Протест на шофьори на линейки, искат заплата 1400 лева

Блокираха кръстовището пред здравното министерство
28 мар 2023 12:51, Стела Стоянова
26

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Основната заплата на шофьорите, работещи в центровете за Спешна помощ, да стане 1400 лв. За това настояват протестиращи, организирани от Синдикат "Защита". Блокирано е кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и бул. „Княгиня Мария Луиза“ в посока Лъвов мост, предаде БНР.

Протестът е пред сградата на Министерството на здравеопазването и в него са се включили работещи от центрове и филиали от Центрове за спешна медицинска помощ от Видин, Пазарджик и София.

"Настояваме заплатите на шофьорите да се увеличат, тъй като към момента те са приблизително еднакви със заплатите на санитарите", каза лидерът на Синдикат "Защита" Красимир Митов.

Отпуснатите над 40 млн. лв. за центровете за Спешна медицинска помощ през миналата година не е ясно как са разпределени. След среща с министъра на здравеопазването на 20 март Митов коментира, че в центровете за спешна медицинска помощ в страната и в столицата са повишени средствата за заплати, но недостатъчно, като най-ощетени са шофьорите.

В отговор на въпрос за решенията, взети по време на срещата, Митов посочи, че „основното оправдание е, че докато няма бюджет, в посока увеличение на трайните трудови възнаграждения, нищо не може да се направи“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държавата няма да и стигнат парите нито за образование, нито за здравеопазване всичко вече не е по джоба и. А и както се разбра честните програмисти и други високоплатени официално 50 хиляди които взимат над 5к чисто, останалите всичко е сива икономика.
3
3
 
5
 
! Отговори
КОЛАПС преди 1 година
Корумпираната Полиция не реагира на Терористична Атака в град Бобов дол срещу Българи !
2
3
 
12
 
! Отговори
Работещ преди 1 година
И аз искам, ама няма.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'тъй като към момента те са приблизително еднакви със заплатите на санитарите' --- дигнете и заплатите в общините че към момента те са приблизително еднакви със заплатите на шофьорите на линейки

Спонсорирани публикации