Овцевъди заплашват да блокират ГКПП заради вноса от РСМ

Цената на агнешкото за Великден - между 25 и 29 лева
34
Овцевъди заплашват да блокират ГКПП заради вноса от РСМ
Снимка: Pixabay

Овцевъдите у нас настояват за по-стриктен контрол на вноса на агнешко месо от Северна Македония. В противен случай се заканват за блокират ГКПП "Кулата" на 31 март.

Очакванията са тази година  агнешкото месо за великденските празници да струва между 25 лв. и 29 лв. за килограм.

Точната цена ще зависи от разфасовката, заяви пред БНТ  Симеон Караколев, съпредседател на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация.

Той увери, че цената на агнешкото месо тази година ще остане почти без промяна като ако има увеличение, то ще е минимално.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Една партия или преди 1 година
коалиция не може да реши проблемите на България !
28
0
 
1
 
! Отговори
Боже налей разум преди 1 година
в главите на политиците ! Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Временното правителство не може да стои над главата на кокошката, за да снася 3 пъти повече яйца, за да станат по евтини. Партиите следва да седнат на масата на преговори с българските производители и да приемат дългосрочна програма за стопанско развитие на България, както направиха в Холандия преди 30 г. Днес Холандия е лидер в електрониката, роботиката и върховите аграрни технологии. Защото работят в екип ! Много разочаровани българи отидоха там !
26
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
изобщо не купуваите няма да умрем от глад само да няма воина от това ме е наистрах
25
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Така,като гледам мъжките агнета ще останат за коч Байряма а женските за тамъзлък.Овцевъдството е свързано с паша и овчари и двете ги няма в България.Сигурно и ще забранят транспорта на живи агнета за да нямат избор гражданите и да ходят в магазина.Там им го слагат с топките.
24
0
 
3
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Защо коментираме, какво искат овчарите!? Едно е да искат, друго е да го получат. СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
добре де защо само мрънкат .... да вземат да се модернизират ... как уж в изостанала македония може, българския земеделец не може ... при условие че дават минимални заплати ...
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ПРОДАВАТ НА ПАЗАРНИ ЦЕНИ , НОООО НИТО ЛЕВ СУБСИДИИ!СУБСИДИЯТА Е ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ЕВРОПЕЙСКИ ИЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ БЮДЖЕТ!ПРЕДПОЧИТАМ АГНЕТО ДА Е СРЪБСКО МАКЕДОНСКО РУМЪНСКО И ЕДНА ОВЦА ДА НЯМА И ЕДИН ЛЕВ ДА НЕ ПЛАЩАМ СУБСИДИИ ОТ БЮДЖЕТА! ОЛИОТО СТАНА ВА ЕДНА НОЩ 5 ЛВ, -ПАЗАРНА ИКОНОМИКА,ЦЕНАТА НА СЛЪНЧОГЛЕДА ЩЯЛА ДА СКОЧИ,ЗАЩОТО УКРАЙНА НЯМА ДА ИЗНАСЯ СЛЪНЧОГЛЕД.ЕЕЕ ПОСЛЕ НА УКРАЙНА СЛЪНЧОГЛЕДА ИМ ПРЕЧИ ЧЕ ИМ ПАДНАЛА ЦЕНАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЕГА СУБСИДИИ
20
1
 
4
 
! Отговори
Боко 2017: преди 1 година
"Ай ти специалисти ще ми стават,програмисти! Овчари, трябват, овчари... Знайш как са търси агнешкуту в Европа??? Избиват са за негу!"*цитат по памет :)
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема може и да не е в чобаните, а в следващите по веригата. Живо тегло се продава 10-12 лева. На едро даже пада до 8-9 лева. Как после в магазина става 30-40? Детс дъ куешчън!
18
0
 
13
 
! Отговори
пасарела преди 1 година
Само знаем да взимаме европейски супсидии и да ревеме до бога , ако са не на време и малко , а когато продаваме , , всичко е само за джоба !! Предлагам да не купуваме агнешко ,, нека си го пазят за догодина !!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как може македонците и румънците да направят доста по-ниска себестойност от нашите чобани? Какво пак сме объркали по нашенски???
16
0
 
14
 
! Отговори
Дада преди 1 година
Преди 3 години звъня в МЕТРО и питам за агнешко . Казаха ми че имат и килограма е 27 лв. ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ!! Било каракачанска порода . Е 1 бут излиза 2.5 кг = 63 лв . Слагаш подправки, готвене и накрая 3 порцийки за обща стойност 85 лв . 27 лв на човек без салата без вино. Ай сиктир !
15
0
 
23
 
! Отговори
Тракиец преди 1 година
Бг мъ-ршите алчни алчници искат само те да контролират чрез картел и да продават на 100 лв килограма агнешко и народа да няма друг избор и да им пълни алчните гуши за да си купуват бентлита и яхти от 50 агнета.. всяка доза конкуренция е пирон в ковчега на българския кожодер робовладелец иззедник
14
2
 
8
 
! Отговори
Бунгар преди 1 година
Преди няколко години живях в Хърватска,преди те да влязат в Европейския съюз. В супермаркетите се предлагаха цели агнета.Тогава България беше в Европейския съюз. Цената на Хърватските агнета беше 70 куни за килограм,а цената на Българските агнета беше 50 куни за килограм.Ами, нека България да изнася агнешко за Македониа.Всеки наточил брадвата за Велик ден,и ако мине номера.Представяме едва ли не,че Българските агнета са златни.Агне,като агне.
13
0
 
30
 
! Отговори
Историк преди 1 година
Съвсем ни взеха за мезе. Цената на румънското агнешко е като на македонското. Вместо да отидат нашите уважаеми овчари в Румъния и да видят защо тамошните овчар могат да постигнат тази цена, те я карат със забрани и блокади. Яжте те си го сами това месо. Видяхте че зърнарите реват , аре и вие.
12
0
 
8
 
! Отговори
Gocho преди 1 година
Направете крилото 30лв и чакайте.
11
11
 
4
 
! Отговори
Долу ЕС преди 1 година
Ето това е ЕС що се внася от македони или уктахна в ущърб на България, няма проблем, обаче ако се внасят китайски коли в германия и франция, ще сменят 100 директиви и регламенти същия ден, за да ги спрат! искате ценности? ето ви колкото искате! бългаинасе учи само от собствената си простотия!
10
2
 
17
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
И като Ви останат агнетата поради не продаваема цена какво ще ги правите?