15
1
 
3
 
! Отговори
ДБтата няма ли да преди 1 година
излезнат да наплюят и този велик Българин. Да обяснят как 19ти Февруари трябва да бъде забранен. Всички трябва да празнуваме Хелоуин и 4ти Юли! Ицко Иванов строен на Козяк си чака реда да му пуснат паричка ламаринената купанка. БГ демократ първо качество! Хахаха
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Васил Левски е българин!!! А вие продължавате да тачите комунисти. Как не ви е срам??
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Апостoл Левски" борил се и умрял "За чиста и свята република"(върховенство на закона и наредбите). Едва ли си е представял безаконието и безредиeто днес и за бъдещето на тази територия!
12
8
 
2
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Ние всяка секунда зачитаме Левски . Краднем по някой друг лев от балъците и така спазваме правилата на Апостола на " свободата " .
11
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Левски сам го е казал че който ни освободи той ще ни пороби! А Янко Шумкарите предадоха Отечество България на прогнилия Съветски Съюз, да му чишкам на Путин!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сами се наричаха потомци на Ботев и Левски-дякона..Само че са потомци на ленинския сифилис от Съветския Съюз и нищо повече!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Думата шумкар има две значения, едното от преди 9ти когато са се крили в шумата а другото е след 9ти от обич и обилна консумация на шунка! А народа храни ли ги храни!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
364 дни се окендзва държавата и после един ден почит!!!Това е точно по шумкарски!
7
4
 
4
 
! Отговори
истанбулси флуид преди 1 година
турските гейове са против честването на тоя нацист и хомофоб левски с неговия език на омразата и некои други работи.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо БПЦ отказа да го каонизира за Светец ?!
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А когато са го заловили всеки българин е бягал от него и се е правил че не го познава да не би да заподозрят и него в комитска, дейност а, сега ходят му се кланят каква ирония
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ученици по времето на соца всички под строй ни водеха на паметника В Левски полагахме венци и отдавахме почит на най великият Българин живял някога по тези земи. В днешно време чета учебника по история на децата ми и се чудя. Левски герой ли е или убиец и терорист? Такъв го описват днешните пишман историци. Ако такъв историк ми се мерне пред погледа ще го смачкам като гнида.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
няма оправия, винаги ще се намери един поп Кръстю за да предаде поредния Левски за жълти стотинки.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте българи за мечтаната от Левски република, където всички са равни независимо от раса, етнос, полова идентичност и сексуална ориентация !!