Очакваме останалите четирима моряци от Румъния

Шестима вече се прибраха
26 мар 2023 07:58, Александър Попов
6
Очакваме останалите четирима моряци от Румъния
Снимка: БГНЕС/EPA

Четирима моряци от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца се очакват да се завърнат у нас днес, други шестима вече са в България, съобщи пред БТА посланикът ни в Румъния Радко Влайков.

Това са тримата капитани и един от моряците, които остават, за да запечатат утре трите кораба.

Посланикът посочи, че корабите ще бъдат задържани и запечатани с прокурорска заповед.

Посланик Влайков изрази удовлетворение от освобождаването на българските моряци. Той подчерта, че през последните 36 часа усилията на българското министерство на външните работи и посолството са били насочени изцяло към работата по освобождаване на моряците, а как ще се развие въпросът с корабите зависи изцяло от румънската прокуратура.

Посланик Влайков по-рано съобщи, че екипажът на единия от трите задържани български риболовни кораба в румънското пристанище Констанца е бил освободен, след като е приключил разпитът на неговия капитан. По думите му след разпита на капитаните на другите два кораба, те също ще бъдат пуснати. Той добави, че близки на моряците са пристигнали на място и са им донесли дрехи.

Три български риболовни кораба баха задържани заради нерегламентиран улов на акули.


6
Още по темата: румънияморяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Очакваме? Аз не ги очаквам, не говорете и от мое име. Ако са правили бракониерски улов, както изглежда, нямам нищо против да полежат в румънски затвор
3
1
 
1
 
! Отговори
Рибарин преди 2 месеца
Улова си е улов независимо дали е с мрежи,парагади или на плувка от някой с въдица.Ако са ловили в Европейски води с квота с Европейски кораб са им откраднали кораба и улова със съдействието на ИАРА.Идеята на.стопанския риболов е да се изкарват пари,обаче ИАРА прави сметки на парите.
2
4
 
4
 
! Отговори
Карибски пирати преди 2 месеца
Тикволандия е пиратска държава, сигурно ще ги обявят за големи герои и ще ги наградят.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
тук бракониерите се съдят подобаващо!