Родственик на Апостола: Обичайте България така, както той я е обичал

За жителите на Карлово Васил Левски е неизменна част от живота им
19 фев 2023 14:20, Елка Василева
55

Официална церемония по случай 150 години от гибелта на Апостола се проведе и в родния му град Карлово. Там честванията започнаха още вчера.

Още по темата
Сериозен наплив от посетители имаше в родния дом на Левски в града, който е построен през 18 век от неговия дядо. На площада в града се състоя кулминацията на честванията - военни от 61-ва Стрямска механизираха бригада  отдадоха почит на Левски, а ученици от средното училище в града, носещо името на Апостола поднеса венец. На събитието присъства и родственикът на Левски - Стефан Караиванов.

"Това е един много тъжен ден за цяла България, но според мен той все пак помага България да се освободи - благодарение на саможертвата на Левски. Обичайте България така, както той я е обичал и работете за нея също като него", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Жителите на Карлово са категорични, че Левски е неизменна част от живота им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Браво!!!
31
2
 
0
 
! Отговори
уффф преди 1 година
На времето в Карлово общинар-тЕрикатите за една бройка да гътнат къщата на Апостола за да правят улица!Добре че били Васил Гендов и Петър Димков та ги спрели,и то с оръжие!!От цяла България един глас е нямало за защита!А сега на опашка висят,та да честват!А ако раздават безплатно и кебапчета цена няма да имат!
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Стефан Караиванов! Достоен и стойностен човек за България! А вас не ви е срам да пишете такива глупости за АпостолаЗаради хора, като вас, историята изчезва или се променя.
29
2
 
4
 
! Отговори
ндаа преди 1 година
Юнак карловци!Браво!А че баба Куна се е хвърлила в кладенеца от глад щото е нямало един човек да и даде комат хляб,минава между капките!Иначе много юначен град и още по-юначни жители!
28
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви родственици?
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропагандата е велико нещо.Вярваш в нещо без да се осъмниш.
26
2
 
4
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Надявам се горе на небето да чуват злобните коментари за зависливите Ви души! Какво Вие направихте за България? Освен оплюване,мръсни думи и первезно задоволство от това! Да, ПОКЛОН НА ЛЕВСКИ! Поклон на Раковски! Когато обичате страната и го докажете с дела, колкото те тогава говорете! Защото всички други са безгрешни! Голям срам за всички пишещи злобни неща за Левски! Да, у нас е имало истински герои, но и такива като Вас, заради които предателствата са много! Поклон и на всички тях!
25
1
 
5
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Грях на всички за обидите към Левски! Голям грях! Когато, ти злобни душици научите 13 езика перфектно като Раковски, имате смелостта и познанията на Левски тогава говорете пред паментта им и пред небето какви са и що са! Имаме много, много герои. И са по герои и от много други по света! Само, че Ви липса смелост, самочувстие, уважение, познания, признание, и сте злобни и зависливи да се ПОКЛОНИТЕ С ПРИЗНАНИЕ КЪМ ВАСЛИЛ ЛЕВСКИ И ОСТАНАЛИТЕ ГЕРОИ! ЗАЩОТО БОГ ги е пратил! ПОКЛОН ПРЕД ВАСИЛ ЛЕВСКИ
24
11
 
4
 
! Отговори
до 20-ти - Точно! преди 1 година
"Левски, Ботев, Раковски, са масони, нищо не са подпомогнали освобождението, това е пропаганда, която върви след освобождението, като мит, просто са ни трябвали герои и ей го, ще направим тези на герои. Истината е, че Русия ни направи независима, освободена Държава, никой друг не е направил това, което руснаците с кръвта си направиха, а ние тачим измислени герои, за сметка на омраза към освободителите!"
23
8
 
1
 
! Отговори
от северозападО преди 1 година
Некъв ***, долу, му се привиждат двукатни къщи и варосани църкви по турско.... А бе, аланкоолу, по това време е имало закон, че църквата не може да е по-висока от заптие на кон, а раята е живеела в землянки!! Кви са тия неграмотници не моа разбера?!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той я е обичал наистина а Янко Шумкарите я окендзаха и за съжаление продължават!
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо БПЦ е отзала да го канонизира за Светец ?
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 До АдмирацииЕдин човек с акъла си... де да бяха повечето като теб - виждащи фактите
19
4
 
3
 
! Отговори
Истината преди 1 година
До До Адмирации: Що пишете глупости, не разбирам?! Живели са бедно, както и част от турците - и тогава, като и сега, господства една шайка и кой както се дореди!!
18
8
 
22
 
! Отговори
До Адмирации преди 1 година
Под турско робство българинът живееше в двуетажна къща с декар двор, ограден с каменна стена, имаше стада, ниви и градини, варосана църква във всяко село и като си метне дисагите на рамо пътуваше кеф му до Париж, кеф му до Чикаго. След като беше освободен от братушките, българинът живееше в 60 кв.м. панелка, нивите и животните му отнети в ТКЗС'та, занемарена църква с катинар на вратата и с граници с бодлива тел, минни полета и граничари с кучета. И за тази добрина ги дарихме с 360 тона злато.
17
11
 
20
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Като човек, подкрепящ Путин на този етап, не мога да съм двуличен и да не отбележа, че в исторически план Русия и СССР са най-големия, естествен враг на България! Войната с Османската Империя е просто поредната Конквиста за тях-искат топли морета и губения оттатък Дунав. Факт! Българите са живеели добре по време на Османската Империя! Факт! Били са уважаван, богат етнос, чиито деца са учили в най-елитните университети по света! Най-много църкви са построени по време на Османската Империя. Факт!
16
23
 
10
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Левски, Ботев, Раковски, са масони, нищо не са подпомогнали освобождението, това е пропаганда, която върви след освобождението, като мит, просто са ни трябвали герои и ей го, ще направим тези на герои. Истината е, че Русия ни направи независима, освободена Държава, никой друг не е направил това, което руснаците с кръвта си направиха, а ние тачим измислени герои, за сметка на омраза към освободителите!
15
12
 
16
 
! Отговори
Откровение преди 1 година
За да осъзнае човек схемата с идолизирането на Левски, особено това днес, е необходимо доста над средното IQ. За повечето от нас, Българите, той е нещо свещено. Идол. Дейти. Божество! А реално, той е бил мисионер на илюминатите-масони. Реално, почти всеки народ има по някоя свещена крава, по подобие на Левски, и това е нирмално! В народопсихологията винаги има нужда от Логос. По същият начин във Вардарско са се вкопчили в Александър Македонски и Гоце Делчев. Раята иска лидери на основа на емоции
14
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друга лъжа за Левски е, че турците го били погребали на тайно място, да не би после българите да превърнат гроба му в място за поклонение. Истината е, че българите-християни не искат да бъде погребан в християнско гробище, искат трупът му да бъде предаден на тях за да го изгорят. Накрая един монах го погребва на тайно място, опасявайки се, че българите ако му намерят гроба ще го изровят и запалят. Затова до ден днешен не се знае къде са му костите на детеубиеца и крадеца Левски.
13
3
 
14
 
! Отговори
Клуб русофили преди 1 година
Ние не обичаме България обаче си седиме тук за да правиме мърсотии на другите хора.И така ни е най добре.